Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Gençler de tanısın

Ne yazık ki gençler tarafından çokça bilinmiyor. O zaman biraz ansiklopedik jargona da kaçsam kısadan kese tanıtmaktan gurur duyarım bu "kare as"ı.
Önceliğim sinema ve ses sanatçısı Muhterem Nur. Sanat hayatına 1951'de başlamış ve 1972'de "Kara Gün" filmindeki rolü ile 4. Adana Altın Koza Film Şenliği'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne değer görülmüştür. "Biz Akıllı Deli", "Kuşlu Çorap", "Küskünüm", "Sev Yeter", "Şehvet Kurbanı", "Bana Derler Fosforlu", "Ben Bir Günahsızım" ve "Üç Arkadaş" filmleri başta olmak üzere 180'in üzerinde sinema filmi ve televizyon dizisinde rol almıştır.

Eşref Kolçak

1927 doğumlu Eşref Kolçak, 1949'da ilk filmi "Fedakâr Ana" ile beyaz perdeye "merhaba" demiş ve o günden bugüne sinemadan kopmadan 200'ün üzerinde sinema filmi ve TV dizisinde rol almıştır. İlk ödülünü 1961'de Türk Filmleri Yarışması'nda "Namus Uğruna" filmindeki rolü ile alan duayen sanatçı "Susuz Yaz", "Dikenli Yol", "Bir Şoförün Gizli Defteri", "Hanım", "Berlin in Berlin", "Güle Güle" ve "Ağaçlar Ayakta Ölür" gibi değerli filmlerde rol almıştır.
Yıllara rağmen yorulmak bilmeyen başarılı sanatçının son filmi ise bu yıl rol aldığı "Sürgün İnek" olmuştur.

Murat Soydan

1966'da "Kolsuz Kahraman" filmiyle sanat hayatına başlayan Murat Soydan "Tapılacak Kadın", "Ağla Gözlerim", "Sevmekten Korkmuyorum", "Yalan Yıllar" ve "Kralların Öfkesi" gibi hafızalara kazınan sinema filmlerinde rol almış ve sinemanın unutulmaz jönü olarak da tarihe geçmiştir. 1972'de "Zulüm" filmindeki rolüyle Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne değer görülen sanatçı, bugüne kadar 200'ün üzerinde sinema filmi ve dizide rol almıştır. Sanatçı son olaraksa 2013'te "Qüfür" adlı filmle kamera karşısına geçmiştir.

Filiz Akın

1962'de "Artist" mecmuasının düzenlediği yarışmayı kazanarak oyunculuğa başlayan Filiz Akın, 1980'li yıllarda sinemaya veda etse de Avrupai yüzü ile Türk sinemasında önemli bir yer edinmiştir. "Tatlı Dillim", "İşportacı Kız", "Utanç" ve "Umutsuzlar" gibi unutulmaz filmlerde rol alan değerli sanatçı 1971'de rol aldığı "Ankara Ekspresi" ile Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne değer görülmüştür. Akın, son olarak ise 2011'de "Gün Akşam Oldu" TV dizisi ile seyirciyle buluşmuştur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA