Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Davetler öncesi Covid-19 testi yapılıyor

'Yaz bitti, şehre döndük, neler olacak, markalar lansman etkinlikleri düzenleyecek mi?' diye merak ederken ilk davet Mavi'den geldi. Katılımcılara Kıvanç Tatlıtuğ'un yüzü olduğu davete girerken korona testi yapıldı. Sonuç birkaç dakika içinde çıktı, davetliler virüs taşıyıp taşımadığını öğrendi. Ayrıca etkinlikte dezenfektan, maske ve antibakteriyel mendilden oluşan bir kit verildi. Katılımcı sayısında da mekanın sosyal mesafe kurallarına uygun gördüğü sayının dışına çıkılmadı. Yani dip dibe olmak imkansızdı. Tercih edilen davet şekli de oturmalı ve yemekli düzende, ayakta dolanmak, temas etmek yok. Hafta ortasında gittiğim Geleceğe Merhaba davetinde ise şef Somer Sivrioğlu'nun yemeklerini tattık, benzer önlemler bu davette de uygulandı. Bebek'in Avlu isimli mekanında düzenlenen etkinlikte öpüşmek, tokalaşmak, abartılı uzun sohbetler yoktu. Her şey tadında ve güven dolu bu davetler sonrası bakalım etkinlik sektörü nasıl yol alacak, birlikte göreceğiz...

Reynmen'e alkış
Geçtiğimiz hafta köşemde bahsetmiştim; korona testinin sonucunu negatif diye fotoşoplayıp sahte paylaşım yapanlar var diye. Kimler olduğu hakkında çok soru soran, e-mail atanlar oldu. Deşifre etmek bana düşmez ancak alkışlanacak, helal olsun denecek bir kişi var. Sosyal medya fenomenimiz Reynmen, sonucu pozitif çıkınca hesabında paylaşmış. Etrafında olan, onunla görüşen arkadaşlarını da arayıp uyarmış. Helal olsun! Umarım birçok ünlü de ders alır ve açık yüreklilikle paylaşır. Hastalığın utanılacak bir şey olmadığını çevrelerine de öğretirler.

Korona babaları parkta buluşuyor

Korona döneminde tanıştığım baba modelleri var. Bu grup, online çalışma hayatıyla beraber eşleri ile çocukların bakımını ve ev işlerini bölüşmüşler. Hem de öyle bir bölüşme ki sormayın gitsin. Babalar ellerinde çocuk arabalarıyla, pusetlerle parklarda buluşuyor. Bana biraz Amerikanvari, Hollywood filmi tadında gelse de erkekler ev işlerinin en ağır kısmını üstlerine almışlar. Bunun başında da çocuk bakımı var tabii. Anlaşılan bu tarz ailelerde kadınların iş dünyasında çok daha büyük sorumlulukları ve pozisyonları var, bu da işin en zor kısmının babalara kalmasına sebep oluyor. Hatta bu babaların her sorunlarını konuştuğu bir Whatsapp grupları da var. Aynı saatlerde buluşuyor, çocukları gezdiriyor, hatta ev alışverişlerini yapıyorlar. Bu arada yeni nesil babaların dijital dostluk gruplarında neler konuşuluyor merak ediyorum.

Şehrin en iyi
lezzetleri evinize geliyor
Benim için yemek siparişi denilince akla Yemek Sepeti gelir, hatta uzun zamandır da mahallenin muhtarı olmaya adayım, o kadar çok yemek siparişi veriyorum ki, özellikle karantinada hayatımı çok kolaylaştırdı. Şimdi ise yemek siparişleri için yeni bir uygulama var: Fuudy. Uygulama özellikle bugüne kadar paket servisi yapmayan şehrin en iyi mekanlarını listesine eklemiş. Öyle ki uzun zamandır yemeklerini özlediğimiz Bebek'in popüleri Lucca da bu uygulama içinde. Bi Nevi Deli, Cantinery, Gabfoods gibi şehir gezginlerinin rotasında yer alan adresleri bünyesinde barındıran uygulamaya bir göz atın siz de.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA