Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

D-Smart, Eurosport'u neden kaldırdı?

Sporun sadece futboldan ibaret olmadığını gösteren, curling'den bilardoya, dart'tan kayak sporlarına kadar 120 küsur spor dalındaki müsabakaları ekrana taşıyan… Bu spor dallarını en ince detayına kadar anlatarak aynı zamanda okul vazifesi gören… Dünyanın en kaliteli, en prestijli spor kanalları Eurosport ve Eurosport 2; artık D-Smart'ta yok.
Neden yok, kimse bilmiyor. D-Smart ani bir kararla bu spor kanallarını kaldırdı.
D-Smart'ın Facebook sayfasındaki üyeleri de bu soruya yanıt arıyor ama henüz bir açıklama yok. Sosyal medyada D-Smart'a e-postayla şikayet kampanyası başlatıldı.

ALTERNATİFİ YOK!
Sosyal medyada D-Smart'ın Eurosport kanallarını yayından kaldırmasıyla ilgili en ilginç komplo teorisi ise şu: Sinema TV kanallarının sahibi Multi Channel Developers (MCD) aynı zamanda Eurosport kanallarının Türkiye temsilcisi. D-Smart; Sinema TV kanallarını yayından kaldırınca, MCD de buna karşılık Eurosport kanallarının sözleşmesini yenilemedi.
MCD'den bir yetkiliye konuştum, aynen şunları söyledi: "Biz nasıl böyle bir şey yaparız? Eurosport kanallarının yayından çıkarılması bizim de zararımıza.
D-Smart'ın kararını biz de hayretle karşıladık."
D-Smart'ın CEO'su Ali Güven'in kafasından ne geçiyor acaba? Aklıma mantıklı bir gerekçe gelmiyor. Çünkü Güven bu kararıyla hem D-Smart'a, hem de üyelerine haksızlık etti.
D-Smart'ın kendi spor kanallarını kuracağı yönünde de bir iddia var ama Eurosport'un dünyada alternatifi yok ki!
Ayrıca şu anda D-Smart'ın spor paketinde rakiplerine göre az kanal var.
MCD, Eurosport'ta müthiş de bir kadro kurmuştu. Caner Eler ve Berkem Ceylan başta olmak üzere, Eurosport spikerleri engin bilgi ve deneyimleriyle Türk sporseverlere müthiş yayınlar sunuyorlardı.
Eurosport kanallarının D-Smart'ta olmaması rekabet açısından dezavantaj. Diğer platformlarda bu kanallar var çünkü.

SİNEMA TV KANALLARI
D-Smart'ta çok enteresan gelişmeler oluyor. D-Smart'ta 430 bin Sinema TV abonesi vardı. Sinema TV kanalları kaliteli yayıncılığıyla beğeni topluyordu. D-Smart yine ani bir kararla 430 bin üyeye hiçbir şey sormadan, tek taraflı olarak Sinema TV kanallarıyla olan sözleşmesini bitirdi.
Bu 430 bin üye arasında paralarını peşin ödemiş olanlar da vardı!
Sonra D-Smart, '1 Ocak 2014 tarihinden itibaren 20'den fazla sinema ve dizi kanalı abonelerimizle buluşacak' sloganıyla büyük bir kampanya başlattı.
Bu 20 kanal yeni mi? Ya da kaç tanesi yeni? Yoksa platformda mevcut kanallar da mı bu '20 hesabı'na dahil edildi?
Facebook'taki üye yorumlarında sinema kanalı sayısında ve kalitesinde düşüş yaşandığını yazanlar var.
D-Smart'ta kafalar karışık olsa gerek; D-Smart'ın ocak sayılı dergisi de piyasaya çıkmadı! Önce Sinema TV kanalları, şimdi de Eurosport kanalları yayından kaldırıldı!
D-Smart'ın ne yapmaya çalıştığını ne üyeleri, ne de kamuoyu anlamış değil. Eğer anlatırlarsa bu köşe onlara açık.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA