Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Trafik polis teşkilatı özelleştirilsin

Yaşanmış bir olay; her şey gerçek, üstelik daha üç gün önce gerçekleşti...
Ezgi Mola adlı oyuncu; Bebek'te bir mekanın tanıtım toplantısına gidiyor ve arabasını, mekanın önüne park ediyor. Trafik polisleri de yanlış yere park ettiği gerekçesiyle arabayı çekiyor.
Dilerseniz olayın geri kalanını haberden takip edelim:
"Mekanın sahipleri trafik polisleriyle konuşarak otomobilin Mola'ya ait olduğunu söyledi. Ardından polisler, güzel oyuncunun otomobilini, Kurçeşme'den alıp çektikleri yere getirdi. Bu sırada gazetecilerin fotoğraf çektiğini fark eden polisler; görüntülenmemek için otomobili çektikleri yerden 200 metre ileriye bıraktı."

TRAFİK ALLAH'A EMANET
"Araba neden geri getiriliyor? Mola'nın ayrıcalığı nedir?" sorularını sormaya bile gerek yok!
Asıl soru; polisin gazetecilerden tırsıp fotoğraf çekmesinler diye arabayı 200 metre ileriye bırakmaları...
Polis niye böyle bir şey yapıyor ki? Neden korkuyorlar? Kabahatleri ne?
Hep yazılıyor, çiziliyor ama değişen bir şey yok! İstanbul trafiği Allah'a emanet. Polisleri sadece politikacılara yol açarken görüyoruz.
Beşiktaş'ta Barbaros Bulvarı'nın başındaki ışıklarda, bir araba kaldırıma park etmişti. Türkiye'nin belki de en kalabalık iki üç noktasında biri orası... Gittim polise "Gördünüz değil mi?" dedim.
"Evet" dediler. Sonra merak ettim, bekledim ve beklemekten sıkılıp gittim. Araba orada durdu öylece.

SIFIR İNİSİYATİF
Tamam, polisler zor şartlarda çalışıyor, trafik yoğunluğu çıldırtıyor, maaşları az... Haliyle motivasyon düşüyor ama bu kadar da vurdumduymaz olunmaz ki! Öğretmenler, memurlar vs. ne yapsın?
İstanbul trafiği 'New York'tan Kaçış' filminin setini andırıyor! Belki de dünyada kilometre başına en çok trafik ihlali İstanbul'da yaşanıyor.
Pardon o kadar da haksızlık etmeyelim; İstanbul, Kahire'den sonra gelir. Orada arabaya çarpsan da yola devam ediyorsun... Keşke bizde de edilse, en azından yol kapanmaz!
Neden bu şehir bu kadar sahipsiz?
Tamam, sonunda asıl soruyu buldum: "Polisler neden sıfır inisiyatifle çalışıyorlar?"
Belki de en iyisi; trafik polis teşkilatını özelleştirmek. Çünkü artık insanlar çıldırmak üzere.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA