Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yılın futbol skandalı

Haber bültenlerinde mutlaka izlemişsinizdir. Kaçıranlar için kısaca anlatayım:
Sakaryaspor ile Kocaelispor, Adapazarı'nda oynuyor. Sakaryaspor 4-1 önde. Adapazarlı seyirciler, Kocaelispor'un 41 olan plaka kodunu kastederek, "Komşuya 41 kere maşallah, plakayı tabelaya yazdık" diye tezahürata başlıyorlar.
Bunun üzerine yedek kulübesinde bulunan Kocaelispor Futbol Şube Sorumlusu Abdi Malkoç kızıyor, futbolcularına eliyle 5-1 işareti yapıp tabelayı hemen değiştirmelerini istiyor.
Kenardan gelen talimat sonrası Kocaelispor kalecisi Metin son dakikada topu savunma oyuncusu Gökhan Bozkaya'ya veriyor. Gökhan da kendi kalesine golü atıp tabelayı, yani skoru değiştiriyor: 5-1...
Fanatizm sadece rakip takım taraftarına bıçak çekmekle, taş fırlatmakla olmaz. Bazen bir 'düşünce', eylemden çok daha tehlikeli, çok daha zarar vericidir. Eğer bir yöneticinin ya da futbolcunun gözü, kendi kalesine gol atacak kadar dönmüşse, oynanan oyunun adına 'futbol' denemez. Binlerce sporserever oraya futbol izlemek için gelmişken, bazı 'keskin sirkelerin' tabela ile diledikleri gibi oynamaları asla kabul edilemez.
Tabelada şehrin plakasını çağrıştıran skora bile tahammül edemeyenlerden zeki, çevik ve ahlaklı olmaları nasıl beklenir?
Şimdi Bursa'daki olaylardan daha çok, Adapazarı'nda cereyan eden bu 'çirkinliğe' ne ceza verileceğini merak ediyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA