Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM?

ELİF KORKMAZEL

Kâğıtta kebap

Havuç ve kabağı ince ince doğrayın. Fasulye ve bezelyeyle birlikte bir kaba alın. Baharat ve tuzu ekleyin. Ayrı bir kapta küçük küçük doğranmış soğan, maydanoz, peynir ve dövülmüş sarmısağı karıştırın. Fırın kâğıdının içini yağlayın. Sebzeleri koyun. Üzerine peynirli karışımı yayıp kağıdı kapayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER
*
1 adet kabak
* 1 adet havuç
* 7-8 adet haşlanmış taze fasulye
* Yarım su bardağı bezelye
* 4 adet taze soğan
* 3 diş sarmısak
* 5-6 dal kıyılmış maydanoz
* 2 çorba kaşığı beyaz peynir
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber

Çikolatalı katmer
Yufkalardan birini düz bir zemine serip, eritilmiş tereyağı ve süt karışımı ile ıslatın. Üzerine biraz tozşeker ve fındık serpin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Daha sonra yufkayı dikdörtgen şeklinde katlayın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızara kadar pişirin. Dilimleyip, pudraşekeri serperek servis yapın.

MALZEMELER
*
4 adet yufka
* 3 paket bitter çikolata
* 2 çorba kaşığı tereyağıl 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı çekilmiş fındık

Maydanozlu ekmekler
Bir kaseye beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, küp doğranmış domates, yumurta ve zeytin ezmesini alın. Tuz ve pulbiber de ekleyip, karıştırın. Ekmeklerin üzerine margarin sürün. Maydanozlu karışımı kaşıkla yayın. Üzerine, dilimlenmiş kaşar peynirini koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.

MALZEMELER
*
8 dilim ekmek
* Tuz
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 kase rendelenmiş beyazpeynir
* Yarım demet maydanoz
* 1 adet domates
* 2 adet yumurta
* Pulbiber
* 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
* 8 dilim kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.