Erzurum'da bir kafede garson olarak çalışan 20 yaşındaki Dilara Köç, işletmede müdürlük yapan Ali Koldan isimli şahsın sevgilisi Çağla Fatmanur Eğilmez ile birlikte oturdukları ana ait resimleri, Koldan'ın eşine göndermekle suçlandı.
DİLARA KÖÇ'ÜN ÖLÜMÜNDE KORKUNÇ DETAYLAR
Konuyla ilgili suçlamaları reddeden Köç, üzerine atılan iftira nedeniyle patronlarla konuşarak işten ayrıldı. Olayın işletme sahipleri tarafından duyulması üzerine Koldan ve Eğilmez beraberlerinde ki Şeyma ve Köç'ün eski sevgilisi Bedirhan ile birlikte, Dilara ile konuşmaya karar verdi. Dilara'ya işletme sahipleriyle tekrar konuşup olayın düzeltilmesi için baskı yaptı. Talebi kabul etmeyen Dilara bu defa eski sevgilisi Bedirhan Ö.'nün cep telefonunda bulunan müstehcen fotoğraflarla tehdit edildi.
İddiaya göre Eğilmez, Dilara'ya "Eğer bu olayı düzelmezsen, açık seçik fotoğraflarını adresine gönderirim" mesajları attı. Dilara'nın iki arkadaşı arasında ise "Ya çağla bu gece bunu öldürtür babasına, ya da özür diletir" mesajları da ortaya çıktı. Bedirhan Ö.'nün cep telefonunda bulunan müstehcen fotoğraflarla şantaj yapan Ali K.'nın gönül ilişkisi olduğu iddia edilen Çağla Fatmanur Eğilmez, Dilara'ya tehdit mesajları göndermeye devam etti. O esnada arkadaşlarının evinde bulunan Köç, telefonunu ve montunu bıraktı ve ağlaya ağlaya evden çıktı. Minibüsle Palandöken ilçesinde bir inşaata giden Köç, kendini boşluğa bırakarak hayatına son verdi.
22 SABIKASI VAR
Olay sonrası Erzurum Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri düğmeye bastı. Olayla ilgisi olduğu düşünülen Bedirhan Ö. Ali K. Şeymanu C. Ve Çağla Fatmanur Eğilmez gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslarda Eğilemez dışındaki diğer 3 isim adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 23 yaşındaki Eğilmez'in Köç'e tehdit mesajları attığı ortaya çıktı. 'Şantajla intihara sürükleme' suçlaması ile tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet ekipleri, cep telefonunda müstehcen fotoğrafları tespit edilen Bedirhan Ö.'nün telefonuna da el koyarak incelemeye gönderdi. Öte yandan tutuklanan Çağla Fatmanur Eğilmez'in tehdit, yaralama, şantaj, hakaret gibi 22 ayrı suçtan kaydının olduğu öğrenildi.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Alınan ifadelerde ise Ali Koldan, Dilara'nın daha önce intihar etmek için ilaç içtiğini iddia ederek Çağla Fatmanur Eğilmez'in Dilara'yı tehdit etmediğini söyledi. Eğilmez ise verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyerek arkadaşlarının ifadelerinde kendisine iftira attıklarını söyledi. Dilara'yı kendisinin 'Eğer bu işi çözmezsen ailene durumu bildirip onlarla çözmemiz gerekecek' dediğini ve genç kızın eski sevgilisinden dolayı psikolojik sorunlar yaşadığını ve 1 aydır kendini öldürmek istediğini söyledi.
Ali Koldan verdiği ifade de 'olayın bu noktalara geleceğini düşünmemiştim' diyerek Dilara'nın ölümüne ilişkin bilgisi olmadığını söyledi. Koldan, yaşanan olayları ise şöyle anlattı; "Yaşanan acı olay farkındayım fakat olayın bu raddeye gelmesinden dolayı da üzgünlük yasıyorum. Olayın bu aşamaya geleceğini tahmin etmemiştik. Zaten bu aşamaya gelmesini gerektirecek bir şey de yaşanmadı. Çağla benim sevgilimdir.
'HABERSİZ ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLAR'
Çalıştığım kafeye gelirdi, otururduk. Bu esnada Dilara'da bizi dinlerdi. Benim Çağla ile otururken habersiz olarak çekilmiş fotoğraflarımızı bir kişi resmi nikahlı eşime atmış. Fotoğrafların Dilara Köç tarafından çekildiği dedikodusu yayıldı. Biz de haliyle Dilara'dan şüphelendik. Sanırım 2 gün önce Dilara ile aksam üstü kafenin önünde konuşmak için Çağla ve Dilara ile bir araya geldik. Bu yaptığı davranışın hoş olmadığını söyledik. Kesinlikle tehdit etmedik. Akabinde olay gecesinde Çagla ve Seymanur ile Dilara arasında görüşmeler yaşanmış, daha sonradan haberim oldu. Çağla rahatsızlık vermemek için arabadan inmemiş, Dilara ile konuşması için Şeyma'yı göndermiş. O konuşmada da tehdit veya şantaj içerikli bir sey yaşanmamış. Aksam bu görüşmeden sonra Çağla ile telefonla görüştük ve bu konulardan kaynaklı bir tartışma yaşadık. Akabinde de Çağla, Dilara'yı aramış, fakat ne konuştuklarını bilmiyorum. Bu olayın bir cinayet olduğunu düşünmüyorum.
Benim Dilara'nın ölümü ile ilgili bir bilgim bulunmamaktadır. Bana okumuş olduğunuz İlayda ile Şeyma arasında geçen "ya Çağla bunu bu gece öldürtür babasına ya da bu gece özür diler" seklindeki mesai hakkında bilgim yoktur. Dilara'nın müstehcen fotoğrafları bende kesinlikle yoktur, böyle fotoğrafların olduğuna ilişkin bilgim yoktur varsa sevgilisi olduğu için Bedirhan'da vardır. Dilara'nın intihar ettiğini düşünüyorum çünkü Bedirhan'dan ayrılma surecinde hatta ilaç içmek suretiyle intihar girişimi de olmuştu.
Tutuklu yargılanan Çağla Fatmanur Eğilmez ise verdiği ifade de suçlamaları reddetti. Eğilmez verdiği ifade de şunları söyledi; "Ali Koldan isimli şahıs benim erkek arkadaşımdır. Vefat eden Dilara'da bir dönem bu iş yerinde çalıştı. Benim Dilara ile herhangi bir husumetim yoktur ancak benim Ali ile çekilmiş fotoğraflarımın Ali'nin resmi nikahlı eşine gönderilmesi konusunda Dilara'dan şüphelenmiştik. Dilara'yı zaten iş yerinde çalıştığı için tanıyorum, aramızda iyi sayılırdı. Dilara'nın işten ayrılması üzerine patron İsmail beye, Ali hakkında söylediği şeylerden tam olarak haberdar değilim.
Dilara ile iddia edildiği gibi aramızda böyle bir konuda geçmedi, aramızdaki tek konu fotoğraflarımın Ali'nin eşine atılması konusuydu. Bu konu hakkında daha önce kafe önünde de olaydan 1 gün önce Ali bey, ben ve Dilara bir araya gelerek konuştuk. Konuşmamızda herhangi kötü bir durum geçmedi. Hatta orada o konuyu çözüme bağladık, Konuyu da şu şekilde çözüme bağlamıştık. Kafede çalışanlar arasında bu fotoğrafların çekilerek Ali'nin eşine atılması olayında Dilara'yı sorumlu tutar şekilde dedikodular yayılıyordu. Dilara'da bundan muzdaripti biz de o gün olayı gerçekleştirenin Dilara olmadığına inanmıştık ve konu kapanmıştı.
Biz olay gecesi Dilara'nın bizi çağırması üzerine bu konuyu tekrar konuşmak, bu fotoğraf çekme eyleminin kimden kaynaklandığını ve Dilara'nın neden işten ayrıldığını öğrenmek için Şeyma ile birlikte Karayolları bölgesine gittik. Ben yanlarına gitmedim. Yanlarına yalnızca Şeyma gitti. Çünkü benim gitmem yaşı da benden küçük olduğu için uygun olmaz diye düşündüm, arabada bekledim. Fakat Şeyma'dan da rica ettim ne konuştuklarını duymak için telefonu beni arar şekilde açık bıraksın. Önce neden işten ayrıldığını konuştular. Dilara da bu fotoğrafların Ali'nin eşine atılması konusunda kendisinden şüphelenmeleri konusunda kendilerine kırıldığını söyledi. Akabinde böyle şeyler yapmadığını tekrardan açıkladı.
Bedirhan konusu açıldı. Bedirhan sana kırgın, Kürşat sana doğum gününde gitar almış, bu yüzden kırgın dedi. Dilara'da Bedirhan'a kızgın ve kırgın olduğunu, görüşmediğini söyledi. Bu konuşma esnasında kızlar da Derya, Dilara Sorgun ve ayrıca tanımadığım başka kızlar da Şeyma ve Dilara Köç'ün yanındaydılar. Konuşmalar sadece Dilara Köç ile Şeyma arasında gerçekleşti. Ben konusmayı bizzat dinlediğim için Bedirhan'ın Dilara'ya "o… dediği" seklinde bir konuşma gerçekleşmediğini açıkça ifade edebilirim. Şeyma'nın Dilara ile konuşmasından sonra Dilara'nın Bedirhan ile konuşup konuşmadığını bilmiyorum. Dilara'nın eğer aramış, ise neden Bedirhan'ı aradığını da bilmiyorum. Dilara biz o aksam buluşmaya gitmeden önce Bedirhan ile görüşmüş ama ne konuştuklarını bilmiyorum. Daha sonra ise ben görüşme yerinden ayrılıp eve gittim. Ali ile telefonda tartıştık.
Ali bana telefonda, Dilara ile yanında birkaç kız da işten ayrıldığı için İsmail beyin kendisine bağırdığını ve isten çıkarma olasılığının olduğunu söyledi. Ben de bunun üzerine Şeyma'dan Dilara'nın numarasını alarak Dilara'yı aradım ve ondan ise geri dönmesi için ricada bulundum ayrıca İsmail beyde Ali hakkında oluşan yanlış, anlaşılmanın Düzeltmesi için İsmail beye yalan söylememesini, doğruları söylemesini istedim. En azından İsmail beyin Ali'ye söylediği budur. Dilara'nın yanına gitmeden önce kafe önünde konuşmaya gittikten sonra Şeyma ve Dilara Köç arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti bu görüşeme esnasında ben Şeyma'nın yanında bulunduğum için ses kaydı almıştım ve telefonumda mevcuttur.
O telefon görüşmesinde Şeyma'ya önce Cağla beni tehdit etti dedi. Ben de Şeyma'dan aslında olmamasına rağmen kafe önündeki görüşmenin ses kaydı olduğunu söylemesini , Dilara'nın gerçeği söylemesi için istedim. Akabinde telefonda Dilara, Şeyma'ya Çağla abla beni tehdit etmedi sadece uyardı demiştir. Ben görüşmeden sonra Dilara'yı aradığımda Dilara'dan İsmail beye gerçekleri söylemesini istedim. Gayet sakin bir konuşma gerçekleşti. Ayrıca kendisine eğer olayı düzeltmezsen olayın düzeltimesin adına ailesi ile görüşeceğimi söyledim.
TEHDİT İDDİALARINI YALANLADI
Fakat müstehcen görüntülere ilişkin tehdit şantaj gibi bir durum gerçekleşmedi. Zaten bende ne bu görüntüler ne de bu görüntülere ilişkin bilgi yoktur. Ben yalnızca az önce Bedirhan'ın Şeyma'ya Dilara'nın açık olan ama müstehcen fotoğrafını geçmişte göstermiş olduğunu öğrendim. İntihardan önce böyle bir bilgim kesinlikle yoktu. Ben kesinlikle Dilara'ya yönelik olarak telefonda ya da yüz yüze eğer olayı düzeltmezsen açık seçik fotoğraflarını adresini öğrenip gönderirim, demedim. Tanık ifadelerinde yalan söylemektedirler.
Bana neden iftira attıklarını bilmiyorum. Belki de yanlış anlamışlardır fakat su an ben gerçekleri anlatmış bulunuyorum, Dilara kaybolduktan sonra ben Dilara Sorgun ile de görüştüm. Asla ölsün , gebersin gibi kelimeler sarf etmedim. Hatta kendilerine Dilara Köç'ün de bulunması adına yardımcı oldum. Olayın bize gelen intihar bilgisi dışında bir bilgiye sahip değilim. Dilara intihar mi etti yoksa öldürüldü mü bilmiyorum. Fakat bildiğim Şeyma, Dilara'nın Bedirhan'dan dolayı psikolojisinin bozuk olduğunu ve bir aydır kendisini öldüreceğini söylediğini bana iletti. Dilara'nın ölümüyle benim ilgim ve bilgim bulunmamaktadır.