Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Ülkemiz bu işi çok iyi yönetti, Türklüğümle gurur duyuyorum

Usta oyuncu Nevra Serezli 11 yıl aradan sonra Tiyatro Kare'nin sahnelediği 'Ağaçlar Ayakta Ölür' oyunuyla sahnelere geri dönmüştü. Nedim Saban'ın yönettiği oyun, seyirciyle buluşmaya başladığı 3 Ocak'tan itibaren büyük ilgi görmüştü. Oyun kapalı gişe yoluna devam ederken yaşanan pandemi sebebiyle sahnelerden yeniden uzak kalan usta oyuncuyla konuştum… Serezli, şanssızlığından dem vurdu ve 'Bize nazar değdi' dedi. Serezli de çok herkes gibi salgın sürecini ülkece çok iyi yönettiğimizi düşünüyor. Her ne kadar 65 yaş üstü olduğu için dışarı çıkamamaktan biraz bunalmış olsa da tedbirlere harfiyen uyuyor, uymayanları görünce çok kızıyor. Serezli, şöyle devam etti: "En yakın arkadaşımız televizyonda izlediğimiz sağlıkçılar oldu. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının ağzından çıkanı merak ediyoruz. Ülkemiz bu işi çok güzel yönetti. Türklüğümle gurur duyuyorum. Ben her denilene harfiyen uyuyorum. Her şeye dikkat ediyorum ama bazen bunu suistimal edenleri görünce üzülüyorum. Madem yeni normal düzen bu, buna uyacağız. Başka çaresi yok."

2021'E KADAR SAHNEYE ÇIKMAM
Temmuz itibariyle kültür sanat faaliyetlerinde normalleşme öngörülüyor. Ancak Serezli geri dönüş için biraz karamsar. Usta oyuncu, endişesini şöyle dile getirdi: 'Tiyatro maalesef çok olumsuz etkilendi. Seyircilerimle buluşmayı çok özlemiştim. Oynadığımız süre boyunca kapalı gişe gidiyorduk, ayakta alkışlanıyorduk. Alacağım ödülleri alamadan sahneler kapandı. Yeni dönemde seyirci 3 koltuk aralıklı oturacak, ateş ölçülecek tamam da biz sahnede birbirimize çok yakın oynuyoruz. Oyuncular ne olacak? Dekorcu, aksesuvarcı çok kalabalık ekipleriz. Maskeyle mi oynayacağız? Ben oynamam. Risk çok aza indi dedikleri ana kadar bekleyeceğim. Hayat daha önemli."

EN BÜYÜK HAYALİM MARKETE GİTMEK OLDU
Serezli, hayalini de şöyle açıkladı: "Oyun oynanırken kendi aramızda 'Haziran'da biraz ara verip tatil mi yapsak?' diye konuşurken hiçbir şey yapamaz hale geldik. O yüzden hiç plan yapmamak gerekiyor. Eskiden en büyük hayalim tatili nerede yapacağımı düşünmekti. Yunan adalarına mı gitsem falan derdim şimdi markete gidip kendi alışverişimi kendim yapabileceğim günlerin hayalini kuruyorum."

Tiyatrokare tarafından sahnelenen, İspanyol yazar Alejandro Casona'nın dünya klasikleri arasında yer alan duygusal komedisi 'Ağaçlar Ayakta Ölür'de Nevra Serezli, yüreği torun özlemiyle dolu büyükanneyi canlandırıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA