TOKİ kura takvimi 5. etap devam ediyor. 81 ilde 2+1 3+1 250 bin Sosyal Konut hak sahiplerini kura yoluyla buluyor. "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde kura heyecanı 24 Ocak 2023 tarihine kadar detaylandırılmış durumda. Peki, TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? İşte yeni paylaşılan TOKİ kura takvimi 2023
SOSYAL KONUT TOKİ KURA ÇEKİMİ DEVAM EDİYOR!
TOKİ sosyal konut kura çekilişi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklaması doğrultusunda ilk olarak 7 Kasım 2022 tarihi itibarıyla başladı.
2+1 ve 3+1 konutlar, noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda hak sahiplerini buluyor.
Takvim güncellendi; 12-24 Ocak 2023 tarihleri arasında çekilecek kuralar belli oldu!
12 - 24 OCAK 2023 TOKİ KURA TAKVİMİ YAYINDA!
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinde kura heyecanı devam ediyor. Tarihler haftalık olarak açıklanıyor ve resmi internet sayfası üzerinden paylaşılıyor.
12 - 24 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek TOKİ kura çekilişi ile Ankara ve Adana'da çekiliş devam ederken Eskişehir, Mersin, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Antalya, Isparta sonuçları açıklanacak.
İşte, güncel takvim:
12 - 24 OCAK TOKİ KURA TARİHLERİ TAKVİMİ
Güncel TOKİ kura tarihleri ve iller listesi şu şekilde;
2-12 Ocak 2023: Ankara
10-13 Ocak 2023: Adana
13-14 Ocak 2023: Eskişehir
14-17 Ocak 2023: Mersin
TOKİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
TOKİ kura çekilişi canlı yayın ardından belli olan isim listesi e devlet üzerinden öğrenilebilir.
İSTANBUL TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?
İlk Evim İlk İş Yerim projesi için TOKİ kura çekimi kademeli olarak il il devam ediyor. Ancak İstanbul TOKİ kura çekimi tarihleri henüz açıklanmadı. TOKİ İstanbul kura tarihi belli olduğunda haberimizde yer verilecektir.
TOKİ KURALARI 2023 MART AYINDA SONLANACAK!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut Daire Başkanlığı (TOKİ) eliyle hayata geçirilen sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.