Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bitsin bu ‘Ayla’ kavgası

Başarılı senaryo yazarı Yiğit Güralp, 'Ayla' filmi Oscar'da Yabancı Dilde En İyi Film dalında aday adayı yapımlar arasında ilk dokuza giremeyince şu tweet'i attı: 'Ve Oscar'a aday olan dokuz film açıklandı. #Ayla- Filmi aday olamadı. İlk günden ber, kelime oyunu yaparak, aday adayı olan filmimizi aday olarak lanse etmenin hoş olmadığını söylüyorum. Marifet aday adayı değil aday olabilmekti. Dokuz meslektaşımı kutluyorum"
Güralp, eleştirisinde haklı; 'Ayla'nın Oscar adayı gibi lanse edilmesi doğru değildi ama bu çok da büyütülecek bir mesele mi tartışılır. Filmle ilgili röportaj ve haberlerde aday adayı olduğu bilgisi hep verildi ama başlıklar 'Oscar adayı' diye çıktı. Birçok yapımcı, filminin Oscar aday adayı olma başarısını tanıtım malzemesi olarak kullanır, bunu çok abartmamak gerek. Güralp'in paylaştığı tweet'e sanki 'Ayla'nın Oscar'da ilk dokuza kalamamasına sevindiği gibi bir izlenime kapılanlar oldu. Yorumunda 'Ve Oscar'a aday olan dokuz film açıklandı. #AylaFilmi aday olamadı' vurgusu tartışmaya açık bir ifade. 'Evet, Güralp bu duruma sevinmiş', 'Yok canım, sadece aday değildi zaten demiş' diyenler de olabilir.
Örneğin 'Ayla' filminin başrol oyuncusu İsmail Hacıoğlu, kişisel Instagram hesabından Oscar heykellerinin yanında poz verdiği bir fotoğrafını paylaşıp şu yorumu yaptı: "Duydum, alamayacağımızı duyunca sevinenler olmuş. Kendilerini kaybetmişler, kendi nefeslerinde boğulup kaybolmuşlar. Ne denir böylelerine bilmem ki... Dert etme efendi! Bununla olmadı, bir dahakine olur. Bir gün mutlaka olur. Biz elimizden geleni sevgiyle yapalım da. Eyvallah."
Hacıoğlu, bu paylaşımında galiba Güralp'i eleştiriyor. Nereden nereye... Güralp, 'Ayla' filminin senaryosunu yazarken, kendisinin ekipten dışlanacağını, isminin filmin resmi internet sitesinde bile kullanılmayacağını ve filminin Oscar'a aday gösterilmeyince tartışmalı ifadelerde bulunacağını aklına getirir miydi? Ya da Hacıoğlu, kendisi için müthiş bir karakter kaleme alan Güralp'e kızacağını tahmin eder miydi?
Bence her iki tarafın da haklı ve haksız olduğu noktalar var ama bu tartışmayı uzatmak kabak tadı vermeye başladı. İki tarafa da tavsiyem; 2017 yılına damga vuran başarılı, gişede büyük iş yapan 'Ayla' ile gurur duymaları. Her iki tarafta yolları ayrı düşse de, birbirlerine kızsalar da sonuçta ortaya başarılı bir film çıktı. Kavgalar, sürtüşmeler unutulur gider, geriye sadece büyük emek harcanan sanat eserleri kalır. 'Ayla' filmi bundan 100 yıl sonra da izlenecek ama bu kavgaları, sürtüşmeleri kimse hatırlamayacak. Birbirinizi yemenin alemi yok, her şeye rağmen 'İyi bir film çektik' deyip mutlu olmak bu kadar mı zor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA