Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Para Avcısı' kaçmaz

Efsane yönetmen Martin Scorsese'nin En İyi Film ve En İyi Yönetmen başta olmak üzere beş dalda Oscar'a aday gösterilen 'Para Avcısı' (The Wolf Of Wall Street) filmi nihayet bugün vizyona girdi. Film "26 yaşına bastığım yıl 49 milyon dolar kazandım ve bu beni uyuz etti çünkü haftada 1 milyon dolar kazanabilmem için yalnızca 3 milyonum eksikti" diyen New York'lu ünlü borsa simsarı Jordan Belfort'un öyküsünü anlatıyor.

BU NASIL HEDONİZM!
'Para Avcısı'nı izlerken sürekli "Yok artık, bu kadar da hedonizm olmaz" diyorsunuz ama anlatılanlar gerçek ve bu da filmin en büyük artısı. 90'lı yıllarda New York Borsası'nın görüp görebileceği en zeki, en fırlama ve en üçkağıtçı simsarlarından biriydi Belfort...
Yatırımcıları, büyük miktarlarda dolandırdı ve bu paraları fahişelere, kokaine, çılgın partilere harcadı.
Elbette Scorsese, sistem eleştirisi de yapıyor filmde. Dürüst insanların üç kuruşluk birikimlerinin borsada çalınmasıyla kurulan dev krallıkların iç yüzünü perdeye taşıyor.
Belfort ve kendisini içeriye tıkmaya çalışan FBI ajanı arasında yatta geçen konuşma, filmin en etkileyici sahnesiydi.
FBI ajanı 'hamallık yaparım ama dürüst yaşarım' felsefesini temsil ediyordu.
Belfort ise 'dürüst yaşam' söylemlerinin orta sınıfı uyutmak için uydurulduğunu, hayatta tek gerçeğin güç ve para olduğunu savunuyor ve şöyle diyordu: "Beni yakaladıktan sonra eve yine metroyla döneceksin."
Peki, Belfort nereye ve nasıl gidiyordu?
Onu da filmde izlersiniz. 'Para Avcısı'; eğlenceli, sürükleyici, satır aralarında müthiş mesajlar barındıran etkileyici bir film. 72 yaşındaki Scorsese, sanki kendisine gençlik aşısı vurdurup yönetmiş filmi. Belfort'u oynayan Leonardo DiCaprio yine müthiş oynuyor. Film üç saat sürüyor ama zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Mutlaka izleyin.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA