Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

Tevhidin şehri Şanlıurfa

Dün, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla yapılan AK Parti 99. İl Başkanları Toplantısı için Şanlıurfa'daydım. Şanlıurfa, AK Parti'nin siyasal hayatında önemli kentlerden biri. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin 'Huzur adalarından' olan Şanlıurfa, her seçimde daha yüksek bir oranla AK Parti'ye büyük teveccüh gösteriyor.
Yapılan hizmetler, kalkınma atakları, GAP Eylem Planı ve Çözüm Süreci gibi gelişmeler kısa sürede hem şehrin çehresinin değişmesini hem de Urfalıların AK Parti'ye olan gönül bağlarının güçlenmesini sağlamış. Maneviyatı yüksek Peygamberler şehri olarak bilinen Şanlıurfa, aynı zamanda Hz. İbrahim'in şehri.
Bu yıl 30 Mart'ta yapılan Yerel seçimlerde AK Parti Şanlıurfa'da yüzde 62 oyla belediyeyi kazandı. 10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise AK Partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüzde 69'luk oy oranı ile destek verdi.

***
Urfalı bir amcaya Erdoğan'ı sorduğumda bana, "Tayyip bize Allah'ın bir lütfu. Eğer Tayyip olmasaydı biz hüllü haram (hile ile ortamın berbat olması) olurduk" şeklinde yanıt verdi.
Şanlıurfa'da
konuştuğum herkes 12 yıldır yaşanan değişimin farkında olduğunu hissettiren cümleler kuruyordu.
Başbakan Davutoğlu'nun "Bir daha millet devletin önünde diz çökmeyecek" çerçeveli sözleri, "vatandaş devletten üstün" anlayışının artık tükenmeye başladığını, 12 yıldır bu anlayışın vatandaş nezdinde iyice oturmaya başladığını gördüm.

***
GAP Tarımsal Eğitim Araştırma Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan toplantı için AK Parti teşkilatı, Kadın ve Gençlik kolları günler öncesinden organize olmuş. Şunu net olarak gözlemledim ki AK Parti'nin tüm il başkanları ve kadın kolları başkanları Davutoğlu'nu sahiplenmişler. Ve onun etrafında kenetlenmiş bir şekilde 2015 seçim hedefine kilitlenmişler.

***
Başbakan Davutoğlu, Hac-ı Bektaş'ta ve Dersim'de dile getirdiği Alevi meselesi ve Dersim katliamı ile ilgili AK Parti tabanını bu sorunun çözümüne hazırlama girişimini Şanlıurfa'da da sürdürdü. "Hz. İbrahim'in yolu aynı zamanda onun torunları olan Ehli Beyt'in yoludur" diyen Davutoğlu, "Her Nemrut'a bir İbrahim, her Firavun'a bir Musa gerek" diyerek bu konudaki düşüncelerinin bir kez daha altını çizdi.
Başbakan Toplantı'nın Şanlıurfa'da yapılmasının anlamını da şu sözlerle açıkladı: "Şanlıurfa tevhidi geleneğin beşikliğini etmiş, başlangıcı olmuş kutsal bir mekân. Hazreti İbrahim'in mekânı, İbrahim'i geleneğin, inancı için çekinmeden ateşe yürüyen bir peygamberin geleneği olan bir yer. O geleneğin takipçileri olan bizler için Şanlıurfa önemlidir."
***
Davutoğlu, AK Parti'ye ve Çözüm Süreci'ne en büyük destek veren illerin başında gelen Şanlıurfa'da da Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayarak "Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya kararlıyız" dedi.
Kobani sınırındaki Suruç'u da ziyaret eden Davutoğlu, "Kobani'deki kardeşlerimize gönül yakınlığında beraber olduğumuzu göstermek için buradayız. Çözüm Süreci kamu düzeninin alternatifi değildir, kamu düzeninin olmadığı yerde Çözüm Süreci hayata geçirilemez" dedi.
Hükümet, bölge insanının beklentisini, Suriyeli mültecilerin sorunlarını ve Kobani üzerinden gerçekleştirilmek istenen Türkiye'yi hizaya sokma operasyonunu görüyor ve ona göre önlemlerini alıyor. Bölge insanı da bunun çok farkında.
Davutoğlu Şanlıurfa'da "Milletimizin birliğine, beraberliğine güvenim bir kez daha arttı" dedi. Tevhidin yani birliğin şehri olan Şanlıurfa'ya gelip de güveni artmayan olur mu ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA