Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Eskide kalan 5 ‘önemli’ düşünce

Yalanda niyet önemli:
Mazeretler cepte, mazeretler daima hazır. Gelin görün ki; yalan söylemek, yalan söylemektir.
Niyet, durumu değiştirmez. Hem zaten yalanlarımızın altında yatan korkularımız değil mi? Kurtul korkularından, rahatla.
Ne yediğin değil, ne kadar yediğin önemli: Kendisi işe yarayan bir zayıflama formülü olabilir ama zayıflık, sağlıklı olmakla eş tutulamaz.
Kalori hesabı önerilmeyeli çok oldu. Paketli ürünler, şeker ve alkol içeren bir beslenme listesi; ne kadar az yersen ye bedenin için sağlıksız.
Kazanmak değil, yarışmak önemli: Bu da tesellilerin kralı. Tabii ki yarışmak önemli ama kazanmaktan daha fazla önemli değil. İnsan kazandıkça, başarılı oldukça, alkışlandıkça gaza geliyor, daha iyisini yapmak için bünyesini zorluyor. Ve her zaman kazananlar hatırlanıyor.
Aşk değil, sevgi önemli:
'İlişkimiz, ilk günlerdeki gibi değil ama aşk zaten geçici, önemli olan sevgi' fikrine sabitlenmek aşka haksızlık.
Aşk insanı sıfırlayan, hayata ve kendisine bakışını değiştiren, kolay kolay bulunmayan, kişiyi adam eden müthiş bir duygu.
Sevgiyle kıyaslanmasına, gelip geçici görülmesine karşıyım.
Nasıl başladığı değil, nasıl bittiği önemli: Her türlü ilişkimiz nasıl başlarsa öyle bitmiyor mu? Başladığı gün düşündüklerimiz, finalde başımıza gelenlerin habercisi değil mi? O yüzden başlangıçlara dikkat.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA