Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Biden kafalılar

Tekrar merhaba sevgili okurlar. Yeniden birbirimize kavuştuğumuz bu vuslat gününde, sizden ayrı kaldığım süre içinde "Keşke izinde olmayıp da yazsaydım" dediğim geçmiş konuları kaleme alacağım.
ABD'nin eski başkan yardımcısı ve yeni başkan adayı Joe Biden bir konuşma yaptı, gündem değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmeye çalıştıklarını ama başarılı olamadıklarını, (15 Temmuz'u kastediyor olmalı) şimdi tüm muhalefet unsurlarına destek vererek bunu seçim yoluyla başarmaya çalışacaklarını 'itiraf' etti. Biden'ın konuşmasında en çok takıldığım nokta "Erdoğan bedelini ödeyecek" cümlesiydi.
Peki ne yapmış Erdoğan? FETÖ'yü püskürtmüş. Sınırlarımızın güneyinde oluşturulacak Kürt terör koridoruna engel olmuş. Mavi vatanı korumuş. ABD ve İsrail'in Büyük Ortadoğu Planı'na (BOP) çomak sokmuş. Ortadoğu'nun mazlum halklarına umut olmuş. 4 milyon mülteciye kapılarını açıp dünyanın vicdanı haline gelmiş. 7 düvelin topyekun ekonomik saldırısına rağmen ülkeyi bayındır kılmış. Yerli İHA'nın, SİHA'nın, insansız savaş uçağının, tankın, tüfeğin, helikopterin. füzenin, otomobilin üretimine önayak olmuş. Fetih kenti İstanbul'un 'camisi' Ayasofya'yı ibadete açmış... Ve... Türkiye'ye kendi sismik araştırma ve sondaj gemilerini kazandırıp Karadeniz'de zengin bir doğal gaz rezervi bulmuş. Hani şu yabancıların yıllardır bizden tonlarca para alıp da bir türlü bulamadıkları doğal gazı...
ABD ve yancılarına göre tabii ki bunların bir 'bedeli' olacak..
İyi ki konuştun Biden... Şu maskeli baloda gerçek yüzünüzü gördük...
Son sözüm ise Mustafa Denizli'nin tanımıyla 'İçimizdeki İrlandalılara': Allah kimseyi ülkesinde doğal gaz bulundu diye üzülecek kadar alçaltmasın...

Müge Anlı'dan şahane start
Müge Anlı ile Tatlı Sert yeni sezonu, yeni inşa edilen ve grubumuzun tüm yayın organlarının bir arada bulunacağı Turkuvaz Medya binasındaki yeni stüdyosundan açtı.
Öncelikle stüdyodan bahsetmeliyim. Yeni görsel teknolojinin en gelişmiş unsurlarıyla donatılan ve videowall denilen dev ekranlarla desteklenen stüdyonun ışığı da, dekoru da tek kelime ile muhteşem. Sanırsınız Müge programı bir uzay üssünden sunuyor. Eh, Müge Anlı gibi bir televizyon fenomenine de bu yakışırdı. İzleyiciler adına bizlere bu konforu yaşatan atv yönetimine çok teşekkür ediyorum. Müge de yeni sezonun ilk programına yaraşır müjdeli haberlerle yayına başladı. Daha birinci dakikada iki 'Bulundu' haberiyle içimiz açıldı. Ardından Kızılay'ın bugüne kadar pek az kişiye nasip olan 'Platin' madalyası geldi. Bağış organizasyonlarıyla Türkiye'nin en etkin sivil toplum kuruluşu haline gelen Müge Anlı ile Tatlı Sert, bu anlamlı ödülü sonuna kadar hak etti.
Müge Anlı ilk programa, geçen hafta bir sosyal deneyde yardımseverlikleri ile gönülleri kazanan Diyarbakırlı şahane çocuklar Mert, Azat, Burhan ve Burak'ı da davet ederek onurlandırdı. Kızılay da çocukların tüm eğitim masraflarını karşılayarak bu iyiliklerini karşılıksız bırakmadı.
Hasret nihayet bitti... Oh be, Müge Anlı varmış!

İsimlerle gelen felaket
Giresun'um, güzel Giresun'um, yeşil Giresun'um yine çamura bulandı. Yine insanlar hayatını kaybetti... Kim bilir kaçıncı kez...
Dükkanını temizlemeye çalışan bir esnaf, atv muhabiri Özlem Aktay'a diyordu ki, "Geçen yıl da buradaki selde yine benimle röportaj yapmıştınız..." Şu 'makus' talihe bakar mısınız?
Selin yerle bir ettiği yerlerin isimleri Yağlıdere ve Dereli idi... Dere yatağına yerleşmek bir kez daha faciaya yol açmıştı. Felaket yine 'adıyla, sanıyla' gelmişti...

Gaf kürsüsü
Şarkıcı Halil Sezai'nin Karadeniz'de doğal gaz bulunmasını alaya alarak orta parmaklı emoji iliştirdiği tweet'i büyük tepki topladı.

Zap'tiye
Arda Turan Galatasaray'a, Caner Erkin ile Gökhan Gönül Fenerbahçe'ye dönünce, Devlet Bahçeli de Meral Akşener için umutlandı doğal olarak...

Ne demiş?
"Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır..." (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük müjdeyi verdiği tarihi konuşmasından)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA