SARAÇOĞLU 'EKMEK YEMEYİN' DİYENLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Bitkisel ilaçlar konusunda isminden söz ettiren Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, bazı doktorlar tarafından yapılan "ekmek yemeyin" uyarısına yönelik olarak eleştiri meydana getirerek, tam buğday ekmeğinin kanser ve diyabete yönelik olarak özellikle tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
SARAÇOĞLU, EKMEKSİZ DURAMADIĞINI SÖYLEDİ
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı da olan Saraçoğlu, ekmek tüketimine ilişkin yaptığı açıklamada, Anadolu insanının genetik yapısının ekmeğe özgü geliştiğini söyledi.
Kendisinin de ekmek yediğini ve ekmeksiz duramadığını dile getiren Saraçoğlu, "Ekmek yemeyin diyorlar, nereden uyduruyorlar anlamıyorum. Ekmeği kansere, diyabete karşı özellikle tüketeceksiniz" diye konuştu.
CİLDİNİN GÜZEL OLMASINI İSTEYEN MISIR UNUNDAN YAPILAN EKMEKLERİ YESİN
Tüketilen ekmeğin tam buğday ekmeği olması gerektiğini belirten Saraçoğlu, ekmeğin yüksek tansiyonu önlediğini, metabolizma hastalıklarında koruyucu ve önleyici özelliğe sahip olduğunu kaydetti. Saraçoğlu, tam buğday ekmeğinin besleyici, vitaminli ve doyurucu olduğuna vurgu yaptı.
Mısır unundan yapılan ekmeklerin de cilt hastalıklarına iyi geldiğini anlatan Saraçoğlu, "Karadeniz insanlarının yüzüne baktığınızda gözenekler hemen hemen yok denecek kadar azdır. Bunun arkasından yatan en önemli sebeplerden birisi bu. Cildinin güzel olmasını isteyen mısır unundan yapılan ekmekleri tercih etmeli. Mısır unu, egzama ve sedefe karşı da önleyici özelliğe sahiptir" diye konuştu.
CANAN KARATAY EKMEK İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?
Profesör Canan Karatay ise ekmek tüketimi ile ilgili olarak yakın bir zamanda "Şeker kanser yapar. Kanser yapan şekerdir. Yediğimiz şeker ve ekmeklerin kan şekerini yükseltmesidir. İnsülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek ve trans yağlar bunu çok yükseltir. Hepsi kanser sebebidir. Onun için ekmek ve şeker tüketmeyin diyorum. Kan şekerini en çok ekmek yükseltir. Tabi ekmekte çok kimyasal madde var. Katkı maddesi var. Tarım Bakanlığı'nın izniyle yüzde 10 katkı maddesi var. Katkı maddeleri içinde bromür var" demişti.