Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

1453'te Paris'i alsaydık ya...

Fazıl Say, bu ülkenin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri. Ama bu, aynı zamanda her türlü mevzudan polemik çıkarmanın peşinde koştuğu gerçeğinin üstünü örtmüyor maalesef.
Bir ara arabeskçilere takmıştı, şimdi de sıra 'Fetih 1453' filmine gelmiş. Projenin başında, filmin müzikleri için kendisine başvurulduğunu ama izleyince, böyle bir projenin içinde yer almanın doğru olmayacağını anladığını söylemiş Fazıl Say. İki gün önce yaptığı açıklamada da; filmde bir farklılığın, bir yeniliğin olmadığından bahsetmiş. Filmi beğenip beğenmemek doğaldır ama temel dayanağı tarihi bir olay olan filmden farklılık ve yenilik beklemek de en yalın haliyle saflıktır!
Örneğin film İstanbul'un fethi üzerine değil de, fetih sırasında yaşanan bir aşka odaklansaydı; farklı bir hikaye çıkabilirdi ama konu fetih olunca, illa Say'ı memnun etmek için Paris'i mi fethetselerdi?
Fazıl Say maşallah hiçbir polemik fırsatını kaçırmıyor; bu konudaki maharetine saygı duymamak mümkün değil...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA