Adana
Ticaret Odası (ATO) 37'nci Grup Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Ahmet Yarar, ATO Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, temsil ettiği esnaf grubunun sorunlarını anlattı. Yarar, "Pastane ve kafeterya gibi yiyecek ve içecek üreten işletmelerde belirli standartların yeterince aranmaması eskiden saygı duyulan bu sektörü olumsuz etkilemiştir" diye konuştu. Kaliteli eleman ihtiyacının sektörün en önemli meselelerinden olduğunu ifade eden Ahmet Yarar, "En deneyimsiz ve tahsil durumu yetersiz işçilik, yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet göstermektedir. Gece işçiliği de bu sağlıksız sürecin devamını sağlamaktadır" dedi. İŞKUR'un meslek edindirme ve istihdam konusundaki çalışmalarının, sektördeki kar marjı düşüklüğü, acımasız rekabet ve ücret politikaları nedeniyle yetersiz kaldığını söyleyen Ahmet Yarar, harç ve ruhsat ödemelerinin de düzenlenmesi gerektiğini savunarak, "İşyerlerinden ruhsat ve izin belgeleri istenirken; bu bölgeler karşılığı harç ve ücret gibi ödemeler istenmemelidir. Tam tersine ülkemizde istihdam yaratıcı en büyük sektörlerden olan bu sektörde, meslek erbabının işi kolaylaştırılmalı, eksiklerini tamamlamasını sağlayıcı önlemler alınmalıdır" diye konuştu.