Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Yeni yılda büyük düşünelim!

Başlamak bitirmeninse, düşünmek de gerçekleştirmenin yarısı! Şimdi hep beraber yeni yılda hayal etiğimiz geziyi geçirelim zihnimizden: Özel jetle devr-i âlem. 82 bin 950 dolara. E yolu yarıladık sayılır!

Bu yıl nerelere gittiniz? Bodrum? İzmir?
Kars? Stockholm? Paris? Fas?
Peki gelecek yıla dair hayaliniz nerelere gitmek? Mardin? Berlin?
Büyük düşünelim çok rica ederim.
Başlamak bitirmenin yarısı diye gazlanıyorsa, hayal etmek de hayata geçirmenin yarısı, öyle bakalım. Şu anda imkânsız görünebilir ama ne olmadık şeyler oluyor hayatta. 'Yok artık' dediğimiz, zerre ihtimal vermediğimiz neler neler görüyoruz her dakika. Olmaz, olmaz. Her şey insanlar için. Biz isteyelim, topu karşı tarafa atalım. Ben mesela şimdi hiç üşenmeyip yazacağım. Kısmete hizmet gerek...
Özel jetle devr-i âlem. 2018'de gitmeyi hayal ettiğim seyahat olarak bunu seçtim. Dünya turu. Tarihleri belli: 27 Eylül-20 Ekim.
Yaz tatilini etkilemeyecek olması şahane; denizimizden de mahrum kalmayalım, değil mi ama... Sonbahar iyi mevsim sonra, hava tam gezmelik dolaşmalık, bunalmadan ve donmadan keşfetmelik...
Bu gezi sadece Fest Travel'da var. 80 kişilik özel jetle 24 günde 10 ayrı ülke vaat ediliyor: Peru, Şili, Samoa, Avustralya, Kamboçya, Hindistan, Tanzanya, Ürdün, Fas, ABD.
İnka antik şehri Machu Picchu... Sırtlarını Pasifik Okyanusu'na dönmüş şekilde duran efsunlu 'Moai'ler ve 'Ahu'lar...
Dünyanın en eski yağmur ormanlarından Daintree... Uzakdoğu'nun en mühim durağı Angkor Vat Tapınağı...
Aşk anıtlarının en haşmetlisi Tac Mahal...
Büyüleyici doğal yaşamı, safarileri, parkları, gölleri ve bozulmamış yerli köyleriyle Tanzanya...
Kayaya işlenmiş masalsı kent Petra...
Atlas Dağları'nın eteğindeki renk cümbüşü Marakeş...

HER ŞEY DAHİL
Gidenin başını döndürecek, dinleyene kıskançlıktan kendini kemirtecek bir yolculuk anlayacağınız. Hayatta bir kere yapılacaklardan... Yapmadan ölünmeyeceklerden.
İşte sadece tek bir sorunu var: Parası.
Bu efsane gezinin fiyatı ne kadar dersiniz? 82 bin 950. Lira mı? Offff, çok fazlaymış. Hayır. Dolar. 82 bin 950 dolar yani 318 bin 810 TL. Evet.
Ama korkmayalım, pek çok şey dahil:
Özel 80 kişilik Boeing 757 uçakla tüm ulaşımlar... Otellerde toplam 23 gece konaklama... Kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri olarak tüm öğünler... Bütün transferler, geziler, girişlerde ödenen ücretler...
Bagaj taşıma ve dahi bahşişler...
E 15 TL'lik yurtdışı çıkış harcını bile onlar ödüyor. Siz de İstanbul-Miami-İstanbul ulaşımını kendiniz halledersiniz artık herhalde!
Bu hafta biraz kısa kesiyorum. Eylüle kadar para biriktirmem gerekiyor. 318 bin 810 TL + uygun tarihlerdeki İstanbul- Miami- İstanbul uçak bileti. Çok çalışmam lazım, çok...
Yeni yıl hepimize hayalimizdeki seyahatleri getirsin. Bol gezmeli, gülmeli, keşfetmeli, eğlenmeli bir sene gelsin. Dünya, her bir köşesi, bucağıyla emrimize amade olsun, bizim olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA