Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Azerbaycan iftarı

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında Azeri yemek kültürünün en güzide lezzetlerine yer veriyorum. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...

AŞKARASI

1.5 kg. kuşbaşından daha iri doğranmış kuzu eti
10 adet soğan
1 kase haşlanmış soyulmuş kestane
1 kase kuru kayısı
1 kase kuru erik
1 çay kaşığı köri baharatı
Tuz
250 gr. tereyağı
Yapılışı: Kuzu etini haşlıyoruz. Ayrı bir yerde tereyağını eritiyoruz ve soğanları karamelize ediyoruz. İyice karamel rengi alan soğanların üzerine haşladığımız etleri koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine suda beklemiş kuru kayısı ve kuru erikleri ve haşlanmış kestaneleri ilave ediyoruz. Tuz ve köri ekleyip biraz da etin haşlama suyundan döküyoruz. Yemeği kısık ateşte pişirip yemek tabağında servis ediyoruz.

AZERİ AŞI

1.5 kg. yasmin pirinci
750 gr. tereyağı
1 çay kaşığı safran
Tuz
Servis için:
3 yemek kaşığı beyaz kuru üzüm
3 yemek kaşığı kuru siyah üzüm
Yapılışı: Yasmin pincini bol tuzlu suda haşlıyoruz. Diriliğini kaybetmeyecek şekilde süzüyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Bir tencereye bir miktar tereyağı koyuyoruz, üzerine pirincin bir kısmını döküyoruz. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Aralara eser miktarda safranı paylaştırıyoruz. Üstüne bir kapak kapatıyoruz ancak kapağın etrafını bir bezle sarıyoruz ve ocağı mum ateşine getirip pilavı demlendiriyoruz.

Püf noktası
Pilavı demlerken buzdolabı poşetinin içine kuru üzümleri koyup pilavın üstüne atarsanız buharı ile yumuşacık olur, çünkü Azeri pilavı ve aşkarası böyle kuru üzümlerle servis ediliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA