Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Ali Cengiz’ler kara listeye mi alınacak?

Çarşamba günü hükümetin piyasayı canlandırmak için KOBİ ve esnafa KOSGEB ve Kredi Garanti Fonu üzerinden dağıttığı paraların kötü niyetliler tarafından nasıl kullanıldığını yazdım.
Bu paraları şirketine harcamayıp ev, arsa, araba alanların olduğunu gündeme getirdim. Hatta bazı Ali Cengiz'lerin yeni firma kurup onun üzerine krediyi çektiğini, eski şirketini de göz göre göre batırarak devlete vergi ödemekten kaçtığını anlattım.
Dün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Akben aradı. Kredi Garanti Fonu üzerinden teminatlandırılan banka kredilerinin ne şekilde kullanıldığına dair bir inceleme yaptıklarını söyledi. Çektiği krediyi başka saiklerle kullanan varsa açığa çıkarmaya çalışacaklar.
Sonra ne mi yapacaklar?
Bakarsınız, bu Ali Cengiz'lerle ilgili bir kara liste oluşturulur. O listeye girenler bir daha bankaların kapısına dahi gidemez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA