Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Usta diyor ki: ‘Ustalık diye bir şey yoktur’

Türk sinemasında 'usta' sıfatını hak edecek birkaç yönetmenden biridir Yavuz Turgul.
Ancak ünlü yönetmen, Güverte Film tarafından Kadir Has Üniversitesi Haliç Kampüsü'nde düzenlenen Beyond24 İstanbul'da yaptığı konuşmada ilginç bir görüş ortaya koydu, "Sinema sektöründe 'ustalık' diye bir şey yoktur" dedi.
Yavuz Turgul'un söylediği her bir cümle, sinema sanatı ile ilgilenenler için ayrı bir ders niteliğindeydi.
Bu haber kalabalığında karambole gitmiş olabilir; altını bir kez daha kalın bir çizgiyle çizmek için buraya alıntıladım:
"Bu işte her an, her saniye yanılma olasılığınız çok fazla.
Özellikle senaryo yazarken. Başarılar, takdirler sizin üzerinize yapışan etkiler. Sürekli yaptığınız işlerle yarışmak zorunda kalırsınız. Yazdıklarınızı, yaptıklarınızı fazlasıyla önemsiyorsanız çuvallıyorsunuz. Bütün bunların farkına varmama rağmen bu durum beni bile bozdu. 'Keşke tanınmasak, her defasında farklı insanlar olarak insanların karşısına çıksak' dediğim çok oldu. Bu tarz işler bana ters geliyor ve düşünmemeye çalışıyorum.
En başından beri sevdiğim işleri yaptım. Buna dikkat ettim. Hesap kitap yok benim için." Turgul, gençlere de önemli bir tavsiyede bulundu:
"Meşrebinize göre film izleme halinden mutlaka çıkın. Filmlerden öğreneceğiniz çok şey var. İyi ve kötü senaryoyu da seyrettiğiniz filmlerden öğreneceksiniz..." Görüyorsunuz, bu ülkede kimseye boşu boşuna 'usta' demiyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA