MALZEMELER
2 adet patlıcan
1'er adet havuç ve kabak
250 gr. piliç göğsü
4 çorba kaşığı krema
3'er çorba kaşığı tereyağı ve un
8 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tavuğu haşlayın ve ılınınca didikleyin. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve bir bıçakla hafifçe kıyın. Havuç ve kabakların kabuklarını soyup haşlayın, küp küp doğrayın. Unu rengi dönene kadar tereyağında kavurun. Üzerine tavuk suyunu ekleyin, sürekli karıştırarak kaynatın. Haşladığınız sebzeleri ve didiklediğiniz tavuğu tencereye ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Patlıcanları da ilave edip beş dakika sonra kremayı katın. Karıştırıp ocaktan alın. Üzerine tereyağında yakılmış pul biber dökün.
Bulgurlu kabak
MALZEMELER
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı sıcak su
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet kırmızı soğan
6 adet kabak
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Pul biber
Bulguru, üzerine sıcak su ekleyerek 20 dakika bekletin. Piyazlık doğranmış soğanı yağda kavurun. Üzerine doğranmış kabakları ilave edin. Bulgur, nohut, tuz ve pul biber ilave edin. Kısık ateşte ara sıra tencereyi sallayarak 10 dakika pişirin. Suyu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.