Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Engel tanımayan Tango

Engel tanımayan her şey ayakta alkışlanır; yetmez, önünde saygıyla eğilinir. Turkcell, dünyada bir ilki gerçekleştirerek Engel Tanımayan Tango projesini hayata geçirdi. Görme ve işitme engelli Turkcell Diyalog Müzesi rehberleri, bir araya gelip tango yaptı. Görme ve işitme engelli güzel insanların aylar süren çalışmaları sonucunda ortaya harika tango performansları çıktı. Ben de alkışlamaya doyamadım, hatta onlarla tango yaptım. Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün'den projenin detaylarını öğrendim. İsmail Bey, "Mobil teknolojileri iletişimin imkanlarıyla birleştirerek engellilerin gözleri ve kulakları olmayı, onların topluma katılımlarını desteklemeyi hedefliyoruz" diyor.

ONLİNE EĞİTIM
Tango eğitmeni Elif Ömüriş'in Turkcell Diyalog Müzesi ile bir araya gelmesiyle ortaya çıkan projede; dört görme engelli, dört işitme engelli rehber, yedi aylık yoğun bir çalışmanın sonunda tango gösterisini hazırladı.
Tango eğitimi, Turkcell'in Hayal Ortağım ve İşaret Dilim uygulamalarına da entegre edilecek.
Görme ve işitme engelliler, online platform üzerinden kolayca tango öğrenebilecek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA