Yemekler genelde bol sarımsak ve acı sosla servis ediliyor. Misket limonu suyu ve kişniş yörenin karakterislik tatları.
2. YUNANİSTAN
Akdeniz'in derinliklerinden gelen taze balık, dalından zeytin, ahtapot ızgara yanını süsleyen uzo. Birkaç yemek Yunan mutfağını özetlemeye yetebilir.
Her şey taze ve tadında. Yunan mutfağı sık sık Türk mutfağıyla karşılaştırılsa da denemeye değer.
4. FRANSA
Fransız mutfağı, lezzetli yemekleriyle dünya mutfağında seçkin bir yere sahip. Fransa'nın yörelerini göre değişen tatları, farklı yemek seçenekleri sunuyor.
Öğle yemeği en önemli öğün. Eskiden kalma bir gelenek olarak 2 saatlik yemek maratonu büyük şehirlerde izini kaybettirmiş.
Peynir ve şarap çeşitleri, iddiali bir yemek olarak salyangoz ya da Eiffel'e karşı krep seçeneklerden sadece birkaçı.
5. İSPANYA
Eski İspanya kolonisi olan Meksika mutfağında bolca İspanyol etkisi bulmak mümkün. Ülkedeki çoğu yemek mısır ve fasulye kullanılarak yapılıyor. Bol acı da yemeklerin vazgeçilmezi.
6. MEKSİKA
Oraya kadar gitmişken Meksika'ya özgü tortilla ekmeğinden yapılan 'enchilada' ve 'quesadilla' mutlaka tadılmalı.
7. İTALYA
Her ülkede İtalyan restoranlarının çok olmasının bir sebebi olsa gerek. Bu başarının sebebi aslında basit gözüken yemeklerin içindeki gizemli tatlar.
Napolitan pizza, İtalyan mantısı 'ravioli' ve farklı malzemelerle yapılan risotto da İtalya'nın ulusal yemekleri arasında. Yemeğin üstüne İtalyanların en iyisi olduğu içecek kahve mutlaka içilmeli.
9. JAPONYA
Japonya'da yemek yapmak bir sanat. Mevsimlik malzemelerin harmanlanması ve özel pişirme yöntemleriyle bu mutfak, yemek yemenin özel bir an olduğunu hatırlatıyor.
Japon mutfağının öne çıkan yemekleri arasında şişte pişirilen tavuk veya sebze, çiğ balıktan yapılan sushi ve özel Japon eriştesi bulunuyor. Japon mutfağında ekmek bulunmuyor. Onun yerine bol bol pirinç tüketiliyor.