Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Spor otoda ‘elektrik’ tuttu

Elektrikli spor otomobil Taycan, Türkiye’de büyük ilgi gördü. Sadece distribütör değil, galeriler de ithal edip sattı. Taycan en çok satan elektrkli otomobil oldu. Şimdi de Taycan’ın off-road özelliklerine sahip modeli Cross Turismo geliyor

Dünyanın en çok bilinen lüks spor otomobil markalarından biri olan Porsche, büyük bir devrime imza atıp elektrikli bir model geliştirdi. Markanın tamamen elektrikli ilk spor otomobili Taycan, tüm dünyada büyük ses getirdi. 2020'nin son çeyreğinde Türkiye'de satışa sunulan Taycan, kısa sürede büyük ilgi gördü. Türkiye'nin en çok satan elektrikli otomobil unvanına sahip oldu. Bu talep üzerine Taycan, Porsche'nin Türkiye distribütörü dışında grey market adı verilen galeriler tarafından da ithal edilip satılmaya başlandı.



Şimdi Porche Taycan'da yeni bir sayfa açılıyor. Taycan ailesi CUV modeli Cross Turismo ile genişliyor. Porsche, ilk tamamen elektrikli CUV modeli Taycan Cross Turismo'nun dünya prömiyerini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi ve 4 farklı versiyonunu tanıttı. 93.4 kWh kapasiteye sahip Performans Plus Bataryası'nın standart olarak sunulduğu bu yeni model, diğer Taycan modellerinde olduğu gibi 800 voltluk bir sistemle çalışıyor. Dört tekerlekten çekişli ve adaptif havalı süspansiyonlu yeni yüksek teknolojili şasi, offroad koşullarındaki performansıyla dikkat çekiyor. Opsiyonel Off-road dizayn paketi yerden yüksekliği 30 mm'ye kadar artırıyor. Bu özellik, Cross Turismo modelini off-road koşullarında da kullanılabilecek ideal bir otomobile dönüştürüyor. Standart "Gravel Mode" yeni modelin engebeli yollarda kullanıma uygunluğunu artırıyor.
Arka koltukta yolcular için 47 milimetre daha fazla baş mesafesi sunuluyor. Ayrıca 1.200 litreyi aşan bagaj kapasitesi Cross Turismo modelini çok yönlü bir otomobil haline getiriyor. Taycan 4 Cross Turismo, Taycan 4S Cross Turismo, Taycan Turbo Cross Turismo ve Taycan Turbo S Cross Turismo olmak üzere dört farklı versiyonu bulunuyor. Yeni Taycan'ın Türkiye'de haziran ayında satışa sunulması planlanıyor.



Lüks spor markadan e-bisiklet


Porsche eş zamanlı olarak iki e-bisikleti de pazara sunuyor: eBike Sport ve eBike Cross. Tteknolojileriyle bu e-bisikletler Taycan Cross Turismo ile uyum sağlıyor. Bu arada marka, Taycan Cross Turismo için boyut ve kullanım açısından standartları yeniden belirleyecek ve üç bisiklete kadar taşıma imkanı sunan bir arka taşıyıcıyı geliştirdi. Farklı bisiklet türleri için de kullanılabilen taşıyıcı üzerinde bisiklet bulunduğunda dahi bagaj kapağı açılabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA