Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Dijital playboylar dönemi

Ünlü bir model arkadaşımın başına ilginç bir olay geldi. Instagram'da havalı fotoğrafları, lüks hayatı, otomobilleri, saatleri ve giyim kuşamıyla dikkat çekmek isteyen, diji playboy olmaya çalışan bir genç delikanlımız, model arkadaşıma mesaj atıyor. Instagram'ında paylaşmak için samimi bir kare fotoğraf çektirme teklifinde bulunuyor ve bunun için ne kadar isteyeceğini soruyor. Vay be! Duyunca kulaklarıma inanamadım. 'Acaba bunu mesleğe çevirenler var mı?' diye düşünmeden edemedim.
Bir benzer vaka da benim başıma geldi. Geçtiğimiz günlerde konakladığım bir otelde, arkadaşım benimle ilgili bir konuşmaya şahit olmuş. Kişilerden biri benim için "Mert Vidinli'ye bin dolar verdim beni takip etmesi için" demiş. Bunu duyan arkadaşım şaşkın bir şekilde yanıma geldi. Instagram'da takipleşmek için böyle bir parayı alıp almadığımı sordu. Toplu cevap vereyim: 'Hayır'. 'Beni Mert takip ediyor' demenin faydası ne acaba? Ya da bunu parayla yaptırıyor olmanın egosu da neyin nesi? Asılız dedikodularda çağ atladık.

YALIKAVAK MARİNA ÇOK SAKİN



Bu hafta sonuna kadar marinaya gitmemiştim, neler oluyor diye bakmak, mağazalara da göz gezdirmek için uğradım. Maske kurallarının en çok uygulandığı yer burası. Mağazalara giren kişi sayısında da oldukça sıkı bir denetim var. Girenlerin sayısı mağazanın büyüklüğüne göre değişkenlik gösteriyor. Birine dokuz, birine üç kişi girebiliyor. Sayı aşarsa dışarıda beklemek durumundasınız. Satışlar halen düzelmemiş. 'Yerli turist var ama asıl işi yabancıdan yapıyoruz' diyenler hayli dertli.

ÜMİT VERİCİ DURUMLAR

Oteller ise bu hafta sonu dolmaya başlamış. Özellikle konakladığım Mandarin Oriental'de oda bulmak imkansızdı. Bunlar turizm adına ümit verici durumlar. Önlemler konusunda da hayli dikkatliler, sürekli olarak şezlonglar dezenfekte ediliyor, yemekler tek kullanımlık malzemelerle servis ediliyor. Unutmadan; saat 12 sonrası eğlence olmasa da olur kafasında tatilci. Özellikle yazlık sahipleri yükselen açık hava kulüplerin seslerinden hayli şikayetçiydi, "Şimdi uzun aradan sonra derin bir uyku uyuyoruz" diyor özellikle Yalıkavak ve Türkbükü tatilcileri.

SİPARİŞLER UZAK DOĞU'DAN



Tasarımcı ikizler Raisa-Vanessa Sason ile çıktığım Bodrum tatilinde kızlara, "İşler ne alemde? Açıldı mı?" diye sordum. Cevap beni oldukça şaşırttı, siparişleri en çok Uzak Doğu'danmış. Özellikle Bangkok'tan sipariş almaya başlamışlar. Tayland, korona sonrası normalleşen ülkelerin başında geliyor, anlaşılan süreci iyice hızlandırmışlar. Umarım en kısa zamanda tüm Avrupa ve Amerika'dan siparişler alırsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA