Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Koronavirüs nihayet (!) bir diziye uğradı

Sonunda koronavirüsün uğradığı bir dizi gördüm. Daha önce burada yazdığım gibi, memleket virüsten kırılırken bizim dizilere korona hiç uğramamıştı. Bir tek maske takan kişiye, hastanede tedavi olan tek bir hastaya rastlamamıştık dizilerimizde. Ama cuma günü Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar hepsine bedeldi. Koronavirüs sürecinde yaşadığımız ne varsa bu bölümün içindeydi. Kaçak kesim yapan berbere baskın, hemşireyi virüs kapacağım diye evinden kapı dışarı eden ev sahibine ayar, ambulans camını patlatıp, sağlıkçıları döven magandaya karakolda dayak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın basın toplantısında yardımcısına "Yanıma fazla yaklaşma" diye fısıldamasına gönderme, kendilerine dezenfektan ekibi süsü verip yaşlıların evlerini soyan çeteye suçüstü... Hepsi Arka Sokaklar'ın içindeydi. Şu hale bakar mısınız? Memleketin sadece 15 günlük koronavirüs gündeminden bile iki saatlik dizi yapılabiliyor...
Bu arada bizim Başkomiser Hüsnü Çoban'ın testi de pozitif çıkmasın mı? Benim hatırladığım 4 vurulma, bir kanser tedavisi, iki sürgün, iki komplo, üç kovuşturma, bir boşanma davası atlatmıştı. Korona da gelip onu buldu. Mübarek, polis değil, dert paratoneri.

Red Bull'u kanatlandıran adam
Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nda ülkemize tam beş kez birincilik sevinci ve onuru yaşatan Kenan Sofuoğlu'nun hayatını anlatan Köklere Dönüş adlı belgeseli önceki gün A Spor'da büyük bir ilgi ve heyecanla izledim. Uzun süre sporcumuza sponsor olan Red Bull'un pek çok kez uluslararası ödüllere layık görülen mecrası Medya House tarafından hazırlanan belgesel hem teknik, hem içerik açısından tek kelime ile mükemmeldi.
Yakından takip ettiğim Kenan Sofuoğlu'nun hayat hikayesi ise sadece tek bir belgesele sığacak gibi değil. Mutlaka filmi ya da dizisi yapılmalı. Bilmeyenlere bu eşsiz öyküden kısa bir özet:
Sofuoğlu motosiklet tutkunu bir ailenin içine doğdu. Babası mekaniker, iki ağabeyi ise motosiklet yarışçısıydı. Babası ile Köln'e yarışmak için gittiğinde kiralık garaja paraları yetmediği için kaldırıma bir gazete sererek üzerinde motosikletlerini modifiye edip yarışa hazırlamışlardı. O denli imkansızlıklar içindeydiler. Sofuoğlu kariyerinde hızla yükselirken, kader de ona oyun üstüne oyun oynuyor, motosiklet yarışını 'engelli' hale getiriyordu. Önce 1999 depreminde Sakarya'da aile üyelerinin canı dışında her şeylerini kaybettiler. Sonra 2002 yılında Bahattin Ağabeyi yolda karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. 2008'de bu kez Sinan Ağabeyi motosiklet kazasında vefat etti. Ardından babasını kanserden toprağa verdi. Son olarak küçücük bebeğini yitirdi. Başkası olsa hayata küser, kaderine isyan ederdi. O ise kendini yarış kazanarak tedavi etti. Tam 5 kez en büyük motosiklet yarışında birinci oldu. Red Bull'un ünlü sloganını artık ezberledik: "Kanatlandırır..." Bir Türk genci çıktı ve bu kez
Red Bull'u kanatlandırdı... İşte bu belgesel de firmanın ona duyduğu minnetin bir ifadesiydi. Bu belgeseli izlediğim saatlerde Kenan Sofuoğlu bayram günü, İstanbul'un boş caddelerinde öğrencisi Toprak Razgatlıoğlu ile bir gösteri yarışı yaparak Atatürk'ü anıyordu.
Kenan Sofuoğlu... Şimdilerde milletvekili sıfatıyla milletine hizmet veriyor. Ama bu ülkeye yaptığı en büyük iyilik, yokluklar içinde yetişen bir Türk gencinin, önüne çıkan engellerden asla yılmayıp, tıpkı Ata'sı gibi tüm dünyayı dize getirebileceğini göstermesiydi. Helal olsun sana...

Gaf kürsüsü
TRT Haber'deki videowall görüntüsünde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yerine '19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı' yazıldı.

Zap'tiye
Sokağa çıkma yasağını delenlere, maske takmayanlara ve sosyal mesafeyi ihlal edenlere kesilen para cezaları, sağlık çalışanlarının maaşlarına eklensin!

Ne demiş?
atv'nin Kahvaltı Haberleri'nde sunucu İbrahim Sadri, hava durumu için sözü Bebek sahilinde bekleyen muhabir arkadaşına verirken şöyle dedi: "Altay Altuğ'dan hava durumunu öğreneceğiz. Hepimizin evde olduğu bu günde ne işimize yarayacaksa?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA