5 bin 137 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, dağcılık ve doğa sporlarına ev sahipliğini bu kez Kırıkkale'li dağcıları ağırladı. Ülkemizin birçok yerinde dağcılık ve doğa sporları üzerine organizasyonlar yapan ve tırmanışlar gerçekleştiren Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Başkan Ziya Korkmaz, Şinasi Şaşmaz, Harun Küçükbaz, Yusuf Tüfekçi, Vedat Durudoğan Ali Çağlıyan'ın da katılan isimler arasında olduğu 9 sporcusuyla Ağrı Dağının zirvesine tırmandı. İlk defa kadın sporcuların katıldığı zorlu tırmanışı başarıyla tamamlayan sporcularımız Ağrı Dağının zirvesinde bayrak açtılar. Zirveye çıkan sporcular arasında yer alan kadın sporcularımız Aslı Tanrıverdi Gökbulut, Fatma Ölmez ve Atibe Tezel, Ağrı Dağının zirvesine tırmanan ilk Kırıkkaleli kadın sporcular olarak tarihe geçti.

TIRMANIŞ 3 GÜN SÜRDÜ
3 gün süren tırmanışın ilk günü 3 bin 200 metreye çıkan sporcular, 2. gün bin metre tırmanarak 4 bin 200 metreye ulaştılar. 3. gün ise 937 metre tırmanan sporcular 5 bin 137 metrede zirveye ulaşarak bayrak açtılar. Zorlu şartlarda günler arasında kamp yaparak dinlenen sporcular sabahın erken saatlerinden itibaren tırmanışa geçerek, ulaşılması zor bir başarıya imza attılar. Aralarında 3 kadın sporcunun da bulunduğu 9 sporcu zirve yaptıktan sonra tekrar 4 bin 200 ve 3 bin 200 metrede kamp yaparak Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesine inip şehre döndüler.

Kamp ve Tırmanış için maddi manevi destek veren herkese teşekkür eden Kale Dağcılık Sporcuları, Türkiye'nin en yüksek zirvesine çıkmanın mutluluğunu doya doya yaşadılar.
