Hava sıcaklıklarının mevsim normallerin altında seyrettiği Kayseri'de zirai don çiftçilerin belini büktü. Yahyalı ilçesinde elma ağaçları buz kesti. İlçenin en büyük tarımsal geliri olan elma yetiştiriciliğinin zarar gördüğü elma bahçelerinde Kayseri Tarım İl Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı.

ZARAR 100 MİLYON DOLAR
Elma üreticilerini ziyaret eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, alınan tedbirlere rağmen zararın büyük olduğunu belirterek; "Özellikle Yahyalı başta olmak üzere Develi ve Yeşilhisar'daki üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Üzülerek ifade ediyorum elmada bu yılki zirai dondan kaynaklı zararımız 100 milyon dolar gibi. Türkiye'mizin birçok yerinde zirai don yaşandı ama Yahyalı özelinde bir ekonomik değerimizdi. Birçok insanımız burada geçimini elma üretiminden temin ediyor. Hem depocularımız, hem üreticilerimiz, hem ilaç satanlarımız ekonomik kayıp yaşadı" dedi.

GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK
Yahyalıda hava sıcaklığını -15'lere kadar indiğini belirten Başkan Esat Öztürk, devletin ilgili kurumlarının harekete geçerek gerekli adımları atmaya başladığını söyledi. Başkan Öztürk, üreticinin don nöbeti tutmasına rağmen zirai donunu önüne geçilemediğini kaydetti. Üreticiler ise büyük zarara uğradıklarını ve destek beklediklerini söyledi.


