Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ahmet Kaya yurda dönüyor!

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan 'İki Gözüm Ahmet' filmi, Avrupa'da gösterildikten sonra nihayet ülkemizde 13 Kasım'da vizyona girecek.
Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop'un birlikte yönettikleri filmde, Ahmet Kaya'yı fiziksel olarak ona çok benzeyen Özgür Tüzer oynuyor. Filmde, Kaya'nın siyasi mücadelesi, müzik kariyeri, Magazin Gazetecileri Derneği gecesinde linç edilmesi, Almanya'da sürgünde geçen günler gibi önemli olaylara odaklanılarak anlatılıyor.
Ahmet Kaya'nın ailesi filmin çekilmemesi ve gösterime girmemesi için çok uğraşmış ve dava açmıştı. Ve filmin gösterimi Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yasaklanmıştı.
Kaya'nın ailesi kendi kontrollerinde bir film çekilmesini istiyorlardı. Aile olarak bunu istemeyi doğal hak görüyorlardı ama bir dönemin simgesi olan, topluma mal olmuş Ahmet Kaya gibi önemli bir sanatçıdan bahsediyoruz! Tarihi kişilikler hakkında herkes kitap yazabilir, film ve belgesel çekebilir. Bunu engellemek düşünce özgürlüğüne aykırıdır.
Neyse ki, üst mahkeme kararı ile film özgürlüğüne kavuştu. Kaya, sembolik de olsa 13 Kasım'da yurduna dönebilecek artık!
Filmin fragman beni heyecanlandırmadı, filmle ilgili öyle büyük beklentilerim yok ama bir Ahmet Kaya filminin çekilmesini önemli buluyorum. Topluma mal olmuş sanatçılar kimsenin tekelinde değildir. Yönetmenler özgürce filmlerini çekerler, kararı da seyirci verir.

Depremde komşunun önemi!
Deprem olduktan sonra kurtarma ekipleri ve medya enkaz bölgelerine gelene kadar geçen sürede ne olduğunu bilmiyoruz. Aslında depremden sonraki ilk anlarda enkazda kalanlardan daha çok insan kurtuluyor.
AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Saydun Gökşin, bu konuda şu ilginç veriyi paylaşmıştı: "... Asıl kurtarmayı depremin ilk dakikalarında komşular yapıyor. Arama-kurtarma ekiplerine daha çok sonraki saatlerde enkazın daha derinine sıkışanları çıkarmak için yapılan operasyonlarda iş düşüyor. Bunun sonucu da yüzde 2.4..." Depremde kurtulanların sadece yüzde 2.4'nün kurtarma ekipleri tarafından enkazdan çıkarılması oran olarak az görünebilir ama bu yüzdelik dilime girenlerin kurtulmaları aslında mucize. Kurtarma ekiplerinin işi mucize gerçekleştirmek ama asıl insan kurtaranlar, deprem anında yıkılan binanın yakınında bulunanlar ve komşular.

ABD de kutuplaştı
ABD Başkanlık seçimi ülkeyi iki kutba ayırdı. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar hiç bu kadar birbirlerine öfke duymamıştı. Sokaklarda karşı karşıya gelen Joe Biden ve Donald Trump destekçileri arasında sürtüşme artıyor.
İşte onlardan biri; Trump'ı destekleyen siyahi genç, kendisine bir şeyler anlatan Biden destekçisi kadını dil çıkararak dinliyor.
Normalde Latinler ve siyahiler Biden'ı destekliyor ama bu siyahi arkadaş Trump'a gönülden bağlı galiba. Seçim sonucuna göre ülke gösterilere ve kaosa sürüklenebilir.

400 milyonu reddetti!
Ünlü şarkıcı Adele'e, verdiği 45 kilodan sonra edindiği yeni imajı için pek çok marka reklam teklifinde bulundu. Ama Adele diyet planı, yemek şirketi, yemek kitabı, egzersiz videosu, hatta podyum modelliği gibi toplamda 400 milyon TL değerinde reklam tekliflerini reddetti.
Bizde dış görünüşünde büyük değişimler yaşayanlar hemen sosyal medyada zayıflama, sağlıklı beslenme ürünlerinin tanıtımını yapıyorlar ya da reklamlarında oynuyorlar. Bazen insan sağlığını tehlikeye atan zayıflama haplarını ve içeceklerini bile tanıtanlar oluyor.
Yeni evlenen ünlüler ise çocukları olunca hemen beyaz eşya markalarının, sipariş firmalarının vs. reklamlarında oynuyorlar. Sanki böyle bir gelenek varmış gibi! Sanatçı biraz da reddettiği reklam kampanyalarıyla kalitesini belli eder.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA