Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Herkes orantısız!

Olayların görüntülerini herkes daha dikkatli izlesin. F.Bahçeliler sahaya girdiğinde, zemin üstünde tek bir G.Saraylı yok. Yani; bu tepki ve olaylar rakibe karşı değil. Sahadaki güvenlik güçleriyle, tribündeki haddini bilmezler arasındaki gerilimin onaylanmayacak süreci.
Peki, neden oldu? Maçtan sonra öfkeli seyircilerin arasındaydım.
Takımları veya G.Saray için tek kelime etmediler. Kaçan şampiyonluk için üzgünler ama yedikleri biber gazı nedeniyle kızgındılar. Kadınlar, çocuklar kusuyorlardı. Binlerce kişinin içine biber gazı atılmıştı. Tribündekiler, maç bittiğinde yapılan biber gazlı müdahalenin arkasından ortalığın karıştığını, öfkelenenlerin polisle çatışmaya başladığını iddia ediyor.
Facebook'ta yayınlanan bir fotoğrafa yorum yapan F.Ü. isimli bir polis memuru, taraftar ile çatışan meslekdaşı için, "Sen artık hacı oldun" diyebiliyor. Mahkeme süreci taraftarları o kadar gerdi ki, üstüne F.Bahçe forması geçiren her türlü otoriteye saldırmaya, küfür etmeye hakkının olduğuna inanıyor. Bu ortamda her şey orantısız. Polisin kullandığı güç de, taraftarın verdiği tepki de... Emniyet Müdürü bir arkadaşım, çoğunluğun katıldığı olaylarda biber gazı dışında bir alternatifleri olmadığının altını çizdi. "Birkaç kişi olsa, etkisiz hale getirirsin. Ama üstüne 100'lerce insan geliyorsa en az zararı verecek önlem, biber gazıdır" dedi. Peki olaylar bu gaz nedeniyle çıktıysa? Elbette Emniyet de kendini analizden geçirip yanlış yapan için gereğini yapacaktır, yapmalıdır.

ONLAR NASIL SERBEST KALDI?
Fakat arkadaşın eklediği bir konu daha var, "Beşiktaş-G.Saray maçı sırasında sahaya girenler göz altına alındı.
Hakim tutuksuz yargılamak üzere serbest bıraktı. Eğer onlar tutuklansaydı, bir daha maçlarda kimse sahaya girmeye cesaret edemezdi."
F.Bahçe, Arena'da G.Saray'ı yendi.
Maçtan sonra Aykut Kocaman iki net yorum yaptı: "Eğer iyi futbola puan verilseydi, bu maçın galibi G.Saray'dı."
İkincisinde, saha ortasında sevinen oyuncularını eleştirip, "Yanlış yaptılar.
Gelip, soyunma odasında sevinseler daha iyi olurdu"
tespitini yaptı. Kupa verilsin mi - verilmesin mi polemikleri içinde, 'Takım kazanırsa helikopterle mi çıkartalım' önerileriyle Kadıköy'e gelen G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in veya yöneticilerin açıklamaları neydi?
V o l k a n Demirel yere bile yatmamıştı maç boyunca, ortamı bildikleri halde oyuncuları saha ortasında sevindiler.
Ortalık karıştı, ışıklar kapatıldı, saha sulandı, kupa töreni üç saat sonra yapıldı. Bir tarafta ortamı germenin yanlışlığını gören ve bunu eleştiren bir spor adamı (Aykut Kocaman), diğer tarafta bu gerginliği arttırmak için fırsatı kaçırmayanlar. Oyunculara küfür edilmesin diye herkes uğraşıyor. Özellikle derbilerde sahadakilere saygı gösterilmesi gerektiğini hepimiz belirtiyoruz. Onlar da tribündekilere bu saygıyı göstermeliler.
F.Bahçeli futbolcuların Arena'daki tavırları yanlıştı. G.Saraylı oyuncular ve onları yönetemeyen teknik heyet ile idari görevliler de aynı yanlışa ortak oldular. Benim üzüntüm, bilerek ve görerek yapmalarından...
Not: Akhisarsporlu oyuncular Rize'de şampiyon oldular. Tribünlerin haline baktılar ve sevinçlerini soyunma odasında yaşadılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA