Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Eyvah ambivalans mı oldum?

Zıt duygular yaşamak hayatımızın doğasında var, öyle ki, farkında olmadan sevgiyle nefretin iç içe geçtiği birçok olay yaşamışızdır. Yani bir yandan bir şeyi severken, diğer yandan o şeyden nefret edebiliyoruz. Bu duruma Z kuşağı 'ambivalans' diyor. O da ne demek dediğinizi duyar gibiyim. Ambivalans, bir kişi veya bir durumla ilgili olarak zıt duyguların, fikirlerin ve isteklerin birlikte var olması anlamına gelir. Yani bir şeyi bir yandan isteme, bir yandan da istememe durumu sonucu oluşan çatışmaya verilen isim.
Şimdi ben de sormak istiyorum 'Aramızda ambivalans olmayan var mıdır?' diye. Duygu insanı olmanın adı meğer buymuş. Biz Y kuşağı olarak tüm bunları farkında olmadan yaparken Z kuşağı anında tanı koyabiliyor. Özetle biz Y'ler bazı davranışlarımızın bize zarar verdiğini bile bile onları sergilemeye devam ederiz. Z kuşağı müthiş duyarsız gibi gözüküp acayip bilinçli yaşıyor, bravo!

'Büyük Kadın Sanatçılar' kitabına müdahale edilemedi
Geçtiğimiz pazar Akbank Sanat'ın İtalya'da bin 500 adet Türkçe, 500 adet İngilizce bastırıp dağıttığı 'Büyük Kadın Sanatçılar' kitabında neden Türk kadın sanatçı olmadığını yazmıştım. 'Nasıl olur da 500 yıllık bir tarihi süreç içinden seçilmiş 400'den fazla kadın sanatçının yer aldığı kitapta tek bir Türk kadın sanatçı yer almaz?' diye sormuştum. Akbank Sanat durumu şöyle açıkladı: "Kitap, 2019'da yayınlanmış bir çeviri kitap. Ne yazık ki çeviri kitaplarda içerik konusunda herhangi bir müdahale olamıyor. Yayınevi sadece önsöz eklenmesi konusunda hareket alanı sağlıyor."
Yani kitapta Türk kadın sanatçımızın olmamasının nedeni müdahale edilememesi. Sanatçılara karar veren yayın danışmanı Hasan Bülent Kahraman'a duyulan güven de var tabii. Koca bir hayal kırıklığı hem Akbank Sanat'a, hem de okuyuculara. Öte yandan Kahraman'ın konuyla ilgili sessiz kalması da ayrı bir tartışma konusu.

En iyisi duman yoluyla haberleşelim
WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini değiştirmesinin ardından herkes kendine göre veri gizliliği konusunda güvenli bir mesajlaşma uygulaması arayışına girdi. Türkiye'de son 72 saat içerisinde milyonlarca kişi Telegram'a geçince, Rus merkezli mesajlaşma uygulaması da rekor kullanıcı sayısına ulaşmış oldu.

GİZLİ İŞLER
Diğer yandan Turkcell tarafından geliştirilen BiP uygulaması 'yerli ve milli' olarak öne çıktı. Bitmedi; Elon Musk alternatif bir iletişim aracı olan Signal'i tavsiye etti. Tüm bunlar olurken en çok şunu duydum: Telegram'a geçin çünkü -last seen'inizi (en son görüldüğü an) istediğiniz kişi için ayrı ayrı kapatabiliyorsunuz. Whatsapp, her geçen gün Telegram'ın özelliklerini tek tek yenilik olarak sunuyormuş meğer. Ayrıca kendi telefon numarasının görünmemesi de çok güzel bir özellik Telegram'la ilgili de yasadışı saçma sapan gizli saklı işlerin döndüğü yer gibi bir imaj var. Dumanla haberleşelim en iyisi, kayıt altına da alınmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA