Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mor lahana mevsimi

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, kış aylarının gözdesi, şifa deposu mor lahanayı mercek altına yatırıyorum. Mor lahana; turpgiller ailesine ait geniş ve kat kat yapraklara sahip bir sebzedir. Yaprakları koyu mor, hatta bordo rengidir. Ancak pişirildiği zaman renk değiştirerek mavimsi bir renge dönüşür. Mor lahanayı; turşusunu, sarmasını ve salatasını yaparak da yiyebiliriz. Kırmızı lahana, K vitamini bakımından zengindir. Bu sebeple de beyin fonksiyonlarını çalıştırıcı özelliğe sahiptir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

LAHANA TURŞULU EZME

MALZEMELER
2 Yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı ceviz
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
Mor lahana turşusu
YAPILIŞI: Lahana turşumuzu yıkıyoruz, diğer malzemelerle karıştırıyoruz. Cevizleri tavada biraz kavuruyoruz, ezmenin içine ilave ediyoruz.

LAHANALI PATATES SALATASI

MALZEMELER
2 adet patates
3 dal taze soğan
Yarım mor lahana
Maydanoz
Limon
Tuz
Zeytinyağı
YAPILIŞI: Patatesleri haşlayıp doğruyoruz. Mor lahanayı incecik doğruyoruz. Patatesler sıcakken diğer malzemeler ile harmanlayıp dinlendiriyoruz.

MOR LAHANA TURŞUSU

MALZEMELER
1 orta boy kırmızı lahana
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 su bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
YAPILIŞI: Lahana turşusu yapmak için, lahanamızı ince ince doğruyoruz. Derin bir kaba alıp tuz ile iyice harmanlıyoruz, 10 dakika bekletiyoruz. Beklettiğimiz lahanalarımızı kavanozlara bastırarak yerleştiriyoruz. Bir kapta su, üzüm sirkesi ve limon tuzunu karıştırıyoruz. Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı döküyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp üç-dört gün buzdolabında bekletiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA