Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sinema sektörünün umudu Nolan’ın filmi ‘Tenet

Pandemi sürecinde sinemaya gidilir mi? Gidilir, her türlü önlem yeni normalleşmede alınır, ne olursa olsun bu film kaçırılmaz. 'Memento', 'The Dark Knight', 'Inception', 'Interstellar' gibi filmleri sinema dünyasına kazandıran Christopher Nolan'ın merakla beklenen yeni filmi 'Tenet'ten bahsediyorum. Film pandemiye karşı direnen ve gösterim tarihini 'henüz' ertelemeyen tek büyük film. 'İşte bu film için sinemaya gidilir' diye düşünen sinemaseverler ve salon sahipleri çok umutlu. Hatta çoğu sinema 'Tenet'in gösterimi olursa açılacak.

Tabii bu umutlar salgının yeniden alevlenebileceği ihtimalini de unutturmuyor. Sinema Salonları Sahipleri Birliği, dünya sinemasındaki salonların yüzde 90'ının 17 Temmuz'da 'Tenet'in prömiyeri için açılacağını düşünüyor. Özetle sinema sektörü adına tüm dünyada çare Nolan, çare 'Tenet'... Film; 200 milyon dolarlık bütçe ve pazarlama harcamalarıyla, gişede büyük miktarda para kazanma umudu taşıyor. Ancak her an her şeyin değişebildiği sinema dünyasında neler olacak hep birlikte izleyip göreceğiz.

Yapımcı olmak isteyenler bu atölyeyi kaçırmasın

Bugüne kadar 40'dan fazla sinema filmi, iki TV dizisi ve 300'den fazla yabancı film lisanslamasında görev alan Pelin Ekinci Kaya, yapımcılık tecrübesini İstanbul Film Akademi bünyesindeki Yapımcılık Atölyesi'nde anlatıyor. Pelin, yapımcılığı anlatırken gerçek örnekler veriyor, çünkü ciddi bir saha tecrübesi var, uzun yıllar yurtdışındaki fuarlardan ve stüdyolardan film alımları yaptı. Yapımcı olmayı düşünüyorsanız bu atölyeyi kaçırmayın. Burada yapımcılık hikayesinden öte kadın gücünün başarısı ve ilham dolu hikayeler var.

Filmler Floyd'a adandı

Steve McQueen; Cannes Film Festivali seçkisinde yer alan iki filmi 'Mangrove' ve 'Lover's Rock'ı, ABD'de polis tarafından öldürülen siyahi George Floyd'a adadığını açıkladı. Mcqueen'in verdiği mesaj da çok güzeldi. Mesajda "Bu filmleri George Floyd'a, ABD, İngiltere ve başka yerlerde öldürülen, görülen veya görülmeyen diğer tüm siyahi insanlara ithaf ediyorum. Büyük ağaç sizseniz, biz küçük baltayız" yazıyor. Bu mesaj Floyd'a adanacak nice filmlerin öncüsü, en güzel örneği olsun.

Cannes Film Festivali'ne 532 kadın yönetmen başvurdu

Bu yıl 12-23 Mayıs'ta yapılması planlanan ancak koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen 73. Cannes Film Festivali, resmi seçkisini açıkladı. 2607 filmin başvurduğu festivalin resmi seçkisinde 56 film yer alırken, başvuru yapan filmlerin 909 tanesinin ilk film olması dikkat çekiyor. Öte yandan festival yönetimi, başvuru yapılan filmler arasından 532 tanesinin kadın yönetmenlere ait olduğunu belirtti. Rakam tam bir gurur tablosu. Resmi seçkide ise 16 kadın yönetmen yer alıyor. Öte yandan Cannes Film Festivali bu yıl bazı önemli festivallerle iş birliği yaptı. Resmi seçkideki filmler başta San Sebastian Film Festivali olmak üzere, birçok önemli festivalde Cannes etiketiyle gösterilecek. Steve McQueen festivalde iki filmle yer alırken, Wes Anderson, François Ozon, Hong Sang-soo gibi tanınmış yönetmenlerin yanı sıra Viggo Mortensen gibi ilk filmini çeken sinemacılar da var. Wes Anderson'ın dikkat çeken yeni filmi 'The French Dispatch' ile Steve McQueen'in 'Mangrove' ve 'Lover's Rock' filmleri şimdiden en merak ettiklerim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA