Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Güveçte pirzola

Pirzolaları zeytinyağı ve sirke ile ovalayın. Üzerine baharatları ve dövülmüş sarımsakları koyup buzdolabında 20 dakika bekletin. Soğanları tuzla ovun. Üzerine sumak, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin. Güveç kabına pirzolaları, soğanı ve dilimlenmiş domatesi dizin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp 200 derecedeki fırında 45 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 kg. pirzola
2 adet soğan
2 adet kuru soğan
2 adet domates
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sumak
Limon, zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
Kekik, karabiber, tuz

PEYNİRLİ PAZI SARMASI
Pazı saplarını 10 dakika haşlayıp kurulayın. Peynirleri karıştırın ve pazı saplarının içine sarıp iki parmak kalınlığında kesin. Üzerine toz ceviz serpin. Zeytinyağında bekletilip yumuşamış kuru domates dilimleri ve zeytin ezmesi ile süsleyin.

MALZEMELER

200 gr. tulum peyniri
200 gr. labne peyniri
1/2 demet pazı sapı
4 adet kuru domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı yeşil zeytin püresi

DİYET SALATA
Domatesi doğrayın. Havuç ve salatalığı rendeleyin. Kırmızı dolmalık biberi de ince şeritler halinde doğrayın. Yıkanmış salata yapraklarını, rokayı elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Tüm malzemeyi harmanlayın. Limon suyu ve zeytinyağını çırpıp salatanın üzerine gezdirin.

MALZEMELER

1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet havuç
1 adet domates
1 adet salatalık
5 yaprak roka
1/2 adet kırmızı kıvırcık salata
10 adet küçük mozzerella peyniri
1/2 limon suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA