Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Yeni rota arayanlara masal gibi bir sahil kenti: Tivat

Yazın gelmesiyle birlikte herkes tatil planları yapmaya başladı ancak büyük bir çoğunluk, popüler yerlerin bozulduğundan şikayetçi. Peki yeni tatil yeri arayışındakiler, rotalarını nereye çevirdi? Son günlerde İyon Denizi'ndeki adalar ve Tivat çok konuşuluyor. 'Anlattıkları kadar var mı gerçekten?' diye merak ettim, geçtiğimiz günlerde Montenegro'nun küçük sahil kenti Tivat'ı baştan sona keşfettim. Ne tesadüf ki benim gittiğim dönemde dünyaca ünlü oyuncu Johnny Depp de yeni filmi 'Minamata'nın çekimleri için oradaydı. Japonya'da başlanan çekimlere Tivat'ta devam ediliyormuş. Filmde bir savaş fotoğrafçısını canlandıran Depp, Tivat'ın özellikle doğasına bayılmış. Gerçekten de bayılmamak elde değil. Montenegro özellikle vizesiz ve Türkiye'ye yakın olmasından dolayı Türkler tarafından da çok tercih ediliyor ama Türkler genelde Kotor ya da Budva'yı geziyorlar. Tivat, az bilinen ama kesinlikle keşfedilmesi gereken başka bir dünya. Doğuş grubunun yaptığı marinadan sonra bölgeye Türk teknelerinin akın edeceği de aşikar. Sadece Türkler değil aslında, tüm dünya rotasını buraya çevirdi.

HARİKA GÜNBATIMI
Tivat'ta Türklere karşı inanılmaz bir sevgi var. Dizilerimizi çok izliyorlar. Marinadaki dondurmacı, Antep fıstıklarını Türkiye'den getirttiğini söyledi. Adriyatik ve gün batımı manzaraya sahip bir yer arayanların ilk tercihi Casa Montenegro oluyor çünkü gerçekten orada şahane bir gün batımı var. Tesisin sahipleri de Türk. Özellikle bu bölgeye gelen herkesle yakından ilgileniyorlar. Genç vizyoner iş insanı Fırat Uygur, Türklerin ne istediğini çok iyi bildiğinden her şeyi ona göre tasarlamış. Bu arada Türkiye'nin saygın ailelerinin buradan yazlık aldıklarını da öğrendim. Eskiden herkeste Miami'den ev alma arzusu vardı, şimdi gözler Tivat'a dönmüş durumda. Uçaktan inip kalacağınız yere ulaşmanız ise sadece beş dakika. Yalnız önce Tivat'a THY uçuşu gelmeli.

DEPP NERELERİ GEZDİ?
Johnny Depp'in de gittiği Stari Mlini Restaurant ise en başta görülmesi gereken yerlerden. Kendi balık havuzları var, balığınızı seçip yiyebiliyorsunuz. Kotor'un 15 kilometre batısındaki Perast ise güzel bir balıkçı kasabası.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA