Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pazı çorbası

1 demet pazının sapı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarımsak
Tuz
İnce kıyılmış soğanları yağda kavurun. Pazı saplarını doğrayıp ilave edin. Bir-iki dakika kavurup unu ekleyin. Hepsini bir-iki dakika daha kavurup suyu koyun. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynadıktan sonra şehriyeyi ekleyin. Limon suyu, nane, dövülmüş sarımsak ve tuzu bir kapta karıştırıp çorbaya dökün. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.

Karnabahar köftesi
1 adet orta boy karnabahar
1 su bardağı kaşar peyniri
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Bir tutam rendelenmiş muskat
Tuz, karabiber
Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Tuzlu suda 25 dakika haşlayın ve süzüp ezin. İçine; rendelenmiş kaşar peyniri, un, yumurta, muskat, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı yardımı ile parçalar alıp kızgın sıvı yağda önlü arkalı kızartın.

Patlıcanlı lahmacun
1 adet ekmek hamuru
1 soğan
3 domates
200 gr. kıyma
4 diş sarımsak
2 sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
6 yaprak maydanoz
3 adet közlenmiş patlıcan
Ekmek hamurunu ince açın. Rendelenmiş domates, doğranmış sivri biber, dövülmüş sarımsak ve kıymayı yoğurun, hamurların üzerine paylaştırın. Üzerine su ve zeytinyağı gezdirip fırında 20 dakika pişirin. Közlenmiş patlıcanları ezip pişirdiğiniz lahmacunların üzerine yerleştirip dürüm yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA