Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hızır Çakırbeyli geliyor!

Oktay Kaynarca, 11 yıl önce 'Kurtlar Vadisi'nde 'Süleyman Çakır' adında öyle bir mafya karakteri yaratmıştı ki, öldüğünde hayranları gıyabında cenaze namazı kılmış, helva dağıtmıştı.
Türk televizyon tarihine geçen bu meşhur karakter, 8 Eylül'de ATV'de başlayacak 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde yeniden hayat bulacak gibi. Ama iki karakter arasında farklar var. En büyük farkı da Oktay Kaynarca, Milliyet'ten Aslı Çakır'a verdiği röportajda açıklamıştı zaten: "Çakır lezzetinde bir adam. Ama bu karakterin kadınlarla macerası birinci planda. Bir sevda adamı o." 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın ilk bölümünü izleme fırsatı buldum. Kaynarca'nın canlandırdığı 'Hızır Çakırbeyli' karakteri de fenomen olacak gibi görünüyor. 'Çakırbeyli' için tam bir mafya karakteri demek doğru olmaz. O, yeraltı dünyasında basamakları hızla çıkıp işadamlığına geçmiş bir silah üreticisi. Dizinin merkezinde silah kaçakçılığı var, yani Türkiye'nin bulunduğu coğrafyayı perde arkasında asıl yönetenleri izleyeceğiz bu dizide!

SİYASİ GÜNDEM DE VAR

Yapımcı ve senaryo yazarı Raci Şaşmaz, yönetmen Onur Tan, diğer senaryo yazarı ise Bahadır Özdener ve başrolde de Oktay Kaynarca olunca; 'Kurtlar Vadisi'nin asıl çekirdek kadrosunun, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ı çektiğini söyleyebiliriz. Bu çekirdek kadronun yaptığı en iyi iş; elbette Türkiye'nin siyasi gündemini dizilerde yorumlamak. Ülkemizde birçok insan yıllarca siyasi gündemi 'Kurtlar Vadisi'nden takip etmişti. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' da aynı formülle yola çıkıyor. İlk bölümün gündem maddesi de tırlar ve o tırlardan çıkan silahlar.

Öyküyü deşifre etmeyelim, 8 Eylül'de tartışma yaratacak sahneler sizi bekliyor.
Öte yandan 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', sadece erkek izleyiciye seslenen bir dizi değil; 'Hızır Çakırbeyli'nin aile yaşantısı, iki kadın arasında kalışı dizinin ana öyküleri arasında yer alıyor; bir tarafta iki çocuğunun annesi, diğer tarafta sevgilisi. Deniz Çakır, 'Çakırbeyli'nin eşi 'Meryem Çakırbeyli' rolünde daha ilk bölümde farkını ortaya koymuş. 'Çakırbeyli'nin sevgilisi 'Nazlı Meriç'i ise Müjde Uzman canlandırıyor.
Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu'nun canlandırdığı silah tüccarı 'Ünal Kaplan' ve Sabina Toziya'nın oynadığı laz babaanne 'Hayriye Çakırbeyli' ilk bölümde öne çıkan diğer karakterler. Dizinin güçlü bir oyuncu kadrosu ve ilgi çeken karakterleri var.

REPLİKLER DİKKAT ÇEKİCİ
İlk bölümün temposu bana biraz yavaş geldi, galiba karakterleri tanıtmak için böyle bir tercihte bulunulmuş. İlerleyen bölümlerde temponun artacağını düşünüyorum.
Senaryo üzerinde iyi çalışılmışa benziyor, ülke gündemi derinlemesine işlenecek gibi görünüyor, dramatik çatışmalar da merak uyandırıyor. Ayrıca dizi 'Azdan az çoktan çok gider' gibi hafızalara kazınacak repliklerle dolu.
Aksiyon şimdilik kıvamında; silah tüccarlarının toplantısındaki şiddet sahnesi ise dizide aksiyon sıkıntısının çekilmeyeceğini gösteriyor.
Müziklerin Kalan Müzik imzalı olması da dizinin bir diğer artısı.
Diziye sonradan birçok sürpriz oyuncu ve karakterin ekleneceğini de belirtelim. 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', ilk bakışta yeni bir 'Kurtlar Vadisi' izlenimi verebilir ama 'Kurtlar Vadisi'nin karakteristik abartılı anlatımı, yoğun şiddet ve yakın plan çekimleri vs. bu dizide yok. En önemlisi; kadın karakterler, aşk ve aile teması dizide daha yoğun işlenmiş.
Raci Şaşmaz; çekim ve anlatım diliyle, öyküsüyle daha farklı dünyalar yaratmanın peşinde gibi görünüyor. Yine de 'Kurtlar Vadisi'nin kemikleşmiş izleyici kitlesi de bu diziyi sevecektir. Özetle 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' sezonun en iddialı dizilerinden biri; ilk bölümü kaçırmayın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA