Pancar etkileyici bir beslenme profiline sahiptir. Kalorileri düşük, değerli vitamin ve mineralleri yüksektir. Aslında, ihtiyaç duyduğunuz hemen hemen tüm vitamin ve mineralleri içerirler. Herkesin aradığı bu doğal parıltıyı elde etmenin kısa yolu yoktur. Bununla birlikte, pancar suyu içmenin bazı yararlarını sizler için haberimizde derledik. Pancar çoğu insanın sevdiği veya nefret ettiği tatlı bir kök sebzesidir. Eğer pancar yemeyenlerdenseniz, bu haberde pancarın faydalarına göz atmalısınız!
Aşağıda 3.5 gram (100 gram) pişmiş pancar (1) porsiyonunda bulunan besin maddelerine genel bir bakış:
Kalori: 44
Protein: 1,7 gram
Yağ: 0,2 gram
Elyaf: 2 gram
C Vitamini: RDI'nın% 6'sı
Folat: RDI'nın% 20'si
B6 Vitamini: RDI'nın% 3'ü
Magnezyum: RDI'nin% 6'sı
Potasyum: RDI'nın% 9'u
Fosfor: RDI'nın% 4'ü
Manganez: RDI'nin% 16'sı
Demir: RDI'nin% 4'ü
Kalp krizi, kalp yetmezliği ve inme gibi kalp hastalıkları dünya çapında ölümlerin önde gelen nedenlerinden biridir. Yüksek tansiyon, bu durumların gelişmesinde en önemli risk faktörlerinden biridir. Araştırmalar, pancarların sadece birkaç saatlik bir süre zarfında kan basıncını 4-10 mmHg'ye kadar düşürebileceğini göstermiştir. Etki, sistolik kan basıncı veya diyastolik kan basıncı yerine kalbin kasıldığı zaman veya kalp gevşettiğiniz zamanki basınç için daha büyük görünmektedir. Ayrıca, etki ham pancarlarda pişmiş pancarlardan daha güçlüdür.