Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Pek tatlı bir mekan: Havan’dan

Valla kimseden duyup da gitmedim... Akşam Instagram'da gezinirken karşıma çıktı Reşitpaşa'daki Havan'dan ve aklımın bir köşesine not ettim. Demek ilk yerine not etmişim ki, (Oburun önceliği belli!) ertesi gün kankam Yasemin'le İstinyePark'a sinemaya giderken dedim ki; "Yasemin, şurayı bulalım." Reşitpaşa'dan çıkarken, göbekten Emirgan Sokak'a dönünce hemen solda.

SAHİBİ, 24 YAŞINDA
Çok şirin bir yer... Açık mutfağı, mutfağın önündeki uzun masası, 48 antika havan, kitaplar ve mumlarla dekore edilmiş nefis bir atmosferi var. İçeri girer girmez, karşımıza dünya tatlısı bir genç kız çıktı. Meğer sahibi de oymuş. Adı Ekin Uzunyol, 1992 doğumlu. Ekin'in yemekle macerası, 5 yaşındayken babaannesinin açtığı mantıları kapatarak başlamış. Boston Üniversitesi Otel ve Restoran İşletme Bölümü'nü bitirmiş.
Anne, baba, abi; tüm ailenin hayali bir restoran açmak olunca, yıllarca düşlediği restoranın planlarını yapmış Ekin. Madrid Cordon Bleu'da altı ay İspanyol mutfağı kursu almış. Bu arada Instagram'da yediği ve yaptığı yemekleri paylaşıyormuş. Bir gün ailece Instagram'da BEFF Gourmet diye bir hesap açmışlar. O kadar çok takipçileri olmuş ki, yaptıkları yemekleri tatmak istediklerini yazmışlar. Gerisi, Havan'dan... Mutfakta dört kişiler; Ekin, annesi Berna, Yunus ve Damla... Hepsi birbirinden tatlı, birbirinden meraklı, hevesli ve aşk dolu. Sırf onları görmek için gidilir. Havan'dan, pazar hariç her gün 08.00 ile 20.00 arası açık. Türk mutfağından lezzetleri kendilerince yorumluyorlar. Kahvaltı da var... En bombası ise; cumartesileri yaptıkları kaburga hamburger. Kaburga yedi saat pişiyor, ekmekler orada yapılıyor, off ki ne of! Burayı siz de not edin, seveceğinize eminim. Cumartesi içinse, erken giden burgeri yer diyorum çünkü akşama kalmıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA