Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Hediye adı altında mısır-kola menüsü satışlarına mı layığız?

Türkiye’nin dört bir yanından sinemaseverler, aldıkları biletleri paylaşarak zorla mısır satışına ateş püskürdü. Fişlerde; sinema bileti ücretinin üstüne mısır ve kola menüsü eklenerek ücret alındığı görülüyor

Türkiye'nin en büyük sinema zinciri Mars Cinema Group'un, Cinemaximum sinemalarında biletle beraber zorla mısır ve kola satmasına, Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor. Bana Samsun'dan ulaşan bir tüketici şöyle diyor mesajında:
"Merhaba, oğlumla beraber Samsun Piazza Cinemaximum'da 'Hedefim Sensin' filmine gittik. Bir tam, bir de öğrenci bileti istedik. Fişteki rakamlar üzerinde bir hile vardı çünkü tam 18.50 lira, öğrenci 10.75 lia olmasına rağmen, toplam alınan para 46.50 liraydı. Ödediğimiz fark meğer mısır parasıymış. Sanatı ve sanatçıyı severim ama filmin payına tecavüz var."



İstanbul'daki Cinemaximum'larda ise durum semtlere göre değişiklik gösteriyormuş. Örneğin Marmara Forum'da böyle bir şey yokmuş. Kale Center'daki Cinemaximum'a giden bir kişi, "Zorla satılan mısır, frigo ve kırık koltuk 58 TL, pes!" diyor. Bir arkadaşım, "Aldığım sinema biletinin fişine hayatımda bakmadım, sen yazınca bir bakayım dedim. Parasını ödediğim mısırı hediye diye vermişler" diyor. Emaar Square AVM'deki Gold Class'ta bir komedi filmine gideyim derken az kalsın kendi komedi filmini çekecek olan bir vatandaşa da "Kahve ikramımız var" demişler. "Eee alayım madem bir kahve" demiş ama o da ne, kahve makinesi bozukmuş. Bakın mesele aslında kampanya adı altında satılan mısır, kola, frigo, kahve değil; sinemaseverin salak yerine konması, küçük yapımcıların düşünülmemesi, onların bir sonraki filmlerini yapamamalarına sebep olunması, sinema biletinin yarı parasının değil de sadece 5 TL'sinin yapımcıya verilmesi; özetle haksızlıklar silsilesi. Sinemasevere de, sinemacıya da artık ayıp olmuyor mu, yorum sizin....



ENGELLERİ AŞALIM
Mısır-kola tartışması sürerken, bir şikayet e-maili daha aldım. Bu kez konu çok farklıydı.
Engelli bir dostum, "Filmi yalnız başımıza, en önde gözlerimiz bozulurcasına izlemek zorunda mıyız?" diyordu; çok haklı. Avrupa'da engelli dostlarımıza orta sıralardan yer veriliyor, ayrımcılığa yer yok, engelliler de herkesle aynı yerde oturuyor. Dilerim bizde de böyle olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA