Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

THY dramatik reklam mı çeksin?

Türk Hava Yolları'nın 'İstanbul Experience' (İstanbul deneyimi) adlı yeni reklamında; sarışın güzel bir kadın turist, arkadaşıyla beraber İstanbul'u dolaşıyor. Gecelere akıyorlar, Ayasofya'ya gidiyorlar, Boğaz'ı turluyorlar ve İstanbul'da gezmedik turistik mekan bırakmıyorlar.
Eğlenceli bir reklam olmuş; insanda İstanbul'a gidip eğlenme ve gecelere akma hissi uyandırıyor. Messi ve Kobe'li THY reklamları, büyük bütçeli prestij işleriydi. Arada 'Istanbul Experience' gibi basit, eğlenceli ve tam turiste odaklı reklamlar da çekmek lazım. Bu açıdan reklamı başarılı buldum.
Reklamda 'Girl leading boyfriend around the world' temalı meşhur bir Instagram hesabından esinlenilmiş sanki. Bu tarz esinlenmeler olur çünkü o Instagram hesabı çok tuttu ve anonim oldu artık.
Ancak THY'nin reklamı Cinnamon Chasers'ın 'Luv Deluxe' klibine de benziyor. Hatta esinlenmeden öte büyük benzerlikler var. Bu klipte de sevgililerden sadece kız görünüyor, birlikte şehri dolaşıyorlar ama asıl amaçları dağıtmak, çılgınca eğlenmek. Özellikle THY'nin reklamındaki otel ve araba sahneleri, kliptekine çok benziyor. Sanki o meşhur Instagram hesabı ve 'Luv Deluxe' klibinden ortaya karışık bir reklam yapılmış. Reklamı çeken ekip, yaratıcılıktan çok esinlenmeye kafa yormuş.
Sosyal medyada reklamla ilgili 'Zincirlikuyu metrobüs durağını göstermemişler', 'Trafik ne güzel akıyor öyle!', 'Gasp, cinayet ve tecavüzün yer almadığı film' benzeri yorumlar çıktı. Bunları yazan arkadaşları 'reklam nedir' kursuna almak lazım.
Evet, trafik çok yoğun. Evet, gasp da var, cinayet de. Peki, olmayan yer var mı? Varsa da çok az. Londra temalı reklamlarda, en çok suçun işlendiği Stradford gösteriliyor mu? Napoli reklamlarında; mafyadan, hırsızlık çetelerinden bahsediliyor mu? İstanbul'a gezmek için gelen bir arkadaşınızı Ümraniye'ye, Bağcılar'a mı götürüyorsunuz?
Yoksa THY'nin Zeki Demirkubuz'a, metruk mekanlarda geçen dramatik bir reklam filmi çektirmesini mi istiyorsunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA