Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

500 bin kişi huzuru Bodrum’da buldu

Küresel salgın nedeniyle Bodrum'un nüfusunun 175 binlerden 500 binlere yükseldiğini öğrendim. Resmi veriler böyle söylese de aslında ben bu rakamların daha fazla olduğunu düşünüyorum. Çünkü birçok insan salgının şiddetini artırması, daha az insanla temas, temiz hava ve izole yaşam gibi sebeplerle yazlık evlerini kışlık olarak kullanmaya başladı.
Öte yandan herkesin kendi içine döndüğü bir süreç yaşanıyor sanki Bodrum'da. Sahiller kalabalık, özellikle Gümüşlük'te bütün İstanbulluların gün batımını izlemek için sözleşmiş olduğunu görüyorum. Her köşede ayrı bir piknik ve derin sohbet var. En güzeli de kimse kimsenin umurunda değil, herkes huzurun peşinde. Gerçi gün batımının eşsiz güzelliği karşısında başka bir şeyin peşinde olmak da olanaksız zaten. Badem ağaçları var bir de gün batımı kadar güzel, normalde 15 Mart'tan sonra çiçek açarlar ancak Bodrum'da daha Şubat başında erkenden açtılar.

HEYKELE İLGİ ARTTI
Bu arada pandemi sürecini Bodrum'da geçiren birçok kişi kendini sanata vermiş. Öyle bir sanat aşkı ki bu, gittikleri atölyenin kapısı herkese açık. İçeride oyuncudan sanatçıya, mimardan doktora birçok meslek dalından insanlar beraber bir şeyler üretiyorlar ve sanatla terapi oluyorlar. Heykel sanatçısı Hasan Cingiz'in Bitez Köyiçi'ndeki atölyesinden bahsediyorum. Burada yapılan şaheserler pandemi kısıtlamaları sona erdiğinde sergilenecek.
Atölyede tanıştığım doktor Gültekin Fidan, Covid aşılarını yaptıklarını, fırsat buldukça buraya gelip heykel çalışmaları yaptığını söyledi. Kendisiyle biraz da felsefeden bahsettik. Sohbetimize iç mimar Seda Akyol da katıldı ve evlerde oturmak yerine buraya gelip sanat eserleri çıkarmanın kendisini rahatlattığını söyledi. Didem Tatlıdil de pandemiyi heykel yaparak geçirdiğini ifade ederek "Evde çok bunaldık,sanat bana çok iyi geldi" dedi. Özetle Cingiz, İstanbul'dan gelenlerin Bodrum'daki sanat kapısı olmuş durumda. Bu arada herkeste atölyenin anahtarı var, isteyen istediği saatte gelip çalışabiliyor.

Organik tarım yükselişte
Salgın sürecinde çoğu insan güneyde organik tarım yapma hayali kurmaya başladı. İki yıldır Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün çeşitli konularda düzenlediği eğitimlere katılan 150 üretici kadın da bir araya geldi ve evlerinde ürettikleri ürünleri daha kaliteli hale getirip pazarlamak amacıyla Kızılağaç ve Çiftlik Kınalı Eller Kooperatifi'ni kurdu. Bu grup, geçen sene Sarıyaz ve Zeytin Çiçeği şenliklerinde ürünlerini halka sunma imkanı bulmuştu. Pandemide kadınların üretimleri daha güçlendi. Öte yandan Bodrum'da açılan tohum merkezinde bulunan 7 bin yıllık karakılçık buğday tohumunun öneminden de bahsediliyor. Merkezin hedefleri arasında yüzyıllardır üretilen ata tohumlarına ulaşılması ve nesiller boyunca üretilmesi yer alıyor.

Altın Küre'nin hayal kırıklıkları
Altın Küre Ödül Töreni, bu yıl Covid-19 nedeniyle Tina Fey ve Amy Poehler'in sanal ev sahipliğiyle Şubat ayının sonlarında yapılacak. Aday gösterilenler beni hayal kırıklığına uğratanlar var. Örneğin 32 kez aday gösterilen ve birçok kez de Oscar alan efsane oyuncu Merly Streep, 'The Prom' ve 'Let Them All Talk' performanslarıyla komedi/müzikal kategorisindeki En İyi Kadın Oyuncu Adaylığı'nı alamadı. Ben Affleck ve The Way Back performansının da listede olmaması şaşırtıcıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA