Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Cezayir'de 'Aşk-ı Memnu' isyanı

Köşemizin Ortadoğu temsilcisi, sevgili dostum Abir Zaki, Türk dizilerinin Arap ülkelerindeki etkilerini analiz eden haberlerini çok uzaklardan ulaştırmaya devam ediyor.
Bu kez, başroldeki ülke Cezayir ve haberimize konu olan dizi de Aşk-ı Memnu... Dizi, Cezayirli kadınları ihanete sürüklemiş. Cezayirli erkekler ise bu duruma isyan ediyor. Abir Zaki, "Bu kez Cezayir başka türlü çalkalandı. Müsebbibi ise Aşk-ı Memnu" diye başlayarak, şöyle devam ediyor:
"Geçen çarşamba MBC'de yayınlanan dizimiz bitti ve ardından 9 Mayıs'ta Cezayir'in El-Şuruk gazetesi adli makamların bilgilerine dayanarak bir haber yayınladı. Buna göre, 2011 yılının başından bu yana 300 zina şikayeti ellerine geçmiş ve bu şikayetlerin mağduru erkeklermiş.
Bu tip zina şikayetlerine Cezayir toplumu yabancıdır. Çünkü hukuk uzmanlarına göre bugüne kadar mağdur olanlar hep kadınlardı.
Bakın bizim fenomen dizimiz Aşk-ı Memnu nelere kadir... Cezayir'in bazı sosyoloji uzmanlarının açıklamalarına göre Aşk-ı Memnu dizisi topluma büyük bir etki yapmış, özellikle genç yaştaki ve ergenlik çağındaki 'gelinlere'... Habere göre; dizi, erkeklere hep şüphe içinde yaşamaları gerektiğini öğretmiş. Erkekler internet ve cep telefonlarının bu tür ihanetleri kolaylaştırdığını dizi sayesinde fark edince, eşlerinin telefonlarını takibe almışlar ve birçok erkek bu yolla eşlerinin ihanetlerini yakalamışlar.
Cezayirli uzman toplum bilimcilerin izlenimlerine göre, ihanetler daha çok üst düzey yetkililerin ve işadamlarının eşleri arasında yaygınmış... Kocalar, yurt dışında evlilik dışı ilişkiler yaşadıklarında, eşleri onları beklerken çareyi ihanette buluyor ve bunu meşru görüyorlarmış!"
NOT: Söz konusu haber, gazeteci Vehibe Suleymani'nin kaleminden www.echoroukonline. com adresinden okunabilir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA