Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Neden Müslüm Baba?

Onu kalbimizin başköşesine koyuyoruz, adını altın harflerle yerlere göklere yazdırmak istiyoruz. Çünküüü... Sesinin bir saniyesi bile bizi dünyadan kopartmaya yettiği için. Şarkı söylerken her kelimenin hakkını verdiği için. Yalnızlığa ondan iyi ilaç ondan kafa arkadaş henüz bulunamadığı için. Artık ezberleyip, rafa kaldırdığımız şarkıları kalbimizin ta orta yerine oturtmayı başardığı için. Ya da hiç yüz vermediğimiz şarkıları ondan dinleyince, anında 'vazgeçilmezler' listesine aldığımız için. O söyleyince ve ben dinleyince bünyemde meditasyon etkisi yarattığı için. Onun gibi 'Ah' çeken olmadığı için. Bir dolu anı için... Gömülmüş hüzünler için... Kapanmamış yaralara birebir tavsiye edilebileceği için...

TUTAMIYORUM ZAMANI
Özel olduğu için... Bizim olduğu için... Derinden tınladığı ve tınlattığı için... Ve şimdi de 'Sandık' için. Belki duydunuz belki duymadınız. Müslüm Gürses'in son albümün adı 'Sandık'. Yine bildiğimiz şarkıları hiç bilmediğimiz duygularla seslendirmiş Müslüm Baba. Kenan Doğulu'nun 'Tutamıyorum Zamanı' albümde favorim. Sonra 'Gönül' geliyor. "Bunca yıl herkesten kaçtın, en sonunda buldum sandın..." Ve Sezen Aksu'nun 'Vazgeçtim'i ile 'Sorma'sı. Yine onu dinlemeli, "İyi ki varsın Müslüm Baba" demeli. Şiddetle tavsiye ederim sevgili okur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA