Kestaneyi haşlayarak yemek daha faydalı

Tabiatta tarımsal ilaç ve suni gübre kullanılmadan tamamen doğal şartlar altında yetişen kestanenin, içerdiği besin öğeleri ve vitamin zenginliği nedeniyle beslenme diyetlerinde önemli yer tuttuğu tespit edildi.

Giriş Tarihi: 27.12.2015 15:02 Güncelleme Tarihi: 27.12.2015 15:03
Kestaneyi haşlayarak yemek daha faydalı
Yılda 50 bin ton kestane üretimiyle dünyada dördüncü sırada yer alan Türkiye'de piyasada fiyatı 5-6 TL'ye satılan kestanenin vitamin yönünden zengin olduğu ve sağlık açısından bazı faydalarının bulunduğu bildirildi. Yenibilir nitelikteki taze kestanenin başta nişasta ve çeşitli şekerler olmak üzere iyi kalitede sindirilebilen lifli maddeler, protein, düşük oranda yağ, çeşitli mineral maddeler, B1, B2 ve C vitaminlerini içerdiği belirlendi. 100 gram kestanenin ortalama 160 kilo kalori enerji sağladığı kaydedildi.

ARKADAŞINA GÖNDER
Kestaneyi haşlayarak yemek daha faydalı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN