Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Nefis akşam yemeği

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün tadına doyum olmayan nefis bir akşam yemeği hazırlıyoruz... Bugünlük benden bu kadar. Soru ve görüşlerinizi lütfen benimle paylaşın. Bana idilikanınmutfagi@sabah.com.tr adresinden her zaman ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile. Sevgi ile kalın.

HAŞHAŞLI ESMER ŞEKERPARE

MALZEMELER

1 kg un
500 gr margarin
400 gr pudra şekeri
100 irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr kakao
150 gr toz fındık
6 adet yumurta
Bulamak için mavi haşhaş
Şerbeti için,
1 ölçü şeker
1 ölçü su
azıcık limon suyu



YAPILIŞI

Bütün malzemeyi yoğuruyoruz. Avcumuzun içinde yuvarlayıp haşhaşa buluyoruz. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbeti kaynatıyoruz, kaynayınca içine birazcık limon sıkıyoruz. Çıkan şekerpareleri şerbetlendirerek, kaymak ile servis ediyoruz.

ÖNEMLİ PÜF NOKTASI:

Normalde bu tarz tatlılarda esas kural, hamur ve şerbetten biri sıcakken, diğerinin soğuk olmasıdır. Ancak bu şekerparenin özelliği ikisinin de sıcak olmasıdır.

BADEMLİ CACIK KÜLLEME

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt
2 adet sivribiber
1 yemek kaşığı file badem
2 adet salatalık
Tuz



YAPILIŞI:

Mümkünse sivribiberleri külde közlüyoruz. Minik minik doğruyoruz. Salatalığın kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Yoğurtları karıştırıyoruz. File bademle kavuruyoruz. Yoğurt, salatalık, biber hepsini bir kasede karıştırıp, kavrulmuş file bademler ve zeytinyağı ile servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI:

File bademleri isterseniz kızgın yağa atıp çıkartabilirsiniz.

BEĞENDİLİ KEBAP

MALZEMELER

Beğendi için:
3 adet kebaplık patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık tereyağı
1 kaşık ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı muskat rendesi



Kebabı için:
250 gr. tas kebaplık doğranmış dana eti
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Servis için 1 adet yufka

YAPILIŞI:

Patlıcanları yanacak noktaya gelinceye dek közlüyoruz ve kabuklarını soyuyoruz. Bir tavaya yağları koyuyoruz ve unu kavurmaya başlıyoruz, közlediğimiz patlıcanları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ve azar azar süt ilave ediyoruz. Baharatlandırıp altını kapatıyoruz. Etleri kaynar tuzlu suya atıp 1 dakika haşlıyoruz ve alıyoruz. Bir kapaklı tencerede çok az yağ ilavesiyle önce salçaları kavuruyoruz, sonra etleri ilave edip en kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz, ihtiyaç halinde kaynar su ilave ediyoruz. En son indirirken tuz ilave ediyoruz. Bir yufkayı yemek tabağını kalıp alarak etrafından kesiyoruz. Derin bir tencerede yağı kızdırıyoruz ve daire şeklindeki yufkayı içine atıyoruz, tam o esnada elimize bir kepçe alıp ortasından bastırıyoruz ve tabak şeklini almasını sağlıyoruz, arkalı önlü kızartıyoruz. Servis ederken yufka tabağın içine önce beğendiyi, üzerine salçalı eti koyup közlenmiş domates ve közlenmiş biber ile servis ediyoruz.
İdilika yorumu; ben daima patlıcan beğendinin içine 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi ilave ediyorum. Kokusu ve lezzeti fark yaratıyor. Siz de deneyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA