Tarih: 01 Şubat Salı
Saat: 20.00
Adı: Armida "Doğu ile Batı'nın Nikahı"
Fikir ve aranjeler: Mehmet C. Yeşilçay
Taslak ve sanatsal realizasyon: Mehmet C. Yeşilçay ve Werner Ehrhardt
Hikaye: Rudolf Steinmetz
Juanita Lacarro, Soprano
Florin C. Ouatu, Countertenor
Ahmet Özhan, Solist
Pera Ensemble & Ensemble l'arte del mondo
Şef: Werner Ehrhardt
Dinler, yürekler ve kültürlerarası eşsiz bir opera…
Opera, doğu ile batının nikahı ile sona erer ve bu nikahta Hıristiyanlık ile İslam kardeşçe bir araya gelir: Tek bir tanrı, tek bir aşk. Rinaldo, Franken Kontu ve haçlı seferi şövalyesi Balduin von Boulogne refakatinde doğuya gelir. Eski bir şehir olan Edessa (Urfa) fethedildikten sonra, ihtiraslarını sonuna kadar yaşar.
Zehirli bir ok tarafından aniden durdurulur ve kendisini Armida ve onun bir derviş ve hekim olan babasının kollarında bulur. Rinaldo şimdi müslümanlara karşı değil kendi önyargılarına karşı savaşmak zorundadır. Bu esnada Armida'ya aşık olur. Bu "Minör Opera'nın" merkez teması, doğu ile batının nikahıdır. Bu nikah, derviş tarafından yönlendirilerek, örnek nitelikte Rinaldo ve Armida çiftinde gerçekleşir. Eser de zaten bu üç protagonist (başrol) üzerinde yoğunlaşır. Şimdiye kadar eşsiz olan bu proje, Händel aryaları (özellikle de Rinaldo, Serse ve Giulio Cesare) ve Osmanlı/Türk kültür çevresi temelinde, barok Pasticcio'dan esinlenen bir eserdir.
Burada hem Dede Efendi, İsmail Hakkı Bey ve Şakir Ağa'nın klasik Türk Musikîsi hem de Yunus Emre ve Niyazi Mısri'nin şiirleriyle Sufi geleneğinin dini müziği duyulmaktadır. Protagonistler gibi, Händel'in müziği ile Türk müziği de tüm ihtişamları ile karşı karşıya geliyor fakat hikayenin akışında, kişiliklerinden taviz vermeden, nefes kesici bir birleşmeyle neticelenene kadar, büyüleyici bir şekilde yakınlaşıyorlar. Böylece, Armida'nın müzikal bir mesaj, bir vizyonun olasılığı, kültürlerin karşılaştırılması, yabancı ile yüzleşme, "Türk korkusu" fenomeni ile temas, haçlı seferlerine farklı bir yönden bakma, tanrı veya herhangi bir ideal adına sürdürülen savaşlar ve Berlin'de, Köln'de veya İstanbul'da olsun, güncelliğinden hiç bir şey yitirmemiş olan bir aşk hikayesi olması, bir tesadüf değildir.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 15.00 TL-10.00 TL
Tarih: 02 Şubat Çarşamba
Saat: 20.00
Adı: Murat Aydemir Trio
Murat Aydemir iki yıldır üzerinde çalıştığı "Trio İstanbur"da, "O bir İstanbullu" dediği tanburu farklı tınılar ve melodilerle de zenginleştirerek sunacak.
Murat Aydemir (Tanbur ve Lavta), Volkan Hürsever (Kontrbas) ve Reza Samani'den (Tombak, Bendir, Daf) oluşan "Murat Aydemir Trio" konserde iki usta hanendeyi ağırlayacak. New York'ta yaşayan, harikulade sesi ve doğaçlamadaki üstün başarısıyla tanınan Ahmet Erdoğdular ve İran'ın en önemli seslerinden biri olan Mahyar Shadorvan. Kendi dillerinde gazeller okuyacak olan sanatçılar konserin finalini ise birlikte yapacak.
Volkan Hürsever'in engin caz deneyimi ise projeye ayrı bir renk katacak.
Murat Aydemir
1971 Almanya doğumlu sanatçı , İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'ndan mezun olan Aydemir Türk Müziğinin büyük ustalarından Necdet Yaşar başta olmak üzere, Bekir Sıdkı Sezgin, Alâeddin Yavaşça, İhsan Özgen, Cinuçen Tanrıkorur, Erol Deran gibi ustalarla çalıştı. Cengiz Onural ve Derya Türkan ile beraber 1997'de kurdukları İncesaz grubu ile Eski Nisan, İkinci Bahar, Eylül Şarkıları, İstanbul'a Dair, Mazi Kalbimde, Elif ve Kalbimdeki Deniz isimli yedi albümü bulunmaktadır. Sanatçı 2008 yılında kendi adını taşıyan ilk solo tanbur albümünü Kalan müzikten yayınladı.
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 03 Şubat Perşembe
Saat: 20.00
Adı: Yarkın Ritm Grubu "Komşu Sesler"
Komşu Sesler
Farklı kültürlerin bir araya gelerek sevgi ve hoşgörü ortamının temellerini atacağı Komşu Sesler projesinde; Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan'dan halk ve dans müzikleri seslendirilecek. Komşu Sesler, Yarkın Ritim Grubu'nun farklı zaman ve mekanlarda gerçekleştirdikleri çalışmaların bir araya gelmesiyle ortaya çıktı. Trakya topraklarına has müziklerin, kimi zaman beraber kimi zamansa müzisyenlerin kendi kültürlerindeki orijinal halleriyle seslendireceği konserde Balkanların çok hareketli eserlerinin yanında lirik eserler de seslendirilecek. Komşu Sesler'de 6'sı vokalist olmak üzere 22 sanatçı sahne alacak.
Tanbur: Birol Yayla
Kemençe: Lütfiye Özer
Ud: Samim Karaca
Ney: Aziz Şenol Filiz
Kanun: Taner Sayacıoğlu
Viyolonsel: Volkan Ertem
Ritm: Fahrettin Yarkın
Keman: Aziz Şükrü Özoğuz
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 04 Şubat Cuma
Saat: 20.00
Adı: Buika
Türü: Dünya Müziği
"Aşkın Tutkulu Sesi"
İspanyol aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika albümü "El Ultimo Trago"'nun dünya turnesi kapsamında 4 Şubat'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda!
"Şarkıları bizi kendi aşk hikayelerimizle yüz yüze bırakıyor...Ve öyle bir yere bırakıyor ki, en çok hayal kırıklıklarımız göze çarpıyor. Dahası, onu şarkı söylerken dinledikten sonra herhangi biri aynı hataları yapmaya kesin kararlı olabiliyor; çünkü tutku içinde herhangi bir kural, sağduyu,tedbir ya da pişmanlığa yer yok..." Pedro Almodovar
Flamenko ile cazı bir araya getiren, flamenkoyu farklı boyutlara taşıyarak çağdaş dünya müziğine yepyeni bir tarz getiren İspanyol şarkıcı Buika, Kübalı caz piyanisti ve ünlü besteci Chucho Valdez ve dörtlüsüyle canlı kaydettiği yepyeni albümünün dünya turnesi kapsamında 4 Şubat'ta İstanbul'da.
"El Último Trago" adını verdiği son albümünde Buika ünlü Meksikalı efsane şarkıcı Chavela Vargas'ın 90. doğum gününü kutluyor. Buika, Chavela Vargas'ın dünyaca ünlü yönetmenlerin filmlerinde de birer inci gibi işledikleri ünlü şarkılarına yepyeni bir yorum getiriyor. Nina de Fuego (Ateşin Kızı) albümünün birbirinden çekici flamenko şarkılarıyla Türkiye'de de kendine büyük bir hayran kitlesi edinen Buika "El Último Trago" albümü ile En İyi Tropikal Albüm Grammy'si aldı. Pedro Almodovar'ın 2011 yılında gösterime girecek yepyeni filminde de yer alan Buika, Seal ve de Nelly Furtado ile kaydettiği duet şarkılar ile de tüm dünyada listelerde.
"Bir sanatçı sadece şarkı söyleyen ya da resim yapan biri değildir, hayatını sanata dönüştüren kişidir"... Buika
Buika, 1972 yılında Mayorka adasında Ekvator Ginesi'nden gelen ailesinin halen yaşamaya devam ettiği Palma şehrinde dünyaya geldi. Buika'ya caz efsanelerinin şarkılarını dinlemeyi aşılayan annesiydi. Sokaklarda flamenko çığlıklarıyla büyüyen Buika ona kimliğini veren tenine işleyen müziklerle kendini buluyordu.
"Niña de Fuego" albümü ile Latin Grammy ödüllerine Yılın En İyi Albümü ve En İyi Prodüksiyon kategorilerinde aday olan Buika, ödül gecesinde çıplak sesle a capella okuduğu Volver, Volver adlı şarkısıyla akıllara kazındı. Eylül 2009'da yayınlanan, dünyaca ünlü yıldız Nelly Furtado'nun son albümü "Mi Plan"'da ise Furtado'ya , kadınların gücü için yazılmış bir ilahi olan "Fuerte" adlı şarkıda eşlik ediyor.Sanatçının son albümü, "El ultimo Trago" ünlü Meksikalı Diva Chavela Vargas'ın en güzel şarkılarını biraraya getiriyor.
BİLET FİYATLARI: 50.00 TL - 40.00 TL - 30.00 TL - 20.00 TL
Tarih: 05 Şubat Cumartesi
Saat: 20.00
Adı: "Bozlak"tan "Flamenko"ya
Türü: Özel Etkinlik
Bozlaktan Flamenko'ya "Bir Gözden İki Damla"
Gönül sözünü nasıl tercüme edebiliriz? Belki de bu söz Türk insanının sahip olduğu ayrıcalıklardan bir tanesi, çünkü bunu paylaştığımız çok az millet var.
Uzaktaki ve ulaşılamayan sevgilimi aşkı körükleyen, ona yalvarmak mı aşkın ifadesi? Sevgili ne kadar uzakta olursa olsun; bu haykırış ve yakarışlar uğruna söylenen sevgilinin kulağına gitmese de, bir kulaktan diğerine giderek aynı duyguyu paylaşanları bir araya getirir.
Kırşehir, Nevşehir, Yozgat'tan, Sevilla, Kordoba , Toledo'ya seven ve sevilen farklı olsa da haykırış ve yakarış aynıdır.
Birinin "Gönül" dediğine diğeri "Corazon" der. Birinin sevgilisi Leyla, diğerininki Maria'dır. Şaşırtıcı derecede aynı müzikal öğeleri kullanan, aynı hançere tekniğiyle sevdiğine feryat eden bu iki milletin tek yürekten çıkarcasına ifade ettikleri melodiler iki damla göz yaşı olarak akıyor ve ilk defa aynı sahnede seyirciyle buluşuyor.
Gönül kırıklıklarını, ayrılıkları ve umutsuzlukları tersine çeviren, bir tohum gibi gönüllere serpip yeşerten bu ezgileri dinleyip, sizde gönlünüzde yeşertmek istiyorsanız 5 Şubat 2011 Cumartesi günü CRR'de sizleri bekliyor olacağız.
İsmail Altunsaray, müziğe 1992 yılında Kırşehir'de bağlama çalarak başladı. 2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'nü bitirdi. 2003 yılında TRT İstanbul Radyosu'na saz sanatçısı olarak kabul edildi.
4-6 Temmuz 2008 tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi'nin (TİKA) desteği ile düzenlenen 9. Uluslararası Sürmeli Festivali ''Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri" kapsamında, Türk Halk Müziği İcracılık Dalı'nda Teşvik Ödülü'ne layık görüldü. İsmail Altunsaray, 22 Nisan 2009 tarihinde Berlin Filarmoni Orkestrası'na ait olan Berliner Philharmoniker Chamber Music Hall'da Erkan Oğur, Paco Pena ve ünlü flamenko şarkıcısı Miguel Ortega ile bir konser verdi.
İsmail Altunsaray, 1997 - 2002 eğitim-öğretim yılları arasında mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nın Ses Eğitimi Bölümü'nde Repertuar Öğretim Görevlisi olarak görev yapıyor.
BİLET FİYATLARI : 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 7 Şubat Pazartesi
Saat: 20.00
Adı: Yahya Soyyiğit Anısına – Yahya Soyyiğit Besteleri"
Tür: Tasavvuf Müziği
"Yahya Soyyiğit Besteleri"
Şef: Veysel Dalsaldı
2010 yılında vefat eden T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Tarihi Türk Müziği Topluluğu sanatçılarından Yahya Soyyiğit; güzel ahlakı, güzel sesi, tavrı ve besteleriyle Türk halkı tarafından uzun yıllar dinlenmiş ve takip edilmiştir. Ölümü başta müzisyen dostları olmak üzere herkesi derinden etkilemiştir.
Uzun yıllar mesai yaptığı müzisyen dostları bu konserde, Yahya Soyyiğit anısına Yahya Soyyiğit'in kendi bestelerinden oluşan geniş bir repertuara yer verecekler. Konser, uzun yıllar solo albümlerde beraber çalıştığı yakın arkadaşı Veysel Dalsaldı tarafından idare edilecek. Ayrıca Ahmet Özhan da yakından tanıdığı bu değerli müzisyen dostu anısına konserde solo eserler seslendirecek.
Yahya Soyyiğit
Yahya Soyyiğit , 1965 yılında Trabzon'da doğdu. 1993 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. İlk musıki derslerine 1980 yılında TRT sanatçısı Doğan Dikmen'le ney dersleri alarak başladı. Daha sonra Aksaray Valide Camii imamı ve aynı zamanda konservatuar mezunu olan Habil Öndeş'ten tasavvuf musıkisi formlarını çalıştı. Çağımızın en önemli mevlidhanlarından olan Yusuf Gebzeli ile de mevlid ve kaside formlarını meşketti. Sanatçı, 1985 ve 86 yıllarında Türkiye Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışmasında iki defa Türkiye birincisi oldu. 1987 yılında kurmuş olduğu ''Dervişan İlahi Grubu'' ile bir çok kasetler yapan Yahya Soyyiğit bu kasetlerin solistliğini ve müzik yönetmenliğini yaptı. Yahya Soyyiğit, 1991 yılında "Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun açmış olduğu imtihanı kazanarak bu topluluğa ses sanatçısı olarak girdi . Yurtiçi ve yurtdışında ( Japonya, Fransa, Hollanda, Danimarka, Kazakistan, Azerbaycan, İspanya…) bir çok konserler verdi. Aynı zamanda özel bir musıki derneğinde, 1995 yılından itibaren nota, nazariyat, tasavvuf musıkisi ve cami musikisi alanında dersler veren; Yahya Soyyiğit, bir süredir devam eden rahatsızlığı sebebiyle 24 Ekim 2010'da aramızdan ayrıldı.
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 9 Şubat Çarşamba
Saat: 20:00
Adı: Kent Orkestrası'' Unutulmaz Film Müzikleri''
Konserin şefi: Kamil COŞKUN
Sunucusu: Bülent ÖZVEREN
Geçmişten günümüze, kulaklarımızda yer etmiş unutamadığımız filimlerin popüler müzikleri.
Body Guard
Titanic
Spider Man
İstanbul Kanatlarımın Altında
Aladdin
Dirty Dance
Greased
Love Story ve daha bir çok sürprizler ile birlikte...
"Unutulmaz Film Müzikleri"
Orkestra Şefi: Kamil COŞKUN
Konser solisti: Dilek CİYAS
Program sunucusu: Bülent ÖZVEREN
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, şef Ekrem Tekeşin yönetiminde 1989 yılında kuruldu. Bünyesindeki seçkin ve değerli müzisyenler ile ulusal ve evrensel çok sesli eserlerin, yurtiçi ve yurt dışında tanıtılması, geniş kitlelere ulaştırılması için çeşitli konserler veren, turnelere katılan orkestra, başarı grafiğini her geçen gün yükseltmektedir. 31 kişilik devlet sanatçısı kadrosu ile yoluna başlayan orkestra, 1997 yılında 41 kişiye, 2009 yılında ise yaylı sazlar da bünyesine katarak 51 kişiye ulaşmıştır.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestramı şef Kamil Coşkul, yönetimindeki 51 kişilik sanatçı kadrosu ile ulusal ve uluslararası etkinliklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni temsil etmekte ve çalışımalarını sürdürmektedir.
Orkestra Şefi: Kamil Coşkun
1958 yılında İstanbul'da doğdu. Profesyonel müzik yaşamına 1977 yılında başladı. Armoni ve orkestrasyon dersleri aldı. Yurt içinde birçok sanatçıya eşlik etti.1989 yılında Kent Orkestrası'na gitar sanatçısı olarak dahil olduktan sonra, 1992-1996 yıllarında orkestra şef yardımcılığını yürüttü. 1997' de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası şefi oldu. Kamil Coşkun, halen orkestrada görevini sürdürmektedir.
Solist: Dilek Ciyas
29 Temmuz 1980 yılında İstanbul da doğdu. Müzik eğitimine 7 yaşında Faris Akarsu'dan piyano dersleri alarak başladı; daha sonra İstanbul TRT korosunu girdi, lise döneminde Amerika Boston Berklee College of Music okulunda ses eğitimi üzerine dersler aldı. 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Şan Bölümün'den mezun oldu. Dilek Ciyas, Grup Turkuaz'la sahne çalışmalarına devam etmektedir.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 11 Şubat Cuma
Saat: 20.00
Adı: Zeynep Tanbay Dans Gösterisi
Türü: Modern Dans
ARAZ
Zeynep Tanbay Dans Projesi
2000 yılında kurulan Zeynep Tanbay Dans Projesi (ZTDP), her şeyden önce, dansta öncü ve yenilikçi kimliğiyle biliniyor. Her yıl yeni projeler üreterek, tutkulu bir seyirci kitlesi yaratmayı başaran ZTDP, sürekliliğini devletten bağımsız bir şekilde 10 yıldır devam ettirerek, dans alanında Türkiye'de önemli bir boşluğu doldurdu.
Yeni yılda ZTDP üç projesini CRR'de izleyicisiyle buluşturuyor; Araz, 4 Ayak ve Vivaldi-Stravinski.
Koreografisi Zeynep Tanbay'a ait olan ARAZ (2010), ZTDP'nin son projesi.
ARAZ, öteki olmanın halini anlatır; kırmızı çizgilerin içine sıkıştırılan hayatları, göçe zorlanan halkları, gasp edilen hakları, ötekileştirilen kimlikleri tanımlar.Araz, Van'ın küçük bir köyü olan Özlüce'nin asıl ismidir...Özünde ise hep Araz vardır.
Zeynep Tanbay, koreografilerinde odak noktası olarak insanı ele alırken, insan ilişkileri, halleri ve ruhunu kurcalar. Salt beden dilinin kullanıldığı bir anlatım tercihi ve minimalist bir sahne düzeni ise bütün eserlerin ortak noktasıdır. Zeynep Tanbay'ın yaşama ve toplum düzenine dair sorumluluğu, kaygıları ve eleştirisinin izlerini, üç projesinde farklı konseptlerde görmek mümkündür.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 12 Şubat Cumartesi
Saat: 20.00
Adı: Kutlu Doğum Konseri
Ahmet Özhan& Tasavvuf Musikisi Korosu
Türü: Özel Etkinlik
Mehmet Çebi Koleksiyonu'ndan Hilyeler ve Tesbihler
"Hilye-i Şerif", "Hilye-i Şerife", "Hilye-i Saadet" ya da "Hilye-i Nebevi" gibi isimlerle de bilinen ve Hz. Muhammed (s.a.v.)'in özelliklerini; fiziksel,insani ve ahlaki niteliklerini, tavır ve hareketlerini anlatan hilyelerin, İslam edebiyatı ve hat sanatında önemli bir yeri vardır. Müslüman sanatkarlar, İslam anlayışıyla bağdaşmadığına inandıkları için, kutsal kimselerin tasvirlerini yapmaktan kaçınmışlardır. Bu nedenle, Hz.Peygamberi tanıyanların ve görenlerin anlatım ve tariflerinden yararlanarak Hz.Muhammed (s.a.v.)'in kişisel özelliklerini yazıyla anlatma yoluna gitmişlerdir. Hilyeler, Hz. Peygamberin vefatından sonra onun nasıl biri olduğunu öğrenmek ve onu tanımak isteyenlerin çoğalması sonucu, onu tanıyanların ve ona yetişenlerin bildiklerini anlatmasıyla oluşmuştur. Rivayete göre hastalığı sırasında kızı Hz.Fatma'nın bir daha yüzünü göremeyeceği endişesini dile getirmesi üzerine Hz.Peygamber, damadı Hz.Ali'ye "Hilyemi yaz; benden sonra onu gören, beni görmüş gibi olur." demiştir.
Osmanlı hattatlarından Hafız Osman'dan beri hattatlar arasında "Hüsn-i Hat"la hilye yazmak bir gelenek halinde devam etmektedir. Büyük hat ustaları sanatlarında sergiledikleri güç ve hünerlerini, dini duygu ve heyecanlarını Kuran-ı Kerim kitabetinden sonra hilye yazmakta göstermişler, birbirinden güzel çeşitli hat üsluplarıyla biçimlendirdikleri kompozisyonları tezhip sanatının da iştirakiyle hat sanatının şaheserlerini oluşturmuşlardır. Türk- İslam sanatlarına yıllarını vermiş Mehmet Çebi Koleksiyonu'ndan her biri eşsiz binlerce eser arasından seçilen hilyelerden ve birer sanat şaheseri olan tesbihlerden oluşan bu sergi dünyada bir ilk olacak niteliktedir.
GİRİŞ ÜCRETSİZDİR.
Tarih: 13 Şubat Pazar
Saat: 11.30
Adı: "BAYÂTÎARABÂN"
İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu
Türü: Geleneksel
Şef: Birol Yayla
Solistler: Ufuk Caba – Salih Bilgin
İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun "Bayâtîarabân" başlıklı konserinin ilk bölümünde aynı isimli makamın klasik eserleri seslendirilecek. Konserin solo bölümünde Neyzen Salih Bilgin Türk Saz Musikisi'nin "Mevlevihane" kaynaklı eserlerini, Ufuk Caba ise sözlü musikinin neoklasik dönemine ait eserler icra edecek. Son bölümünde şarkı formunun seçkin örneklerinin sunulacağı konseri Birol Yayla yönetecek.
BİLET FİYATLARI: 25 .00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 14 Şubat Pazartesi
Saat: 20.00
Adı: Kolektifİstanbul
Türü: Dünya Müziği
Balkanların fanfar dinamizmi, Anadolu coğrafyasının duygu derinliğiyle buluşuyor.
Kolektifistanbul, dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli sahnelerinde sürdürdüğü müzikal yolculuğunun beşinci yılını Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda kutlayacak.
Geleneğe saygıyı terazinin bir tarafında tutarak Doğu Avrupa geleneksel düğün müziklerine dayalı repertuarını funk ve jazz altyapılarıyla yeniden yorumlayacak olan Kolektifistanbul dinleyenlere doğaçlama bir şölen sunacak.
Kolektifistanbul gayda, akordeon, klarnet, saksafon, tuba ve vurmalı sazlarla zengin bir ses ve melodi birlikteliği sağlıyor.
Kolektifistanbul, dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli sahnelerinde sürdürdüğü müzikal yolculuğunun beşinci yılını 14 Şubat akşamı Cemal Reşit Rey'de müzisyen dostları ve sevdikleriyle beraber kutluyor. Siz de bu Sevgililer Gününü sevdiklerinizle beraber Kolektifistanbul'un düğün şarkılarıyla kutlayın!
Kolektifistanbul: Aslı Doğan (Vokal), Richard Laniepce (Saksofon, Gayda), Tamer Karaoğlu (Akordeon), Talat Karaoğlu (Klarnet), Ertan Şahin (Tuba), Ediz Hafızoğlu (Davul)
Konuk Sanatçılar: Sinan Çelik (Kaval), Şenol Filiz (Ney), Birol Topaloğlu (Tulum), Selim Sesler (Klarnet), İzzet Kızıl (Perküsyon), Elena Hristova (Vokal), Ahmet Özden (Kaba zurna)
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 16 Şubat Çarşamba
Saat: 20.00
Adı: Franz Liszt Oda Orkestrası & Ulucan Kardeşler
Türü: Oda Müziği Orkestrası
Franz Liszt Oda Orkestrası & Ulucan Kardeşler
Özcan ULUCAN –Keman
Birsen ULUCAN- Piyano
Ayşen ULUCAN –Keman
Macar Franz Liszt Oda Orkestrası 1963 yılında Franz Liszt Müzik Akademisi eski öğrencileri tarafından Budapeşte'de kuruldu. Orkestranın ilk sanat yönetmeni akademinin ünlü profesörü Frigyes Sándor oldu. Ölümünün ardından yerine 1979 yılında keman sanatçısı János Rolla geçti. Yarım yüzyıla yakın şefliği süresince orkestra uluslararası bir saygınlığa ulaşarak aralarında New York Carnegie Hall, Sydney Opera, Tokyo Suntory, Paris Théâtre de la Ville, Amsterdam Concertgebouw gibi ünlü konser salonları da dahil olmak üzere 50 den fazla ülkede konser verdi. Orkestranın geniş repertuarları barok, klasik, romantik ve modern parçalar da içeriyor. Orkestra, uluslararası arenada ülkelerini başarıyla temsil etmenin yanı sıra, ünlü Macar geleneğini de devam ettiriyor. Dünyanın pek çok yerinde sanatseverlerin ilgisiyle takip edilen orkestraya, bu konserde sanatçı kardeşler Ulucan Kardeşler eşlik edecek.
Ulucan Kardeşler:
Özcan ULUCAN
1973 yılında Bulgaristan`in Sumen şehrinde doğan Özcan Ulucan, müzik eğitimine altı yaşında Zdravka ve Veselin Spirov ile başladı. İlk konserini dokuz yaşında, piyanist kız kardeşi Birsen Ulucan ile; orkestra eşliğinde ise on üç yaşında, Sumen Filarmoni Orkestrasıyla verdi. Daha sonra Varna "D.Hristov" Müzik Okulunda dört yıl Genoveva Burova ile çalıştı.1993 Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuvarı'ndan mezun oldu ve aynı yıl Türk Eğitim Vakfı bursunu kazanarak Londra`ya gitti. Özcan Ulucan ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödül kazanmıştır. Özcan Ulucan, ustası bilinmeyen 19.Yüzyıla ait bir kemanla çalmaktadır
Birsen ULUCAN
Bulgaristan'ın Şumen kentinde doğan Birsen Ulucan, piyano eğitimine 7 yaşında başladı. 1984 yılında Varna Dobri Hristov Müzik Okulu'na, Ekaterina Tszetkova'nın piyano sınıfına kabul edildi. 1982 yılında Ulusal Svetoslav Obretenov Müzik Yarışması'nda ikincilik; 1983'te Bulgaristan'da düzenlenen Ulusal Radyo Yarışmasında 'İcra' dalından birincilik, kompozisyon dalında ikincilik; 1988'de Bulgaristan'da katıldığı Bulgar ve Rus Bestecileri Yorumculuğu Yarışması'nda ikincilik kazandı. Birsen Ulucan konserlerinin yanı sıra, birikimlerini paylaşma arzusuyla, yetenek sınavına tabii tutmadan 6-14 yaş arası çocuklarla bir piyano sınıfı oluşturmuştur. Sanatçı bu piyano sınıfıyla "Sıcak Çikolata" adı altında düzenli olarak konserler vermektedir.
Ayşen ULUCAN
1985 yılında Bulgaristan'ın Şumen kentinde doğan Ayşen Ulucan, keman çalışmalarına Özcan Ulucan ve Ebru Yunkuş ile başladı. Ailesiyle Türkiye'ye göç etmesinin ardından 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı "Yarı Zamanlı Bölümü"nde V. Varşavski'nin öğrencisi oldu. 1998-2001 yılları arasında Cihat Aşkın ile çalıştı, 2003 yılında da G. Burova'nın öğrencisi olarak konservatuardan mezun oldu.
2004 yılında Almanya'da Freiburg Yüksek Müzik Okulu'na Prof. L. Honda Rosenberg'in öğrencisi olarak kabul edilen Ulucan, halen bu okuldaki çalışmalarını Prof. Rainer Kussmaul ile sürdürmektedir.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 17 Şubat Perşembe
Saat: 20.00
Adı: Akbank Oda Orkestrası
Türü: Oda Müziği
"Barok Yansımalar"
Solist: Rheinhold Friedrich, trompet
F. Mendelssohn (1809-1767): Yaylılar için Senfoni no 7
B. Krol (1920): "Magnificat" Çeşitlemeleri
G. F. Telemann (1681-1767): Re majör Trompet Konçertosu
M. Tippett (1905-1998): Çift Yaylı Sazlar Orkestrası için Konçerto
Günümüzün en popüler trompetçilerinden olan Reinhold Friedrich eğitimini Karlsruhe'de tamamladı.
1986'da Münih Uluslararası ARD Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandıktan sonra bir çok önemli merkezde konserler verdi.
Solist olarak Berliner Barocksolisten, La Stagione Frankfurt, Viyana ve Zürih Oda Orkestraları, Bamberger ve Viyana Senfoni Orkestraları, Radio France Filarmoni Orkestrası, Amsterdam Royal Concertgebouw Orkestrası, BBC Senfoni Orkestrası, Orchestre des Champs-Elisées, Norddeutschen Rundfunks Senfoni Orkestrası gibi önemli orkestralarla, Claudio Abbado, Philippe Herreweghe, Semyon Bychkov, Dennis Russell Davies, Peter Eötvös, Paul Goodwin, Martin Haselböck, Christopher Hogwood, Eliahu Inbal, Krystjan ve Neeme Jarvi, Sir Neville Marriner, Ingo Metzmacher, Jonathan Nott, Kashu Ono, Christopher Prick, Leif Segerstam ve Hans Zender gibi ünlü şeflerle çaldı.
Oda müziği alanında sık sık beraber çaldığı müziyenlerden bazıları Albrecht Mayer (obua), Thomas Quasthoff (bas), Andras Schiff (piyano), Ruth Ziesak (soprano), Robyn Schulkowsky (perküsyon), Thomas Duis (piyano) ve Martin Lücker (org)'dir.
Reinhold Friedrich çağdaş eserleri yorumlamaya özen göstermektedir. Eserlerini çaldığı bazı önemli çağdaş besteciler: Benedict Mason, Johannes Caspar Walther, Rebecca Saunders, Herbert Willi, Hans Werner Henze, Peter Maxwell Davies ve Wolfgang Rihm. Bernd Alois Zimmermann'ın "Nobody knows the trouble I see" ve Herbert Willi'nin "Irene" adlı eserleri, sanatçının geniş repertuarının önemli iki eseridir.
Deutsche Grammophon, Denon ve özellikle Capriccio firmaları için pek çok CD kaydı yapan sanatçı yakın bir zaman önce orgçu Iveta Apkalna ile "Trumpet and Organ", Ruth Ziesak ve the Ensemble L'Arte del Mondo ile de "Assisi Christmas Cantatas" adlı CD kayıtlarını yapmıştır.
Sanatçı 2009 yılında Los Angeles'te Martin Haselböck yönetiminde Bach'ın 2.Brandenburg Konçertosu'nu yorumlamış, Robyn Schulkowsky ile Güney Amerika ve Meksika turnesine çıkmıştır.
BİLET FİYATLARI : 40.00 TL - 30.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 18 Şubat Cuma
Saat: 20.00
Adı: Kayhan Kalhor Ensemble
Türü: Dünya Müziği
Kayhan Kalhor; kemança üstadı müzisyen, bestekâr.
İran'ın birçok bölgesini, müzikteki yöresel farklılıkları daha iyi görebilmek amacıyla gezmesi; Kayhan Kalhor'un müzik kalitesini etkiledi ve üst seviyelere çıkardı.
New York Philharmonic ve Orchestre National de Lyon gibi dünyaca ünlü orkestralarla sahne alan Kayhon Kalhor aynı zamanda Dastan ve Ghazal: Persian & Indian Improvisations and Masters of Persian Music topluluklarının da kurucularındandır.
2004 yılında John Adams'ın Perspectives Series'i kapsamında Carnegie Hall'da solo bir resital vermek üzere ABD'ye davet edilen Kalhor aynı yıl Lincoln Center' ın Mostly Mozart Festival'inde Mozart Requiem'i orkestra ile beraber icra etti. Yo-Yo Ma'nın Silk Road projesinin asli üyelerinden olan sanatçı Silent City, Blue as the Turquoise Night of Neyshabur ve Mountains are Far Away besteleriyle Silk Road Ensemble'nin üç albümünde yer aldı.
Kayhon Kalhor Faryad, Without You ve The Rain çalışmalarıyla Grammy'e aday gösterildi. Sanatçı İran sınırlarını aşan bu başarılarının yanında Mohammed Reza Shajaria ve Shahrom Nazeri gibi İran müziğinin dev isimleriyle de çalabilme ve onlara beste yapabilme başarısını sergiledi. Kalhor 2006 yılında Erdal Erzincan ile memleketinin sınırlarının dışında yeni bir müzik yolculuğuna çıktı ve The Wind isimli bir albüm çalışması gerçekleştirdi.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 19 Şubat Cumartesi
Saat: 20.00
Adı: Berlin Oda Orkestrası
Türü: Oda Müziği
Orkestra Şefi: ENDER SAKPINAR
Solist: Benedict Kloeckner (Çello), Ramon Ortego Quero (Obua )
Berlin Oda Orkestrası
Almanya'nın en geleneksel orkestralarından Berlin Oda Orkestrası, 1945 yılında kuruldu.1950-1960 yıllarında Orkestra şefi Helmut Koch ile Grand Prix du Disque, Japanese Disc Prize for Vivaldi's "Juditha Triumphans", Monteverdi's "L'orfeo" ve Mozart's "Betulia Liberata" ödüllerinin sahibi oldu.Aynı zamanda Berlin'in tanıtımına katkısı nedeniyle de "Goethe Prize" ödüllüne de layık görüldü.
Berlin Oda Orkestrası günümüze kadar Katrin Scholz, Michael Sanderling gibi sanat yönetmenleriyle çalıştı, Michael Erxleben ile CD kayıtları yaptı. Rheingau Müzik Festivali, Festival Mecklenburg-Vorpommern, Choriner Musiksommer, Canarias Music Festival ve Festival Internacional de Musica de Pollença/Mallorca'ya davet edildi. Japonya, ABD, İspanya, Brezilya, Arjantin, Şili, Türkiye ve Polonya gibi ülkelere bir çok defa turneler yaptı. Saleem Abboud Ashkar, Gabor Boldoczki, Matt Haimowitz, Robin Johannsen, Eldar Nebolsin, Michael Sanderling ve Katrin Scholz'un da aralarında bulunduğu önemli solistlere eşlik etti.
Ender Sakpınar / Orkestra Şefi
1956 yılında Ankara'da doğdu. Sanatçı bir aileden gelen Sakpınar, 1978 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Kompozisyon bölümünü Prof. Ercivan Saydam'ın öğrencisi olarak bitirdi. Sakpınar aynı yıl gittiği Fransa'da "Ecole Normal de Musique de Paris" den yüksek armoni kontrpuan ve flüg dallarında öğrenim görerek mezun oldu.1982 yılından itibaren Fransız Hükümetinden burs alan sanatçı aynı okulun Orkestra Şefliği Yüksek Bölümünden mezun oldu. Aynı dönemde Paris'te bulunan "Rueil-Malmaison" Devlet Konservatuarında orkestra şefliği dalında yaptığı çalışmalarla Vermeil madalyasını kazandı. Sakpınar, Fransız Hükümetinin bursunu alarak İtalya ve Fransa'da katılmaya hak kazandığı çeşitli staj ve seminerlerde Dervaux, Ferrara ve Giullini gibi ünlü şeflerle çalıştı. Paris'te bulunan "Pasdeloup Senfoni Orkestrası"ndaki asistanlık görevinin yanısıra 1983 yılında Fransız Kültür Bakanlığı ve Dışişlerinin finanse ettiği "Emsemble International de Paris" ile çeşitli radyo, TV programları yaptı ve plak kaydetti. Başta Paris olmak üzere Fransa, İtalya, İsveç, Malta ve Türkiye'de çeşitli festivallere konuk olarak katıldı. Venedik'te Rai 3 TV kanalı vasıtası ile tüm dünyaya canlı olarak yayınlanan "Omaggio a Venezia" festivalinin açılışını yaptı. Sanatçı bu ülkelerde gerçekleştirdiği turnelerde çok sayıda konser yönetti.
Repertuvar
Haydn: Violoncello Concerto
Mozart: Oboe concerto (instead of violin concerto)
Ara
Mozart: Symphony #29
G. Hoist "St. Paul Süitinden, intermezzo ve final bölümleri "
BİLET FİYATLARI: 40.00 TL - 30.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 22-23 Şubat 2011, Salı-Çarşamba
Saat: 20.00
Adı: CRR İstanbul Senfoni Orkestrası &Fazıl Say
"Trompet Konçertosu "
Trompet: Gabor Bolodczki
Fazıl Say& Gabor Boldockzi
Orkestra Şefi: Rengim Gökmen
"Trompet Konçertosu"
Say / Trompet Konçertosu Op.31
Allegro
"5 e karşı 6" Adagio
Odam kireçtir türküsü üzerine çeşitlemeler
Dmitri Shostakovich. Piyano, Trompet ve Yaylı Çalgılar için konçerto No: 1 do minör Op: 35
Allegretto
Lento
Moderato
Allegro con brio
Ara
Ludwig van Beethoven 5. Senfoni do minör Op: 67
Allegro con brio
Andante con moto
Scherzo. Allegro
Allegro
Gabor BOLDOCZKI
Gabor Boldoczki, 14 yaşında Macaristan'ın Zalaegerszeg kentinde düzenlenen Ulusal Trompet Yarışması'nda birincilik ödülünü kazandı. Devam eden süreçte sanatçı, müzik eğitimini sırasıyla L.-Weiner Konservatuarı'nda, Budapeşte'de Franz Liszt Konservatuarı'nda ve uluslararası kariyerine başlamadan önce Profesör Reinhold Friedrich'in öğrencisi olarak master programıyla tamamladı. Münih'teki uluslararası ünlü ARD müzik yarışmasını kazanmasıyla birlikte sanatçı, 21 yaşında Paris'te düzenlenen "Grand Prix de la Ville de Paris" 'i alarak, "Üçüncü Uluslararası Maurice André Trompet Yarışması'nı" kazandı. Devam eden yüksek başarıları ile birlikte sanatçı, mükemmel olarak nitelendirilen tekniği ve sanatsal virtüözü olarak Prix Davidoff ödülünü aldı. Avrupa turnesi boyunca pek çok tanınmış salonda sahne alan Boldoczki, Salzburg Festivali Michael Haydn konserlerinde sahne almak için davet edilen ilk trompet sanatçısıdır.
Eşsiz stili ile çağının özel trompet sanatçılarından biri olan Boldoczki, bu konserde Fazıl Say ve CRR İstanbul Senfoni Orkestrası'yla birlikte müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar.
BİLET FİYATLARI: 70.00 TL - 60.00 TL - 50.00 TL - 40.00 TL
Tarih: 24-25 Şubat Perşembe-Cuma
Saat: 20.00
Adı: Kısmet (Dilek Evgin)
Türü: Dans
Bir dans öyküsünde İstanbul…
Bizans'tan bu yana nice hikâyeye ev sahipliği yapan İstanbul, kendiyle özdeşleşmiş 3 figür olan Konstantin, Fatih Sultan Mehmet ve Ayasofya ile post-modern bir dans öyküsüne dönüşüyor.
İstanbul'un cazibesi, Konstantin'in gücü, Fatih'in gençliği ve Ayasofya'nın masumiyetiyle birleşince, ucu tarihsel imgelere dokunan bir ilişki gün yüzüne çıkıyor.
Asırlar öncesinden günümüze uzanan bu tanıdık hikâye, çağdaş dansla sentezlenen içsel anlatımıyla bugünün dünyasına yepyeni bir pencere açıyor.
Koreografi: Dilek Evgin
Müzik: Kamran İnce, Anonim, Zeki Müren
Dekor ve Kostüm: Zepür Hanımyan
Işık: Kemal Yiğitcan
Fotoğraf&Video: Can Evgin
Kavramsal Anlatım ve Koordinatör: Elçin Demiröz
Repetitör: Arkın Zirek
Asistan ve Sahne Amiri: Didem Ertan
Dansçılar:
İstanbul: İlke Kodal
Konstantin: Onur Tunay - Arkın Zirek
Mehmed (Fatih): Gökçe Sönmemiş
Ayasofya: Deniz Zirek
Zümrüdüanka: Ayşe Yumak
Mehmed'in Gölgeleri: Bahadır Ovacıklı, Mutlu Cankup
Rehber:Canan Şadalak
Zeki Müren Şarkısı: Hüseyin Likos
1.Bölüm / İstanbul, Ayasofya, Konstantin… Mehmed'in ilk rüyası.
2.Bölüm / Mehmed'in yola çıkışı.
3.Bölüm / İstanbul'un kahve falında Zümrüdanka ve Mehmed…
4.Bölüm / Konstantin'in öfkesi.
5.Bölüm / Ayasofya'nın Konstantin'e, dönüşü olmayan bir yolda olduğunu anlatması
6.Bölüm / İki imparatorun konuşması.
7.Bölüm / Zümrüdü Anka'nın girişi ve Mehmed'in İstanbul ile ilk karşılaşması.
8.Bölüm / İstanbul'un fethi.
9.Bölüm / İstanbul'un "gelin" olarak getirilişi ve "Aşk Düeti".
10.Bölüm / Turist kafilesi.
11.Bölüm / İstanbul'da bir şarkı.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 28 Şubat Pazartesi
Saat: 20.00
Adı: CRR İstanbul Senfoni Orkestrası
Pierre Laurent
Türü: Klasik Müzik
Piyano: Pierre-Laurent Aimard
CRR İstanbul Senfoni Orkestrası Rengim Gökmen yönetiminde; dünyaca ünlü piyanist Pierre-Laurent Aimard'ı ağırlıyor. Ünlü piyanistin Chopin ikinci piyano konçertosunu seslendireceği gecede; klasik müzik dinleyicilerini keyifli bir konser bekliyor.
"Örnek teşkil edecek parlak tekniği, müziğindeki zarif tonu, mısraların her bir parçası kadar tüm nüanslarıyla trajik... Orkestra şefinin ve orkestranın gayretini alkışlatması, Aimard'ın egoizmden uzak oluşu, bu olağanüstü müzisyenin birleşiminde saklı..." (The Guardian, Nisan 2006)
İçinde bulunduğumuz zamanın önemli figürlerinden, her dönemden piyano repertuarının önde gelen yorumcusu Pierre-Laurent Aimard, uluslararası kariyeri ile geleneksel sınırların ötesine geçen bir performans sergiliyor. Her sezon dünyanın önde gelen orkestraları ve şefleriyle birlikte sahne alan Pierre-Laurent, son dönemde Carnegie Hall, Wiener Konzerthaus ve Cité de la Musique'den davetler almaya devam etti.
2010/11 sezonunda sanatçı Berlin, London, Madrid, Moscow, New York, Paris, Tokyo ve Viyana performanslarıyla öne çıktı. Cleveland Orkestrası ile birlikte Franz Welser-Möst 'ün altında 3 haftalık ABD turnesine katılacak olan sanatçı, Royal Concertgebouw Orkestra, Avrupa Oda Orkestrası, Filarmonica della Scala, NHK Senfoni, New York Filarmoni ve Mahler Oda Orkestrası ile birlikte sahne alacak.
BİLET FİYATLARI: 50.00 TL - 40.00 TL - 30.00 TL - 20.00 TL
Tarih: 03 Mart Perşembe
Saat: 20:00
Adı: Muammer Ketencoğlu
Tür: Balkan Müziği
Balkan müziğinin ustası Muammer Ketencoğlu önderliğinde 1997'den beri çalışmalarını sürdüren Balkan Yolculuğu, Balkan coğrafyasının her köşesinden ezgilerden ve pek çok dilde şarkıdan oluşan özel bir repertuarı sahneye taşıyor; hem köy müziği hem de şehir şarkıları ve düğün müziği geleneğinden örnekler seslendiriyor.
Bugüne dek Türkiye'nin pek çok ilinde ve Bulgaristan, Makedonya, Yunanistan, Almanya, İsrail, Hollanda ve Belçika'da birçok konser veren topluluk, 2001'de Ayde Mori, 2007'de ise Balkan Yolculuğu adlı iki albüm yayınladı.
Muammer Ketencoğlu
Akordeon ustası, araştırmacı Muammer Ketencoğlu, Türkiye'de çağdaş sanatçılar arasında Ege ve Balkan müziğinde en tanınmış isimdir. Ketencoğlu, geleneksel müzik alanında dünya ölçüsünde oluşturduğu kariyeri ile uluslararası düzeyde aranan bir sanatçı haline gelmiştir.
1964'te Tire'de doğdu. Bugüne dek beş solo albüm yayınlayan sanatçı, çeşitli geleneksel müzikleri biraraya getirdiği on tane antoloji yayınladı. Bu günlerde sanatçı bestelerinden oluşturduğu Gezgin adlı yeni albümünü sevenlerinin beğenisine sunacak.
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 04 Mart Cuma
Saat: 20.00
Adı: Bekir Ünlüataer
Türü: Geleneksel
Yâr ile...
"Hisar – Bûselik"
Türk musikisinin son dönemdeki önemli icracılarından olan Bekir Ünlüataer, "Yâr" temalı eserlerden oluşan klasik beşlinin de eşlik edeceği bir konserle CRR Konser Salonu'nda sevenleriyle buluşuyor…
Müziğimizin belki de en önemli temalarından birisidir "yâr"in halleri ve yoluna düşenlere ettiği haller... Sanatçı , repertuvarında bu dert ile söylenmiş nice ifadeyi bir demet halinde bizlere sunuyor. "Yâr"e karşı söylenmiş hasret dolu sözlerin yüzyılların süzgecinden nasıl geçtiğini ve nasıl renk değiştirdiğini bizlerle paylaşıyor. "Yâr"e dair her halin ve ona karşı beslenmiş her duygunun sesini duyabileceğiniz bu konserde, inanıyoruz ki her dinleyici kendi "yâr"ine dair bir şeyler bulacaktır.
Saz sanatçıları
Tanbur: Birol Yayla
Kemençe: Lütfiye Özer
Ud: Samim Karaca
Ney: Aziz Şenol Filiz
Kanun: Taner Sayacıoğlu
Viyolonsel: Volkan Ertem
Ritm: Fahrettin Yarkın
Keman: Aziz Şükrü Özoğuz
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 5 Mart Cumartesi
Saat: 20.00
Adı: Compania Antonio Gades
Türü: Flamenco
KANLI DÜĞÜN ve SUITE FLAMENCO Company Antonio Gades
Kanlı Düğün
Kanlı Düğün, içinde trajedi olan, folklorik öğeleri barındıran gerçek bir İspanyol hikâyesi.
1928 yılında Federico Garcia Lorca tarafından yazılmış " Kanlı Düğün " oyunu; Antonio Gades tarafından, 1974'te bale olarak uyarlanır. Gösteri için, 20 kişilik bir ekiple çalışıldı ve prömiyeri Roma Olimpic Theatre'da 2 Nisan 1974 tarihinde gerçekleştirilir.
Dünyanın pek çok önemli salonlarında gösteri, sahnelenmeye başladıktan 6 yıl sonra Antonio Gades ve Carlos Saura dans ve filmin başarılı birlikteliği olacak şekilde balenin film versiyonunu gerçekleştirirler.
İspanyol dramatik dans alanındaki en önemli eserlerden olan aynı zamanda çağdaş dans klasiği Kanlı Düğün, CRR için yeniden sahneleniyor. Federico Garcia Lorca'nın " BODAS DE SANGRE " adlı eserinden esinlenen gösteri 6 sahneden oluşuyor.
Koreografi ve Işık: Antonio Gades
Bale Uyarlama: Alfredo Manas
Kurulum,Dizayn ve Kostümler: Francisco Nieva
Müzik: Emilio De Diego, iAy , Mi Sombrero! Perello y Monreal Rumba Felipe Campuzano
Süre: Aralıksız 35 dakika
Solistler
La Madre: Maite Chico / Vanesa Vento
El Novio: Joaquin Mulero
La Mujer: Maite Chico / Carolina Pozuelo
Leonardo: Angel Gil
La Novia: Cristina Carnero
Dansçılar
Luisa Serra , Maria Nadal , Maria Jose Lopez , Vanesa Vento , Conchi Gomez , Elias Morales , Alberto Ferrero , Antonio Ortega , Jairo Rodriguez , Miguel Lara , David Martin , Enrique Pantoja , Alfredo Tejada , Antonio Solera , Camaron de Pitita.
Müzisyenler
Cantaora Sanatçısı: La Bronce
Cantaores Sanatçıları: Enrique Pantoja , Joni Cortes , Gabriel Cortes , Alfredo Tejada
Gitar Sanatçıları: Antonio Solera , Camaron de Pitita
Teknik Direktör: Dominique You
Ses: Beatriz Anievas Minguez
Işık Teknisyeni: Roger Goffinet
Kostümler: Sofia Perez
Antonio Gades Vakfı: Maria Esteve , Eugenia Eiriz ve Josep Torrent
SUITE FLAMENCO
8 bölümlük geleneksel Flamenko dans performansı olan Suite Flamenco, Gades'in kendi bakış açısını yansıtıyor. Eserdeki tüm bölümler Antonio Gades'in kendi perspektifinden oluşuyor. İzleyiciler, bu gösteriyle flamenko da bir klasik olarak nitelendirilebilecek tarzda öncü bir eseri izleyebilmek fırsatını elde etmiş olacaklar.
Koreografi: Antonio Gades
Bulerias, Solea ve küçük tango Koreografisi: Cristina Hoyos
Müzik: Antonio Solera ve Antonio Gades
Süre: Aralıksız 55 dakika
SUITE FLAMENCA
Solist: Stella Arauzo
Dansçılar
Bayan Dansçılar: Cristina Carnero , Maite Chico , Maria Jose Lopez , Conchi Gomez , Maria Nadal , Vanesa Vento , Lusia Serrano , Carolina Pozuelo
Erkek Dansçılar: Miguel Lara , Elias Morales , Antonio Ortega , Jairo Rodriguez , Angel Gil , Alberto Ferrero y Joaquin Mulero.
Müzisyenler
Cantaora Sanatçısı: La Bronce
Cantaores Sanatçısı: Enrique Pantoja , Joni Cortes , Gabriel Cortes , Alfredo Tejada
Gitarist: Antonio Solera , Camaron de Pitita
Teknik Direktör: Dominique You
Ses: Beatriz Anievas Minguez
Işık Teknisyeni: Roger Goffinet
Kostümler: Sofia Perez
Antonio Gades Vakfı: Maria Esteve , Eugenia Eiriz ve Josep Torrent
BİLET FİYATLARI: 50.00 TL - 40.00 TL - 30.00 TL - 20.00 TL
Tarih: 6 Mart Pazar
Saat: 20.00
Adı: Modal Etkileşim- Taşkın Savaş
Tür: Özel Etkinlik
Modal Etkileşim İSTANBUL MODAL
Yahudi ve Ermeni bestekarların Türk müziğinden etkilenerek yaptıkları besteler ile Türk Musikisine katkılarının sergileneceği konserde Los Paşaros ve Akapella Korosu sahne alacak.
Yahudi ve Ermeni bestekarların besteleri, eski Türk şarkıları ve yörük semailerin seslendirileceği konseri şef Taşkın Savaş yönetecek.
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 7 Mart Pazartesi
Saat: 20:00
Adı: Ana Moura
Tür: Fado
Ana Moura, Portekiz'in Ribatejo Bölgesi başkenti olan Santarém'de dünyaya gelir. Pek çok fado sanatçısının katıldığı bir yılbaşı partisinde sahne alır ve izleyiciler arasında yer alan fado ses sanatçısı Maria de Fe tarafından fark edilir. Bu geceden sonra Ana Moura, fado söyleyeceği ilk yer olan Sr. Vinho'da sahne alır. Burası Ana Moura'nın kariyeri açısından bir dönüm noktası olur. 2003 yılında ilk solo albümü "Guarda-me a Vida na Mão" sanatseverler tarafından beğeniyle karşılanır. Başarılı performansıyla birlikte sanatçı, dünyanın ünlü konser salonlarında sahne almaya başlar.
Avrupa'daki başarılı turneleri devam ederken, Ana Moura 2004 'te yayınlanan yeni albümü "Aconteceu" için çalışmaya başlar. "Aconteceu" çıktığında Ana Moura, New York Carnegie Hall'de sahne alması için davet edilir. Biletlerinin tümü kısa zamanda tükenen Ana Moura, bu salonda sahne alan ilk Portekizli sanatçı olma ünvanını da elde etmiştir.
Ana Moura, uluslararası başarısına paralel olarak artan izleyici kitlesi ile dünyanın pek çok yerinde sahne alır. Fransa, ABD ve Çin'de de sahne alan Moura, dünyanın en prestijli ödüllerinden birisi olan Edison Ödülleri'ne aday gösterilir. Ünlü Rolling Stones grubunun davetiyle 2007 yılının Haziran ayında 30 bin kişi önünde "No expectations" parçasını Mick Jagger ile birlikte seslendirir. 2006 yılı sonlarına doğru Ana Moura, 2007'nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek olan üçüncü albümü "Para Além da Saudade" için çalışmalara başlar. Sanatçının başarısı kendi ülkesinde de 2007 yılındaki Fundação Amália Rodrigues ödülünü kazanmasıyla birlikte devam eder.
2009 Ekim ayında çıkardığı dördüncü kaydı "Leva-me aos Fados" ile dünyanın gelmiş geçmiş en saygın fado sanatçıları arasında yer alan sanatçı, 7 Mart 2011 tarihinde seyircileri, fadonun büyüsüne kaptıracaktır.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 9 Mart Çarşamba
Saat: 20.00
Adı: İnci Çayırlı
"Hayatımın Müzikleri"
İnci Çayırlı bu konserde yılların birikimi olan müzikal hayatına yer verecek. Türk Müziğinden, Batı Müziği'ne oradan halk müziğine uzanan engin müzik birikiminden eserleri seslendirecek sanatçı, bu özel konserinde müziğe başladığı günden, bu ana kadar icra ettiği tüm müzik türlerinden örnekleri sevenleriyle buluşturacak.
İnci Çayırlı, Çamlıca Kız Lisesi'ni bitirdikten sonra dayısı, bestekâr Fahri Kopuz'un teşviki ile müziğe başladı ve İstanbul Belediye Konservatuarına girdi. Öğrenci iken, Sadi Yaver Ataman'ın yönettiği konservatuarın Folklor Tatbikat Topluluğunda çalıştı. Konservatuar Türk Musikisi İcra Heyetinde ve Münir Nurettin Selçuk'un özel korosunda uzun yıllar görev aldı. İstanbul Radyosu'nda solist ve koro şefi olarak çalıştı. Küçük Koro'yu ve Kadınlar Topluluğunu yönetti. Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Azerbaycan, Romanya, Eski Yugoslavya, S.S.C.B., Kıbrıs, Japonya ve Başkırdistan'da konserler verdi. Çok sayıda plak yaptı. Bir ara hafif müzik alanında da çalışan sanatçı, bu dalda bir altın plak aldı. 1977 yılından itibaren aralıklarla İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi olarak çalıştı ve çok sayıda öğrenci yetiştirdi. 1977-1985 yılları arasında İTÜ Türk Müziği Korosu'nu yönetti. 1988'den başlayarak İTÜ mezunları Türk Müziği Topluluğu Korosu'nun genel sanat yönetmenliğini üstlendi. 1990 yılında Kültür Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun kurucu şefliğine getirilen sanatçı, 1995 yılında bu görevinden istifa etti. 1998 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanını aldı.
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 10 Mart Perşembe
Saat: 20.00
Adı: Dee Dee Bridgewater
Tür: Jazz
Dee Dee Bridgewater
"Eleanora Fagan (1915-1959): To Billie With Love From Dee Dee"
40 yıla yayılan çok yönlü kariyeri boyunca Dee Dee Bridgewater, caz klasiklerini alışılmış standartların dışında, kendine özgü yorumuyla seslendirerek günümüzün en üst düzey caz vokalistleri arasında yer aldı. Son projesi, Eleanora Fagan (1915-1959): To Billie With Love From Dee Dee ile sanatçı; 44 yaşında trajik bir şekilde hayata veda eden ikonik caz figürlerinden Billie Holiday'i onurlandırıyor.
Lady Day adlı eserden esinlenilerek hazırlanan; 1986 ve 1987 yıllarında Paris ve Londra'da sahnelenenerek büyük başarı kazanan Lady Sings the Blues adlı oyunda Holiday'i canlandıran Bridgewater; "Bu albüm benim gibi şarkıcıların kariyer sahibi olmalarını mümkün kılan bir vokaliste saygı niteliğinde. Eleanora Fagan'ın farklı bir kayıt olmasını istedim. İç karartıcı havadan çok modern ve eğlenceli bir kutlama havası yaratmak, neşeli bir albüm yapmak istedim." diyor.
Eleanora Fagan'ın, yenilenmiş tatil ezgilerinden oluşan bir saygı albümünden daha derin bir anlam taşıdığını ifade eden Bridgewater, "Billie, müziğinin farklı bir icra ile duyulmasını hak ediyor ve bu sebeple ben de onu taklit etmeye çalışmıyorum." diyor. Albümdeki şarkılar, Afrika'ya özgü poliritimlerle yorumlanmış. Albümde yeniden armonize edilen "All of Me" ve gospel tınılı "God Bless the Child" gibi parçaların da dahil olduğu 12 şarkıya yeni aranjmanlar yazılmış. Uzun süredir Bridgewater'ın grup arkadaşı olan piyanist Edsel Gomez ise bu yeni ve taze yaklaşımın anahtarı konumunda.
Dee Dee Bridgewater, kariyeri boyunca müzik dünyasının önemli isimlerine saygısını gösteren albümler kaydetti. Bunlar arasında Ella Fitzgerald'a ithaf ettiği Grammy ödüllü Dear Ella (1997), Horace Silver'ın anısına kaydettiği Love and Peace: A Tribute to Horace Silver, (1995) ve Kurt Weill'ın anısına kaydettiği This is New (2002) sayılabilir.
Bridgewater, Eleanora Fagan'da kolay yolu seçmeyip Lady Day'de yakaladığı sağlam icrasını yinelemek yerine Billie Holiday'i baştan keşfedip, genelde yanlış anlaşılmış olan büyük caz ikonunun müziğine yeni bir soluk getiriyor. Bu yenilikçi ve modern bakış açısı aslında Bridgewater'ın bütün projelerinde kendini hissettiriyor.
BİLET FİYATLARI: 60.00 TL - 50.00 TL - 40.00 TL - 30.00 TL
Tarih: 11 Mart Cuma
Saat: 20.00
Adı: İslam Manafov
Türü: Piyano Resitali
•Onu dinlediğinizde, onun için piyanoda imkansız bir şey olmadığını anlıyorsunuz.
Doç. S.Sinamdzgvarishvili-Vahtangova
İlk müzik eğitimine 7 yaşında Bakü'de başladı. Daha sonra 5 senelik müzik okulu ve 4 senelik A.Zeynallı Bakü Müzik Lisesi'nde eğitimine devam etti. Bunların ardından hep hayalini kurduğu Tchaikovsky Moskova Devlet Konservatuarı'nı kazandı. Burada ünlü Neuhaus okulu öğrencilerinden Rusya Devlet Sanatçıları Prof. Aleksey Nasedkin ve Prof. Margarita Fiodorova'dan dersler aldı.
Manafov, L. Van Beethoven, C.Czerny, F.Liszt, L.Godowsky, H.Neuhaus A. Nasedkin, M.Fiodorova gibi isimlerin yanı sıra, Racmaninov, Horowitz, Richter, Gould ve başka virtüöz icracı beskârlardan etkilendi.
İslam Manafov, 1979'da ''Azerbaycan Piyanistler Yarışması'' 1.lik ödülünü kazandı. 1980 yılında büyük şef Niyazi Tagizade yönetiminde çaldığı Rachmaninov 3. piyano konçertosunun başarısını takiben Moskova'nın en ünlü konser salonlarında, St. Petersburg, Tiflis, Erivan, Gorki gibi Rusya'nın birçok şehrinde, Belarusya'da, Bulgaristan'da, Türkiye'de değişik programlarla konserler verdi.
Manafov, 2002 yılında bir davetle Türkiye'ye geldi. "8.Uluslararası İstanbul Piyano Festivali" kapsamındaki resitali, 2007 yılında İstanbul'da konserlerde çağımızdaki virtüöz piyanistlerin repertuarında ender olarak rastlanan ve en üst düzey ustalık gerektiren eserlerin prömiyerlerini yaptı.
Rus müziğinin 3 ayrı dönemini ve farklı akımlarını yansıtmakla beraber, repertuardaki üç eserin ortak özelliği program müziği özelliği taşımasıdır. Manafov'un konserleri, eserlerin içeriğini, bestecinin düşüncelerini eserlere yansıttığı doğrultuda, dinleyicilere kendini bir aracı olarak sunup bestekârın hislerine tercüman olup topluma mesaj vermek.
Manafov, Bakü Müzik Akademisi ve Yeditepe Üniversitesi'nin Doçenti olarak çalışmakta, sanat yaşamına piyanist ve orkestra şefi olarak devam etmektedir.
Manafov'un gerçekleştirmekte olduğu son projelerden birisi de Piyano'nun keşfinin 300. yılı, Chopin'in ve Liszt'in 200. doğum yıllarını 2009-2010-2011 yıllarında tüm dünyada 300 konserle kutlamaktır.
Program:
M.Musorgsky: Bir Sergiden Tablolar
Ara:
A.Skriabin: Sonat no.9
S.Prokofiev: Sonat no.7
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 13 Mart Pazar
Saat: 11.30
Adı: İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu
Şef: Fatih Salgar
Solistler: Dilek Türkan – İhsan Aslan – Birol Yayla
"RAST"
- ÇANAKKALE ZAFERİ ANISINA-
İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, "Rast" başlıklı konserini 18 Mart'taki yıldönümü için Çanakkale Zaferi'nin hüzünlü fakat gurur dolu hatırasına bir erken armağan olarak hazırladı. Fatih Salgar'ın yöneteceği konserin ilk bölümündeki klasik eserler, konserin ana başlığını oluşturan Rast makamından seçildi. Sololar bölümünde önce Kemanî İhsan Aslan ile Tanburî Birol Yayla'nın seslendirecekleri Türk saz musikisinden örnekler; ikilinin ardından sahne alacak olan Dilek Türkan'dan ise Türk Musikisi'nin yakın dönemine ait sözlü eserler dinlenebilecek. Konserin son bölümü şarkı formunun seçkin örneklerinden ve Çanakkale Zaferimizin hatırası için hazırlanan eserlerden oluşuyor.
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 13 Mart Pazar
Saat: 20.00
Adı: "Yıldızlar ve Ustalar" Sextet
Türü: Oda Müziği
Gürhan Eteke (Klarnet), Pierre Amoyal (Keman), Andrey Baranov (Keman), Miguel da Silva (Viyola), Yovan Markovitch (Viyolonsel), İris Şentürker (Piyano)
Program
Johannes Brahms "Klarnet ve Yaylı Çalgılar için Beşli" Si Minör, Op.115
Allegro
Adagio
Andantino-Presto non assai, ma con sentimento
Finale. Con moto- Un poco meno mosso
Ara
Robert Schumann "Piyanolu Beşli" Mi bemol Majör, Op.44
Allegro brillante
In modo d'una Marcia. Un poco largamente-Agitato
Scherzo. Molto vivace
Allegro ma non troppo
Sergei Prokofyev "Klarnet, Yaylı Kuartet ve Piyano için Yahudi Temaları Üzerine Üvertür" Op.34
Uluslararası solist sanatçılardan oluşan topluluk, bu konserde romantik dönemin en önemli bestecilerinden Johannes Brahms'ın Op.115 Klarnetli Beşli'sini, Robert Schumann'ın Op.44 Piyanolu Beşli'sini ve Prokofyev'in Op.34 Yahudi Temaları Üzerine Üvertür'ünü seslendiriyor.
Konserin proje yönetmeni ve uluslararası klarnet sanatçımız Gürhan Eteke, birçok grubun yanı sıra son zamanlarda büyük çıkış yapan İstanbul Klarnet Korosu'nun da kurucusu ve genel sanat yönetmenidir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi olarak görev yapan sanatçı, klarnet, orkestra repertuarı ve oda müziği dersleri vermekte ve Buffet Crampon yapımı "Tosca" klarnetler ile sanatını icra etmektedir.
Toplulukta 1. Keman partilerini yorumlayacak ünlü keman virtüözü Pierre Amoyal, Camerata Lausanne'ın kurucusu ve şefi, ayrıca Lausanne Konservatuarı'nın Keman Profesörüdür. Paris Konservatuarı'ndaki en genç profesör olma ünvanını da halen korumakta olan sanatçı, Stradivarius tarafından 1717 yılında yapılmış dünyanın en değerli çalgılarından biri; ünlü "Kochanski" ile sanatını icra etmektedir.
2. Kemanda 13 uluslararası yarışmada performansı ve virtüozitesi ile ödüller kazanmış sıra dışı bir yetenek olan Andrey Baranov yer alıyor. Altı yaşında başladığı keman eğitimine Rimski-Korsakov Konservatuarı'nda Prof. V. Y. Ovcharek, St. Petersburg Konservatuarı'nda Prof. P. V. Popov ile devam etti. Lozan Konservatuarı'nda öğrencisi olduğu Pierre Amoyal'a 2009'dan bu yana asistanlık yapmaktadır. Dünyadaki en değerli çalgılardan; ünlü usta Guarneri yapımı bir keman kullanmaktadır.
Ünlü Ysaÿe Quartet'in üyeleri ve Paris Ulusal Bölge Konservatuarı oda müziği profesörleri olan iki sanatçı; viyola sanatçısı Miguel da Silva 1790 yılında Lorenzo Storioni tarafından Cremona'da yapılmış bir viyola çalmakta, viyolonsel sanatçısı Yovan Markovitch ise, 1739 yılında ünlü lutiye Petrus Guarneri tarafından Venedik'te yapılmış bir çello kullanmaktadır.
İngiliz ve Fransız Hükümetlerinin bursları ile Manchester'da Royal Northern College of Music'de ve Paris'te Alfred Cortot Ecole Normale de Musique'de çeşitli lisans üstü programlarını tamamlayan ödüllü uluslararası piyanistimiz İris Şentürker, Diplôme Superieur de Concertiste sınıfında hem piyano, hem oda müziği çalışmalarını Paris'te Alfred Cortot Concours Diplômes Superieurs de Concertiste 2005 oda muziği yarışması'nda da oybirliği ile birinci olarak tamamlamıştır. Halen MSGSÜ Devlet Konservatuvarı'nda piyano ve oda müziği öğretmenliği yapmaktadır.
Klarnet, piyano ve yaylılar için yazılmış repertuarın, ruhsal ve yapısal açıdan en üst düzeyde bestelenmiş en renkli eserlerinin; oda müziği alanında uzmanlaşmış sanatçılar tarafından yorumlanacağı bu konser bir CRR organizasyonudur.
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 15 Mart Salı
Saat: 20.00
Adı: CRR TMT - Kar-ı Natık
Türü: Geleneksel
"Kâr-ı Nâtık'ın Anlattıkları"
Hayatı sanatla estetize edebilmek hüneri, bütün nicelik ve nitelik dengeleriyle birlikte insana ait ise; bunu başarabilmiş toplumlar insâni medeniyetlere sahip toplumlar değil midir? Bütün insan unsuruyla "birlikte" bu hüneri gösterebilmiş olan geçmişimize müzik sanatı penceresinden baktığımızda aslında açık ve temiz bir anlatımla bugün dahi konuştuğunu duyabilir miyiz? Bu ifâde biçim ve içerik olarak alışageldiğimiz uslûba benzemiyor gibi gelse de biraz kulak verdiğimizde çok konuşup az anlaşan "iletişim çağı insanı" olan bizlere hikmet ve estetiği teklîf ettiğini duyabilir miyiz?
İnsanın salt zihnine değil de can kulağına söyleyen bir bilgeden sohbet dinler gibi "KAR-I NATIK"ı bu gün dinlediğimizde, yeniden "insâni medeniyet"in şifrelerini verdiğini duyuyor olabilir miyiz? Müziği müzikle öğrenen ve öğreten bir estetik teklif, "uslûb'ul lîsan aynıyle insan" özdeyişimizi hatırlatıyor olabilir mi? Peki ya konuşmaktan çok işitmeye olan ihtiyacımızı anımsatıyor olabilir mi?
Bütün bu soruların cevabını sözün bitip san'atın konuştuğu, sanatçısının dahî dinleyicisi olduğu "Kâr-ı Nâtık" konserinde aramaya ne dersiniz?
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 16 Mart Çarşamba
Saat: 20.00
Adı: Kent Orkestrası
"Dünden Bugüne Eurovision Volume II"
Orkestra Şefi: Üstüner BÜYÜKGÖNENÇ
Konser solisti: Dünya KIZILÇAY
Program sunucusu: Bülent ÖZVEREN
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, şef Ekrem Tekeşin yönetiminde 1989 yılında kuruldu. Bünyesindeki seçkin ve değerli müzisyenler ile ulusal ve evrensel çok sesli eserlerin, yurtiçi ve yurt dışında tan?ıt?ılması?, geniş? kitlelere ulaştır?ılması? için çeş?itli konserler veren, turnelere katı?lan orkestra, baş?arı? grafiğini her geçen gün yükseltmektedir. 31 kişilik devlet sanatçısı? kadrosu ile yoluna baş?layan orkestra, 1997 y?ıl?ında 41 kiş?iye, 2009 y?ıl?ında ise yayl?ı sazlar? da bünyesine katarak 51 kiş?iye ula?şmış??tı?r.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 17 Mart Perşembe
Saat: 20.00
Adı: Güray Hafiftaş " Kahramanlar ve Türküleri"
Türü: Halk Müziği
Güray Hafiftaş
"Kahramanlar ve Türküleri"
Solistler: Celal Bakar, Murat Aldemir
Dadaloğlu'ndan, Genç Osman'a kadar, Karacaoğlan'dan , Nene Hatun'dan , Köroğlu'na günümüze kadar gelmiş destanlara konu olmuş kahramanları ve onların türküleri konserin temasını oluşturuyor. Dinleyicileri tarihi bir yolculuğa çıkaracak konserde; birçok halk ozanı da Güray Hafiftaş'ın eşsiz bağlama yorumuyla anılmış olacak.
Program:
Kahve Koydum Fincana- Micanoğlu
Biner Atın İyisine
Tuna Nehri Akmam Diyor -Osman Paşa Plevne Kahramanı
Genç Osman
Hekimoğlu Derler Benim Aslıma -Hekimoğlu
Delhadır Başındayım
Mezarımın Taşı -Çakırcalı Efe
Uca Dağların Başında -Köroğlu
Benden Selam Olsun -Köroğlu
Drama Köprüsünü Gece mi Geçtin -Debreli Hasan
Sarı Zeybek
Kırım'dan Gelirim
Sinanoğlu Derler Benim Adıma -Sinanoğlu
Sepetçioğlu Bir Ananın Kuzusu- Sepetçioğlu Efe
Bademliye Efe -İnce Mehmet
Şu Dalmadan Geçtin mi -Yörük Ali Efe
Ben Gidiyom Rüştü Beyin Ağlama -Mehrali Bey- Uzun Hava
Şahin Bey -Uzun Hava
Kalktı Göç Eyledi Avşar Elleri - Dadaloğlu
Gökçen Efem İner Gelir İnişten - Gökçen Efe
Benim Anam Erzurumludur -Nene Hatun
Hoş Gelişler Ola -Mustafa Kemal Atatürk
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 19 Mart Cumartesi
Saat: 20.00
Adı: Melihat Gülses
Türü: Geleneksel
SEMÂİ KAHVEHANESİ
Kahvehâne kültürü, Doğu Kültürleri içinde toplum için, çok önemli bir yer oluşturmaktadır. Ülkemizde de bilhassa Cumhuriyet öncesi ve sonrası bir çok çeşit kahvehâneler topluma hizmet vermiştir.Örneğin Nargilehâneler,Çayhâneler ve Semâi Kahveleri insanlarımızın, dinlenmek, hoşça vakit geçirmek, muhabbet edebilmek, Orta Oyunu,Hacıvat Karagöz gibi geleneksel tiyatro oyunlarını seyredebilmek ve özellikle halk ozanlarının çalıp söyledikleri müzikleri dinlemek için toplandıkları mekanlar olmuştur.Bu tarz kahvelere halk arasında Semâi Kahveleri adı verilmiştir.Özellikle İstanbul'da yakın bir zamana kadar bu tür kahvelere sıkça rastlanmıştır. Semâi Kahveleri'nin en renkli ayı Ramazan ayları idi. Bu kahveler her Ramazan ayının birinci günü ile son günü arasında açılırdı. Semâi Kahveleri'nin bu kadar rağbet bulması burada icra edilen musikinin sevilmesi ve zevk ile dinlenilmesi, bu tür beste formlarının gelişmesini sağlamış ve İstanbul Folkloruna büyük bir katkı yapmıştır. Pek renkli ve hareketli olan bu musikide, birçok yerlerde olduğu gibi, çeşitli ihmallerle unutulup gitmiştir. Bu konuda bir çok eseri notaya alarak ve Radyo neşriyatlarında okuyarak tesbit eden Radife Erten'in bu konuya büyük hizmetleri geçmiştir… Sanatçımız Melihat Gülses, kaybolmaya yüz tutmuş olan bu tarzı, bizzat icranın otantizmini hiç bozmadan, müzik severlerle uzun yıllar sonra tekrar buluşturacaktır.
Sazlar:
Keman: Baki Kemancı
Kanun: Halil Karaduman
Ud: Gürcan Yaman
Klarnet: Şükrü Kabacı
Ritm: Fahrettin Yarkın, Celal Özsarı
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 20 Mart Pazar
Saat: 20.00
Adı: Atilla Aldemir
Türü: Keman Resitali
Keman: Atilla Aldemir, Piyano: Etsuko Miyakoda
NICCOLÒ PAGANINI
24 KAPRİS
(Robert Schumann'ın piyano düzenlemesi ile)
"Kaprislerin tümünü bir arada sahnede icra etmek, çocukluğumdan beri gerçekleştirmek istediğim bir hayalimdi. Her kapris benim için küçük birer hikâye ifade eder. Her birinin ayrı bir büyüsü, şeytani bir yanı, teknik çevikliği ve sınırsız hayal gücünü tetikleyici özellikleri vardır. Hem icra edende hem de dinleyende ayrı hisler uyandırır. Hepsi kısa birer yolculuktur. Ancak tümü dinlendiğinde Paganini'nin "Ruhunu şeytana satan kemancı" unvanını neden taşıdığı açığa çıkar. "
Atilla Aldemir
1975 yılında İstanbul'da doğan Atilla Aldemir, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Prof. Çiğdem İyicil'in keman sınıfından 1994 yılında mezun oldu. Ardından Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı bursuyla 1999'da Almanya Detmold Müzik Yüksek Okulu Prof. Lukas David ile lisansüstü eğitimini tamamladı. Çalışmalarına Folkwang Müzik Yüksek Okulu'nda Prof. Mintcho Mintchev ile devam eden sanatçı, konçerto solisti diplomasını takdir derecesi alarak bu okuldan 2002'de mezun oldu.
2007 yılında Uluslararası 14. Johannes Brahms Yarışması keman kategorisinde ikincilik ve iki özel ödül kazanan Aldemir, aynı yarışmanın 2008 yılı viyola kategorisinde üçüncülük ve en iyi çağdaş eser yorumu ödülüne layık görülerek, bu yarışmanın tarihinde beş ödüle sahip tek yarışmacısı unvanına sahip oldu.
Etsuko Miyakoda Osaka
Japonya'da doğan Etsuko Miyakoda Osaka, piyano çalısmalarına 6 yaşında başladı. Kyoto'daki Doshisha Women's College of Liberal Arts Universitesi'nden mezun olduktan ve lise düzeyinde ders verdikten sonra, piyano ve oda müzigi egitimine Universität für Musik Universitesi'nde ve Viyana'daki darstellende Kunst Universitesi'nde Prof. Eduard Mrazek ve Georg Ebert ile devam etti.
Bazı kaprislerin teknik zorluklarıyla seyircileri şaşırtacağı, bazı kaprislerin de duygusal yolculuğa çıkartacağı bu konserde, Paganini, hem ateşli, hem de duygusal tüm yönleriyle tanıtılacaktır.
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 22 Mart Salı
Saat: 20.00
Adı: Roby Lakatos
Türü: Oda Müziği
"Şeytanın Kemancısı" olarak da anılan Roman keman sanatçısı Roby Lakatos, klasik bir keman virtüözü, bir besteci, bir caz doğaçlamacısı ve aynı zamanda da bir aranjör olarak çok yönlü ve evrensel bir müzisyendir.1965 yılında doğan, Roman kemancılarının kralı Janos Bihari'nin soyundan gelen sanatçı; çocukluk yıllarından başlayarak hep müzikle ilgilendi.1984 yılında Budapeşte'deki Bela Bartok Konservatuarı'na devam etti, klasik keman dersleri aldı.1986 ve 1996 yılları arasında grubuyla beraber "Les Ateliers de la Grande İlle" Brüksel'de konserler verdi, oda müziği yaptı. Lakatos, Vadim Repin ve Stephanie Graphelli ile ortak konserler verdi.Roby Lakatos, Liszt, Brahms ve diğer Macar klasik bestecilerinin müziğiyle, Macar Romanlarının müziğini başarılı bir biçimde harmanlamasıyla çok geniş bir müziksever kitlesi tarafından beğeniyle takip edildi.
Bu konserde Roby Lakatos; seyircileri çok yönlü kemanıyla farklı bir müzik yolculuğuna çıkaracak.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 23 Mart Çarşamba
Saat: 20.00
Adı: Erkan Oğur & İ. Hakkı Demircioğlu
Türü: Geleneksel
Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Türk halk müziğinin iki usta sanatçısı olarak, çoğu eski, bazıları ise çok eski Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuarı seslendiriyorlar. Bu nedenle, kendi ifadeleriyle, performanslarını "bir birlikte hatırlama çabası" olarak görüyorlar. Düo formatında gerçekleştirdikleri, benzersiz ve ustalıklı türkü yorumları, Türk Halk Müziği'nde yeni bir tarzın doğuşuna yol açıyor.
BİLET FİYATLARI: 50.00 TL - 40.00 TL - 30.00 TL - 20.00 TL
Tarih: 24 Mart Perşembe
Saat: 20.00
Adı: Akbank Oda Orkestrası
Türü: Oda Müziği
"Çeşit Çeşit Çeşitleme"
Solist: Matti Rantanen, akordeon
A. Salinen (1935) P. Hintrik'in Cenaze Müziğinin Çehreleri
"Barrabas" Çeşitlemeleri (Akordeon ve orkestra)
J. Panula (1930): "Kiika İikka" Çeşitlemeleri
F. Bridge (1879-1941): Ağıt
B. Britten (1913-1976): Frank Bridge'in bir teması üzerine Çeşitlemeler
BİLET FİYATLARI: 40.00 TL - 30.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 26 Mart Cumartesi
Saat: 20.00
Adı: Zeynep Tanbay
Türü: Dans
4 Ayak
Koreografisi Zeynep Tanbay'a ait olan 4 AYAK, ZTDP'nin ilk projesidir.
4 AYAK, insan ilişkilerini dört ayaklı materyaller etrafında anlatır.
Yaşamımızın büyük bir bölümünü iskemlelerde, masalarda, banklarda, yataklarda geçiriyoruz, geri kalanını da ayakta…
Dört ayak üzerine düşenler, tutunamayanlar, hayatta eğreti duranlar, kenarda kalanlar, sadece izlemekle yetinenler, karar verenler, hakkında karar verilenler, ezenler, ezilenler, hayata bir hücreden başlayıp, yaşamında hücresinden çıkamayanlar; hasılı, insan ilişkilerinin bin bir türü ve halleri, 4 ayaklılarla 2 ayaklıların ilişkisinden ortaya çıkan dansın büyüsünde buluşuyor.
Zeynep Tanbay, koreografilerinde odak noktası olarak insanı ele alırken, insan ilişkileri, halleri ve ruhunu kurcalar. Salt beden dilinin kullanıldığı bir anlatım tercihi ve minimalist bir sahne düzeni ise bütün eserlerin ortak noktasıdır. Zeynep Tanbay'ın yaşama ve toplum düzenine dair sorumluluğu, kaygıları ve eleştirisinin izlerini, üç projesinde de farklı konseptlerde görmek mümkündür.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 27 Mart Pazar
Saat: 20.00
Adı: Philharmonia Quartet Berlin
Türü: Oda Müziği
DANIEL STABRAWA, keman
CHRISTIAN STADELMANN, keman
NEITHARD RESA, viyola
DIETMAR SCHWALKE, çello
"Four of the best" ("en iyilerden dördü") bu ekibi tarif edecek en iyi ve en kısa ifadedir. 1984 yılında Berlin Philharmonic Orchestra'nın concertmaster'ı ve önde gelen müzisyenleri tarafından kurulan Quartett, Berlin Festivali, Salzburg Festivali ve Bath Festivali gibi ünlü festivallerde ve Carnegie Hall ve Wigmore Hall gibi prestijli salonlarda performans sergilemeye devam etmektedir.
2006 yılında Papa Benedict XVI tarafından özel bir konser için Vatikan'a davet edilen Philharmonia Quartett Berlin, İspanyol Kraliyet Ailesi tarafından Stradivari enstrümanları ile müzik icra etmeleri için Palacio Royal'e davet edilmiştir.
Chamber Music alanında verilen Echo Klassik ödülüne 2 kere layık görülen Philharmonia Quartett Berlin, 2009 yılında çellosunun sesi Jan Diesselhorst'u ani bir şekilde kaybetmesinin ardından çelloda Dietmar Schwalke ile kendi müzik geleneğini sürdürmeye devam ediyor.
Program
F.Schubert: Yaylı Sazlar Dörtlüsü için Lâ minör, op. 29
E.Schulhoff: Yaylı Sazlar Dörtlüsü için No.2
Ara
J. Brahms: Yaylı Sazlar Dörtlüsü için Si majör, op. 67
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 28 Mart Pazartesi
Saat: 20.00
Adı: Hakan Aysev "Yıldırım Gürses Şarkıları"
Türü: Özel Etkinlik
Hakan Aysev'in Yıldırım Gürses Şarkılarını seslendireceği bu konserde; Türk Sanat Müziği'nin büyük ustası Yıldırım Gürses, sevenleriyle yâd edilecek. Hakan Aysev, Yıldırım Gürses'in ortaya koyduğu icra tekniği ve İtalyan Belcanto formunu harmanlayarak oluşturduğu üslupla besteleri seslendirecek.
Hakan Aysev, eğitimine 1981 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nda başladı. 1987'de 6. Belvedere Şan Yarışması'nda En İyi Genç Şarkıcı ödülünü alarak final konserine katıldı. 1988'de mezun olduktan sonra Viyana'ya gitti ve Mozart'ın Cosi fan tutte Operasındaki Ferrando rolü ile Avusturya, Hollanda ve Almanya'da turneye çıktı.1990 yılında Viyana Devlet Operası'nın kadrolu sanatçısı oldu.
Hakan Aysev, halen İstanbul Opera ve Balesi sanatçısı olarak görevini sürdürmektedir. 2010 Yılında Türkiye genelinde birçok konser ve operada yer aldı. Ayrıca Luciano Pavarotti'nin Avrupada yaptığı Pavarotti and Friends (Pavarotti ve Arkadaşları) isimli projenin Türkiye uyarlaması olan "Hakan Aysev ve Arkadaşları" isimli projeyi hayata geçirdi.
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 29 Mart 2011
Saat: 20.00
Adı: Theodosii Spassov & Heavenly
Theodosii Spassov, yeni projesi "Theodosii Spassov ve Heavenly Strings" ile klasik müzik ve Balkan folklorunu caz doğaçlamalarıyla sahneye taşıyacak.
İlk kez İstanbul'da müzikseverlerle buluşacak olan topluluğa, Dorothea ve Anna Dimitrova kemanda, Mihaela Pavlova viyolada, Lolanda Delibozova viyolonselde, Smila Stoeva perküsyonda eşlik edecek.
BİLET FİYATLARI: 30.00 TL - 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL
Tarih: 30 Mart Çarşamba
Saat: 20.00
Adı: Cihat Aşkın& Misha Dacic
Türü: Keman-Piyano Resitali
Cihat Aşkın
Henüz çok küçükken müziğe olan ilgisini keşfeden ailesi tarafından konservatuara kaydı yaptırıldı. Olağanüstü yeteneği ve disiplinli çalışmaları ile başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren Aşkın, Prof. Ayhan Turan'ın sınıfından mezun oldu. 12 yaşında ilk resitalini veren Cihat Aşkın, 15 yaşına geldiğinde tüm Paganini Kaprisler'i çalıyordu. Müzik eğitimine Londra'da bulunan Royal College of Music'de Rodney Friend ve The City Univercity'de Yfrah Neaman ile devam etti. Ustalar, Ruggierro Ricci ve Dorothy Delay ile kısa süreli çalışmaları olan Aşkın, master ve doktora programlarını bitirerek yurda döndü. İTÜ'de 1998'de Doçent, 2006'da Profesör unvanlarını aldı.
Misha Dacic
Miroslav Dacic, müzikal geleneği olan bir ailede dünyaya geldi. İlk performansını Yugoslav şef Mladen Jagusht ile birlikte 11 yaşında Haydn'in D major konçertosuyla gerçekleştirdi. İlk eğitimini J. Kerkovitch'in sınıfında, Nish Müzik Okulu'nda aldı.
Misha Dacic pek çok yarışmada birincilik ödülü kazandı. Bunlar arasında Yugoslav bölgesel piyano yarışmaları,Yugoslavya Genç Piyanistler Yarışması , 1993 Sergei Rachmaninov'un ölümünün 50. yılında en iyi yorumcu, bestekâr, dallarında ödüllerin sahibi oldu. Sanatçı halen Alan Fraser ile çalışmakta olup yaşamını Miami'de sürdürmektedir. Aynı zamanda Profesör Frank Cooper ve Profesör Phillip Strange ile caz; Kemal Gekic, Frank Cooper, Lazar Berman, Valentina Berman ve Jorge Luis Prats ile çalışmalarına devam etmektedir.
Program:
A. Corelli Leonard La Folia
César Franck Sonat
Yalçın Tura Ballade
Alard La Traviata Fantasy
Sarasate Carmen Fantasy
BİLET FİYATLARI: 25.00 TL - 20.00 TL - 15.00 TL - 10.00 TL
Tarih: 31 Mart Perşembe
Saat: 20.00
Adı: Chick Korea& Gary Burton
Türü: Jazz
Modern caz dünyasının iki büyük ismi Chick Corea ve Gary Burton ender bir araya geldikleri düet projesini CRR Sahnesine taşıyorlar.
İspanyol kökenli ,16 grammy ödülüne sahip olan piyanist Chick Corea, caz tarihine damgasını 1968 tarihinde ilk üçlüsü,Miroslav Vitous ve Roy Haynes ile birlikte kaydettiği Now He Signs, Now He Subs adlı albümüyle vurdu.Yetmişli yıllarda Circle adlı grubuyla avangard caz akımına da yaklaşan piyanist,en büyük süksesini Return to Forever grubuyla yaptı.Seksenli yıllarda ise kurduğu electric band ile füzyon müziğine yeni bir soluk katarak,caz dünyasına Dave Weckl ve John Patitucci gibi iki büyük müzisyeni armağan etti.Caz tarihine,My Spanish Heart,Windows,Spain,Matrix gibi müthiş eserler kazandıran Corea, aynı zamanda eşsiz bir klasik müzik yorumcusudur.
Günümüzde yaşayan en büyük vibrafon sanatçılarından biri olan Gary Burton müzikal kariyerine 1964'te Stan Getz'in grubundaki performansıyla başlamıştır.1968 yılında genç yaşında Down Beat dergisi tarafından verilen yılın caz adamı ödülünü kazanmıştır.Kendi quartetında yetiştirdiği gitaristlerle de dikkat çeken Burton'un yanından Pat Metheny,Wolfgang Muthspiel,Kurt Rosenwinkel gibi pek çok gitarist geçmiştir.
Chick Corea,Gary Burton birlikteliği 1972 yılında Ecm Records etiketiyle yayınlanan Crystal Silence albümüyle başladı.Albüm o kadar büyük yankı uyandırdı ki, i daha sonra Duet ve Zürih Konseri adında 2 çalışma yine Ecm Records etiketiyle yayınlandı. İkili bu muhteşem kaydın anısına 2008 yılında The New Crystal Silence adında bir albüm daha yayınladı.Albümün ilk bölümü Sidney Senfoni orkestrasıyla birlikte Sidney Opera Salonunda kaydedildi,ikinci bölümü ise Molde caz festivalindeki düo performanstan oluşmaktadır.
BİLET FİYATLARI: 80.00 TL - 70.00 TL - 60.00 TL - 50.00 TL