Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Ödüllü Babaoğul hikayesi vizyonda

Dahi yönetmen Cenk Ertürk'ün, New York Üniversitesi (NYU) Tisch Sanat Okulu'nda Sinema Yüksek Lisansı yaparken ders aldığı, 'Requiem For a Dream', 'Black Swan', 'Pi' ve 'Mother' gibi ses getiren filmlerin yönetmeni Darren Aronofsky'nin sınıfında sunduğu senaryosu, ünlü yönetmenden büyük destek görmüştü. İşte Aronofsky'nin filme çekilmesi için büyük destek verdiği Ertürk'ün ilk uzun metrajlı filmi 'Nuh Tepesi' sonunda vizyonda. NUH AĞACI
Film, yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği Nuh Ağacı'nın altına gömülmek isteyen babasının isteğini yerine getirmeye, bir yandan da ağacın Nuh Peygamber tarafından dikildiğine inanan köylülerin tepkileriyle başa çıkmaya çalışan Ömer'in yaşadıklarını konu ediyor. Yönetmen Cenk Ertürk, 2016 yılında kısa filmi 'Uzun bir Gün'de de baba-oğul hikayesi çekmişti. Baba ile oğul arasındaki çatışmayı, kısa filminde olduğu 'Nuh Tepesi'nde de müthiş diyaloglarla izliyorsunuz. Haluk Bilginer'in canlandırdığı baba karakteri 'İbrahim' ve Ali Atay'ın oynadığı oğul karakteri müthiş yazılmış karakterler. Performanslarına diyecek yok ancak tipik bir baba-oğul hikayesinden çok daha fazlasını izleyiciyle buluşturuyor. 'Nuh Tepesi', dünya prömiyerini yaptığı Tribeca Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma bölümünde En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu (Ali Atay) ödülleriyle dönmüş, Adana Film Festivali'nden de En İyi Film seçilmişti. Daha nice ödülleri de hak ediyor.

VİRÜS FİLMLERİ DE
DURDURDU
Dünyada ciddi bir krize sebep olan küresel salgın koronavirüs, sinema sektörünü de kötü etkiledi. Hem filmlerin zarar etmemesi için, hem de halkın sağlığını düşünerek filmler bir bir vizyondan çekiliyor. Merakla beklenen 'Mulan', 'Antlers', 'The New Mutants', 'Fast&Furious 9', vizyon tarihlerini ertelediğini açıkladı. Koronavirüs salgınıyla birlikte yalnızca filmler ertelenmiyor; aynı zamanda yılın en büyük film pazarlarına sahip olan festivaller de ertelemelerle yüzleşmek durumunda kalıyor. SXSW Festivali'nin ardından Cannes Film Festivali Başkanı Pierre Lescure, Nisan ayına kadar bekleyeceklerini, henüz ufukta bir iptalin olmadığını belirtmişti. Lescure, alınan salgın tedbirlerinin Nisandan itibaren hepimize nefes aldırabileceğini umut ettiklerini ifade etti. İptal edilen film ve festivaller için yeni tarihlerin açıklanması bekleniyor. Türkiye'de ertelenen filmler arasında ise '9 Kere Leyla', 'Müstakbel Damat', 'Aslan: Hürkuş Kayıp Elmas', 'Adanış: Kutsal Kavga' ve 'Malazgirt 1071' filmleri bulunuyor. Filmlerin yeni vizyon tarihi ise henüz belli değil, bekleyip göreceğiz.

MERAKLA BEKLENEN FESTİVAL: KAPADOKYA
Sinema dünyası şu sıralar Nevşehir Belediyesi tarafından 29 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Kapadokya Film Festivali'ni merakla bekliyor. Bir çok ödüllü filme evsahipliği yapmış Kapadokya'da geç kalınmış bir festival. Türk ve dünya sinemasından seçkin filmlerle birbirinden değerli isimleri, sinemaseverlerle buluşturacak olan festivalin direktörlüğünü yıllardır Malatya Film Festivali'ni başarıyla yürüten Suat Köçer üstleniyor. Bu festival, binlerce yıllık geçmişi ve doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Kapadokya'nın turizmine de katkı sağlayacaktır. Mayıs- Haziran, Kapadokya'nın tam da mevsimi. Hadi bir an önce hayata geçsin; balonlu film gösterimlerine hazırız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA