Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kim bu kadınlar?

Dört güzel kadın oturmuşlar yan yana... Ne konuşuyorlardı acaba? Yeni başlayan diziyi mi, yoksa hangi mağazadan alışveriş yapacaklarını mı? Yok, bu hanımların daha önemli meseleleri var!
The Guardian gazetesinde yayınlanan bu fotoğraf; Münih'te Hotel Bayerischer Hof'ta, savunma bakanları arasında düzenlenen bir konferans öncesi çekildi.

GÖSTERMELİK DEĞİL!
Fotoğraftakiler (soldan sağa); Ine Eriksen Soreide (İsveç), Karin Enström (Norveç), Jeanine Hennis-Plasschaert (Hollanda) ve Ursula von der Leyen (Almanya)...
Bu dört kadın da ülkelerinin savunma bakanları...
İsveç, Norveç ve Hollanda savunma bakanları; toplantı öncesi yeni meslektaşları, yedi çocuk annesi doktor Ursula von der Leyen'a "Aramıza hoşgeldin" demişler.
Hiç savaş açacak ya da bir yerleri bombalayacak gibi durmuyorlar değil mi? Elbette gerekirse savaş emrini de verirler. Her şeye rağmen hoş bir tablo...
Bu fotoğraf; Avrupa'da, kadınların göstermelik vekil ya da bakan olmadıklarının bir göstergesi.
'Savunma Bakanı erkek olur' düşüncesi bize mi özgü diye araştırdım. Arnavutluk, Venezuela, Tayland, Kenya, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Ekvator, Paraguay ve Güney Afrika'nın savunma bakanları da kadın.
Önceki yıllarda da Slovakya'dan Bolivya'ya, Litvanya'dan Japonya'ya birçok ülkede kadınlar savunma bakanı olmuş.
Umarım bir gün bizim de bıyıksız bir savunma bakanımız olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA